|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() czy szybko schudne ?
Hej dziewczyny .
Mam takie pytanie ponieważ zaczęłam się odchudzać ponieważ mam152 i waże 55 kg , i fatalnie to wygląda , boczki , ogromne uda , oponka na brzuchu , Po prostu mała kulka . Nawet piersi nie mam i noszę stanik 65AA Chcialam się was poradzić czy jak bym przykładowo jadła ; Na śniadanie kanapkę z ciemnego chleba z białą szynką , I piła szklankę zielonej herbaty Na 2 śniadanie ; Też kanapkę z białą szynką oraz brzoskwinie i wodę piła Na obiad mięso z indyka z kaszą i kiszonym ogorkiem oraz wodę piła a kolacji nie jadła . To uda mi się w 4 tyg zrzucić 8 kg ?? Zaczynam chodzić na fitness raz w tygodniu i biegam 2 x w tyg. Po 40 min. Oczywiście na obiady Bd różne rzeczy nisko kaloryczne jadła żeby mi się nie przejadlo. Chcę wkoncu mieć zgrabną sylwetke !!!4 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy szybko schudne ?
Tak na oko policzyłam kalorie w Twoim przykładowym menu i wyszło mi ok. 800 kcal. Za mało. Będziesz się źle czuła, szybko schudniesz, ale i szybko przytyjesz, jak zakończysz odchudzanie. Poza tym mało wartościowe to menu. Szynkę zamień na ser żółty, dodaj pomidora do śniadania, poza tym zwiększ śniadanie do co najmniej 2 kanapek. No i jedz kolacje - skromne, ale jedz. Najlepiej jakiś nabiał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Za mało jedzenia, zwolnisz sobie metabolizm. Jedz 4-5 posiłków dziennie, regularnie co 3-4 godziny. Lepiej jeść częściej, ale mniej. Wiele wizażanek dostosowując się do tych zasad - schudło. Od siebie polecam przestudiować wątek Nasze Codzienne Jadłospisy, naprawdę można dowiedzieć się wiele na temat poprawnie zbilansowanej diety.
I proponowałabym nastawić się na zdrową utratę wagi. 8kg w miesiąc możliwe, aczkolwiek po zakończeniu diety stracone kilogramy szybko wrócą. Powodzenia w walce z kilogramami, pamiętaj że dieta nie jest na chwilę, lecz na całe życie i wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie licz kalorii, kalorie to bzdura
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
ale zgadzam sie - nabialowa kolacja, chociaz serek wiejski z pomidorem!
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dlaczego? Duży plasterek szynki ma tyle samo kalorii co plasterek sera. A ser zdrowszy niż szynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mamusia Luty 2016
|
bo jest b.tłusty. Tzn nie jestem pewna ale zawsze jak wklejalam w jadłospisach kanapke z serem ż. to krytykowano :P A szkoda bo uwielbiam <3
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Szynka jest chuda, a ser żółty nie jest polecany bo ma sporo tłuszczu. Nie można przesadzać z nabiałem i dostarczać białka głównie z niego
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Mamusia Luty 2016
|
jak ze wszystkim. Mysle ze od czasu do czasu jak zjesz plaster sera zoltego to ok, ale napewno sie go nie poleca na redukcji.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wiesz czego jeszcze nie poleca się na redukcji? Jogurtu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Na redukcji poleca się jedynie surowe mięso i warzywa/owoce prosto z ziemi/krzaczka/drzewa. I koniec.
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.