![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 503
|
Okropna praca, brak obowi±zków, depresja
Cze¶æ. Jak wiecie swoje ju¿ ponarzeka³am na forum. Jednak chcia³abym aby¶cie ¿yczliwie i od serca doradzi³y mi, co zrobiæ w mojej sytuacji. Pracujê obecnie w du¿ym zak³adzie pracy w du¿ym mie¶cie wojewódzkim. W pracy nie mam ¿adnych obowi±zków, w zasadzie mam wra¿enie ¿e sprawiam k³opot tym ¿e jestem. To, ¿e jestem ignorowana to ma³o powiedziane. Pracê zaczynam o godzinie 8, a bywa ¿e ko³o 9.30 s³yszê ¿e powinnam ju¿ udaæ siê do domu, i za bardzo nie ma jak tego wynegocjowaæ aby zostaæ d³u¿ej (tzn. teoretycznie mog³abym zostaæ d³u¿ej na zasadzie siedzenia w miejscu czy stania, ale jak dostaje takie polecenie to wiem ¿e ju¿ ¿adne zadanie w pracy mnie nie czeka). Bardzo chcia³abym robiæ co¶ w pracy, tzn. nawet gdybym mia³a umyæ pod³ogê czy posprz±taæ to ju¿ by³abym zadowolona. Niestety tak nie jest, moja praca polega na siedzeniu i przygl±daniu siê, jak kto¶ inny pracuje, ka¿da moja uwaga jest od razu na "nie", kiedy pytam siê czy mogê zrobiæ x, y, z (s± to rzeczy, które powinny byæ w zakresie moich obowi±zków) to s³yszê sucho, ¿e nie. Kilka razy w tygodniu zdarzy mi siê wykonaæ prost± czynno¶æ, któr± mam opanowan± od wielu, wielu lat, albo te¿ zdarzy siê ¿e muszê jakiego¶ klienta odprowadziæ z miejsca w miejsce i za ni±/nim poczekaæ, zanie¶æ papier z miejsca w miejsce czy co¶ wynotowaæ. Generalnie nawet nie jest mi powierzana ¿adna czynno¶æ wymagaj±ca przekazu ustnego, bo i tak takie co¶ musi byæ sprawdzone ponad mn±. Moje teoretyczne obowi±zki s± wykonywane za moimi plecami, bez mojego udzia³u, zazwyczaj te¿ po moim wyj¶ciu z pracy (wymuszonym poleceniem s³u¿bowym).
Co do plusów... faktycznie mam do¶æ dobr± pensjê jak na te marne godziny, które muszê spêdziæ w pracy. Ta sytuacja trwa ju¿ dobre kilka miesiêcy i mimo moich szczerych chêci, motywacji, wyrywania siê do pracy, zg³aszania prze³o¿onym ¿e chcia³abym pracowaæ - odbijam siê od ¶ciany. Dosz³o do tego, ¿e rozwinê³a siê u mnie depresja, nie mam si³y wstawaæ z ³ó¿ka, wychodziæ ze znajomymi, w zasadzie odmawiam wiêkszo¶ci spotkañ bo jestem chronicznie przemêczona. Wracam do domu ko³o 11-12 i jestem tak zmêczona, jakbym przepracowa³a dobê w kopalni, nie chce mi siê je¶æ, ani cokolwiek zrobiæ. Bardzo chcia³abym byæ komu¶ potrzebna, czujê ¿e moje kompetencje zdobywane przez lata s± pozbawione warto¶ci, skoro kto¶ woli p³aciæ mi i siê mnie pozbyæ, ni¿ oddelegowaæ mi choæby najprostsze zadanie. Czêsto popo³udniami p³aczê, poza tym ¶piê, wszystko przesta³o mnie cieszyæ i interesowaæ. Powiecie - zmieñ pracê. Rozpaczliwie próbujê zmieniæ pracê, ale na moje stanowisko nie ma miejsc nigdzie, gdzie mog³abym fizycznie dojechaæ, kolejna taka szansa bêdzie za rok, a wiem ¿e taki d³ugi okres bezrobocia tylko mnie dobije. Tak, dzwoni³am wszêdzie, wysy³a³am te¿ CV do pokrewnych firm poza moim wyuczonym zawodem. Zero odzewu. Moje opcje s± takie, ¿e mogê i¶æ pracowaæ ewentualnie do sklepu, czyli zupe³nie poza wyuczonym zawodem, i ten rok przewegetowaæ. Przy czym nie mam gwarancji, ¿e kolejne miejsce pracy za rok oka¿e siê lepsze. Co by¶cie zrobi³y na moim miejscu? Wiem, ¿e powinnam siê trzymaæ tej pracy, bo lepszej nie znajdê, ale przez to ¿e wiem co kolejnego dnia siê wydarzy (nie otrzymam ¿adnego zadania, bêdê zbêdna i odes³ana do domu) nie chce mi siê po prostu wstawaæ z ³ó¿ka. Nie wiem, ile jeszcze dam radê tak funkcjonowaæ, miesi±c dwa a potem co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 369
