|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Starania o 2 dziecko
Witam
Zaczynamy się starać z mężem o 2 dziecko. Od roku biorę Ovulan bez przerwy (ze względu na migreny przy tabletkach 2-składnikowych) I od tego czasu nie mam też okresu (oczywiście wszystko przy konsultacji z lekarzem). Teraz odstawiłam tabletki i zastanawiam się kiedy pojawi się pierwszy okres /krwawienie z odstawienia. Czy któraś też podobnie zaczynała starania o dzidziusia ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o 2 dziecko
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ginekolog też mówił, że 3 cykle ,ale mówił, że jeżeli zejdę w ciążę wcześniej też nic się nie stanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, że dla kobiet po 40 zalecana rozszerzona diagnostyka (przynajmniej tak jest w Invikcie).Chodzi o:Ocenę poziomu wolnego testosteronu we krwi. Pomiar poziomu całkowitej witaminy D we krwi. Wykonanie panelu badań w kierunku zaburzeń immunologicznych. Testy genetyczne w kierunku mutacji w genie FMR1. Wykonanie mammografii, USG piersi oraz EKG, ew. RTG klatki piersiowej. Przeprowadzenie prób wysiłkowych. Przeprowadzenie testów tolerancji glukozy, wykonanie lipidogramu, badania układu krzepnięcia, badania kału na krew utajoną.Z uwagi na wiek, trzeba ostrożnie podchodzić do tego tematu.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny mam pytanie staram się z narzeczonym o dzidziusia 8,9 kochaliśmy się do końca on skończył we mnie 14 powinnam mieć owulacje według kalendarza w aplikacji okres miałam 30 grudnia trwał do 2 stycznia czy możliwe jest to abym mogła zajść w ciąże mam co jakiś czas kłucie prawego boku brzucha ból podbrzusza czy może być to początek zapłodnienia czekam na czas kiedy mogę zrobić betę i teścik 🤔🤗
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
to znowu ja jak ostatnio pisałam miałam bóle kłucia jajników teraz mam dużo śluzu jasno żółtego pobolewa mnie brzuch tak jakby na okres betę robiłam ale raczej za wcześniej bo wyszła i tak ujemna czy jeszcze mam jakaś szanse ze teraz się udało 🤗?---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Od stosunku minęło 6-7 dni |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

ginekolog też mówił, że 3 cykle ,ale mówił, że jeżeli zejdę w ciążę wcześniej też nic się nie stanie 

to znowu ja jak ostatnio pisałam miałam bóle kłucia jajników teraz mam dużo śluzu jasno żółtego pobolewa mnie brzuch tak jakby na okres betę robiłam ale raczej za wcześniej bo wyszła i tak ujemna czy jeszcze mam jakaś szanse ze teraz się udało 🤗?