|
Dot.: Okropna praca, brak obowi±zków, depresja
Jakiej rady oczekujesz? Tak, szukaj innej pracy, i to niekoniecznie w pokrewnej bran¿y.
Jeste¶ tam na umowê o pracê? Czym siê mniej wiêcej zajmujesz? Skoro nie masz co robiæ, to jakiego powodu pracodawca utrzymuje Twoje stanowisko?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak jak w w±tku chcia³abym siê dowiedzieæ, co zrobi³yby¶cie na moim miejscu. Czy szuka³yby¶cie mimo wszystko mo¿liwo¶ci zmiany tej pracy? Czy warto zacisn±æ zêby przez kilka kolejnych miesiêcy? To stanowisko jest utrzymywane z pieniêdzy z bud¿etu, nikogo nie obchodzi, jak te pieni±dze s± spo¿ytkowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Mam to samo.. dobrze zarabiam, ale szefowa mnie wy³±cza z obowi±zków. Sama planujê zmieniæ pracê, zaczê³am ju¿ nawet aplikowaæ. Nie mogê znie¶æ poczucia beznadziei wiedz±c, ¿e codziennie nic nie mam do zrobienia w pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Piszesz, ¿e powy¿sza sytuacja trwa od kilku miesiêcy...A jak by³o wcze¶niej? Czy dobrze, mia³a¶ swoje obowi±zki, które wykonywa³a¶ i nikt Ci ich nie "odbiera³"? D³ugo ju¿ tam pracujesz? Czy od tych kilku miesiêcy ma miejsce jaka¶ konkretna sytuacja, np. zmiana zarz±du, prze³o¿onych, przetasowania personalne?
Bo wygl±da trochê tak, jakby celowo chcieli Ciê sk³oniæ do odej¶cia, stopniowo odsuwaj±c od pracy. Ale poda³a¶ za ma³o danych, ¿eby oceniæ, jaka mo¿e byæ tego przyczyna.
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 521
|
By³am w podobnej sytuacji.
Pracowa³am w korpo, w centrali banku. By³am w pewnym dziale, gdzie mia³am zajmowaæ siê analityk±, ale okaza³o siê ¿e roboty analitycznej by³o jak na lekarstwo. I nikomu nie przeszkadza³o, ¿e nie mam co robiæ. Próbowa³am siê zg³aszaæ do nowych zadañ, ale to nie takie proste. Bank to biurokracja, tysi±ce procedur. Nie ma opcji, ¿e powiem ,,Mam ¶wietny pomys³, zróbmy to i to". Phi. Nie ma szans, nie przebudowa³abym ca³ego dzia³u ![]() Zmieni³am pracê, nie ma innego wyj¶cia. Je¿eli nikogo z Twoich prze³o¿onych Twoja sytuacja nie obchodzi i nie pomagaj± Ci nic z tym zrobiæ, to niestety nie mo¿esz oczekiwaæ innej rady. Nikt tutaj nie da Ci magicznych rad, ¿eby zmieniæ Twojego szefa / zarz±d / organizacjê w firmie. Ta firma ju¿ tak ma i tyle. Nie wiem czy posz³abym do pracowaæ do sklepu. Ja bym ten czas, za który mi p³ac± a nic nie robi± wykorzystywa³abym na swoj rozwój. Ja tak sobie radzi³am. Przeczyta³am sporo ksi±¿ek na tamtym stanowisku (na kompie ![]() Obecnie od trzech miesiêcy mam now± pracê, bo w poprzedniej te¿ ju¿ zaczyna³am siê nudziæ, za ma³o zadañ. Ale nie by³o tak zawsze, pierwsze 4 lata by³y ok, ale zmieni³ siê zarz±d i siê popsu³o. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 518
|
Przepraszam, zdublowal mi siê post.
Edytowane przez black_elderflower Czas edycji: 2020-01-29 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
Nie ogarniam jak to jest mo¿liwe ¿e przy takich niedoborach ludzi o jakich siê mówi w twojej bran¿y rzekomo ci siê nic nie zleca do zrobienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 7 488
|
Kolejny trollowy w±tek januszpolak, to ju¿ siê robi mêcz±ce.
PS Dla nieu¶wiadomionych: w innych w±tkach ona jest lekark±-sta¿ystk± i nienawidzi leczyæ pacjentów ani nawet na nich patrzeæ, nie chce siê ju¿ wiêcej w ¿yciu uczyæ (a tu nagle chce) i ogólnie to chcia³aby zarabiaæ 10 k, ale w pracy, która niczego nie wymaga. Teraz widzê dramatyczny zwrot akcji, teraz chce, ale nie mo¿e. Chocia¿ w±tki to jej siê w sumie czêsto mieszaj±, bo w jednym w±tku mówi, ¿e za najni¿sz± krajow± da siê dobrze ¿yæ, bo mo¿na zaoszczêdziæ na antykoncepcji i woziæ jedzenie od rodziców, a w drugim, ¿e jednak nie, jednak 10 k i p³aszczyk za dwa tysi±ce to podstawa. To tak bardzo w skrócie, jakby kto¶ chcia³ siê mêczyæ udzielaniem rad na serio. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2020-01-30 o 01:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Interleukina Druga
Wiadomo¶ci: 1 818
|
Dobrze kojarzê, ¿e jeste¶ ww trakcie lekarskiego sta¿u podyplomowego?
W takim razie nie ogarniam do koñca problemu. Przecie¿ co kilka tygodni zmienia siê oddzia³, na którym siê jest (najd³u¿ej trwa sta¿ z chorób wewnêtrznych - 10 tygodni, pó¼niej ginekologia 7 i chirurgia 6, wiêkszo¶æ pozosta³ych to krótkie dwutygodniowe sta¿e), wiêc przez 13 miesiêcy (bo tyle trwa sta¿) co chwila zmienia siê ¶rodowisko. Przerabia siê kilka skrajnie ró¿nych w specyfikê oddzia³ów i czê¶æ faktycznie trzeba przesiedzieæ zw³aszcza je¶li dany temat nie jest dla nas interesuj±cy. Ja na ortopedii czyta³am ksi±¿ki, na psychiatrii uczy³am siê do egzaminu. No ale nie uwierzê, ¿e wszyscy lekarze na ka¿dym oddziale s± tacy sami. Nie uwierzê, ¿e skoro maja ciê tak bardzo gdzie¶ to nie pozwoliliby ci pój¶æ na inny, interesuj±cy Ciê oddzia³ ¿eby porobiæ/zobaczyæ co¶ ciekawego (no chyba, ¿e nie interesuje ciê kompletnie nic z dzia³ki medycyny i nie masz takiego miejsca. Ale to wtedy nie jest problem w miejscu pracy, ale w wyborze zawodu). A skoro ca³y szpital jest taki beznadziejny to przecie¿ mo¿esz w ka¿dym momencie uciec na pojedyncze sta¿e do innych szpitali, ogranicza ciê jedynie województwo i ogarniêcie dwóch czy trzech pisemek. Tak naprawdê w szpitalu macierzystym nie musisz robiæ nic. B±d¼my szczerzy, ¿e s± jednostki, w których pierwszego dnia podbija siê ksi±¿eczkê i mo¿esz ju¿ siê nie pojawiæ na oddziale, a s± takie, które faktycznie chc± sta¿ystów czego¶ nauczyæ i pozwalaj± w du¿ej ilo¶ci procedur uczestniczyæ albo wykonywaæ samemu. Zorientuj siê po znajomych, w którym szpitalu jak jest rozwi±zywan± sprawa na danym oddziale i kombinuj ze sta¿em zewnêtrznym (pogadaj z koordynatorem sta¿u, napisz podanie do dyrektora szpitala o zgodê, podanie do danej jednostki o zgodê, dopilnuj porozumienie miêdzy szpitalami - mi tego nie ogarnêli i musia³am to robiæ za nich dwa dni przed wej¶ciem na oddzia³). |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 317
|
Cytat:
![]()
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-01-30 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 479
|
Cytat:
Przecie¿ ona nie jest ¿adnym lekarzem ![]() Nie podpowiadaj jej kolejnych mo¿liwo¶ci ¶ciemniania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 946
|
Jak podejrzewasz u siebie depresjê to id¼ do psychiatry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 379
|
Na depresje - lekarz.
W pracy - znajdz inna i doksztalcaj sie w miedzy czasie albo czytaj. Ja skonczylam pare naprawde dobrych powiesci i podcastow, gdy w pracy mialam luzny okres i brak roboty (np. w swieta). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
BAN sta³y
|
Jak czujesz chroniczne zmêczenie i spadek nastroju to te¿ sobie zbadaj hormony tarczycy i zbadaj/zacznij przyjmowaæ witaminê D3, ale lek, a nie suplement.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Dziêkujê za wszystkie merytoryczne rady
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87546561]Jak czujesz chroniczne zmêczenie i spadek nastroju to te¿ sobie zbadaj hormony tarczycy i zbadaj/zacznij przyjmowaæ witaminê D3, ale lek, a nie suplement.[/QUOTE] Te¿ mi to chodzi po g³owie, ale jako¶ nigdy nie mia³am po drodze do apteki. Chyba czas suplementowaæ witaminê D bo jest to zalecane ka¿demu w tym okresie jesienno zimowym, a ja tego nigdy nie robiê. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- [1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87546339]Jak podejrzewasz u siebie depresjê to id¼ do psychiatry.[/QUOTE] Ju¿ jestem w trakcie leczenia i czekam na psychoterapiê na NFZ. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=1a1574568a9ae6256c77117 bb8a68c832bc8434a_5e8bb4a 00727e;87546556]Na depresje - lekarz. W pracy - znajdz inna i doksztalcaj sie w miedzy czasie albo czytaj. Ja skonczylam pare naprawde dobrych powiesci i podcastow, gdy w pracy mialam luzny okres i brak roboty (np. w swieta).[/QUOTE] To w sumie te¿ jest jaki¶ pomys³ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 891
|
A mo¿e jaki¶ kurs? Niekoniecznie jêzykowy, mo¿e np. kurs gotowania albo jaki¶ sportowy? Skoro masz tyle czasu to zmusi Ciê to do ruszenia siê z domu i zajêcia czym¶.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usuniête
|
Jesli nie chce CI sie czytac, to moze audiobooki? Jakas aplikacja typu Storytel? Albo podcasty? Na spotify jest ich mnostwo na rozne fajne tematy. ROznego rodzaju wideo na youtubie? (nie o kotach ale eseje albo kulinarne etc).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
a za granice nie chcialabys wyjechac?
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie znamy z T¯ za bardzo jêzyków i on ma te¿ tutaj dobr± pracê wiêc raczej nie.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [1=1a1574568a9ae6256c77117 bb8a68c832bc8434a_5e8bb4a 00727e;87546687]Jesli nie chce CI sie czytac, to moze audiobooki? Jakas aplikacja typu Storytel? Albo podcasty? Na spotify jest ich mnostwo na rozne fajne tematy. ROznego rodzaju wideo na youtubie? (nie o kotach ale eseje albo kulinarne etc).[/QUOTE] Podcasty to super pomys³, z pewno¶ci± jak bêdê mieæ trochê si³y to jakich¶ sobie poszukam. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- [1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;87546683]A mo¿e jaki¶ kurs? Niekoniecznie jêzykowy, mo¿e np. kurs gotowania albo jaki¶ sportowy? Skoro masz tyle czasu to zmusi Ciê to do ruszenia siê z domu i zajêcia czym¶. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] My¶la³am aby zapisaæ siê na jaki¶ sport. My¶la³am o je¼dzie konnej, ju¿ nawet mam na oku jedno miejsce oraz o tañcu towarzyskim. Jednak kiedy na dworze jest tak zimno to wolê odpocz±æ w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 934
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usuniête
|
Nie czekalabym do wiosny. Chodz chociaz na spacery, jesli odpada silownia, czy fitness. Od razu, poczujesz sie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=1a1574568a9ae6256c77117 bb8a68c832bc8434a_5e8bb4a 00727e;87547287]Nie czekalabym do wiosny. Chodz chociaz na spacery, jesli odpada silownia, czy fitness. Od razu, poczujesz sie lepiej.[/QUOTE]
Je¿d¿ê codziennie na rowerze do pracy. Niestety przez t± codzienno¶æ (zazwyczaj ponad godzinê na rowerze dziennie "robiê") ta jazda bardziej mnie dobija ni¿ odprê¿a. Czasem owszem, odprê¿a mnie, ale jak pada albo temperatura zbli¿a siê do 0 i jest zimno, to nie powiem ¿ebym po powrocie do domu czu³a siê odprê¿ona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Faktycznie jest tam witamina D. Muszê wzi±æ przy okazji nastêpym razem. Rozgl±da³am siê kiedy¶ w superpharm, ale akurat nie by³o (albo nie mog³am odszukaæ, tyle tam kolorowych suplementów na dziale z przecenami ![]() Bardzo tanio: https://www.rossmann.pl/Produkt/Wita...zt,328368,8456 Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2020-01-30 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 42
|
Ta historia coraz bardziej mi wygl±da na wyssan± z palca. Je¼dzisz godzinê na rowerze do pracy...i co jeszcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=d9c65c25fffd9e83bff7ae0 dab9e87f7ae5d74d5_5e3a058 274b65;87547456]Ta historia coraz bardziej mi wygl±da na wyssan± z palca. Je¼dzisz godzinê na rowerze do pracy...i co jeszcze?
![]() Gdzie napisa³am, ¿e godzinê? ![]() Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2020-01-30 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 42
|
Ps. Tak poza tym lekarski sta¿ podyplomowy trwa rok. To dobry okres na naukê do LEPu. Na stanach podyplomowych tak jest, ale jest to faza przej¶ciowa i nie ma co popadaæ w depresjê z powodu roku nieróbstwa. Ja ma sta¿u podyplomowym wozi³am pacjentów na wózku na rtg i z powrotem...
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Jeszcze siê nady¿urujesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=d9c65c25fffd9e83bff7ae0 dab9e87f7ae5d74d5_5e3a058 274b65;87547468]Ps. Tak poza tym lekarski sta¿ podyplomowy trwa rok. To dobry okres na naukê do LEPu. Na stanach podyplomowych tak jest, ale jest to faza przej¶ciowa i nie ma co popadaæ w depresjê z powodu roku nieróbstwa. Ja ma sta¿u podyplomowym wozi³am pacjentów na wózku na rtg i z powrotem...
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Jeszcze siê nady¿urujesz...[/QUOTE] No to witaj w klubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
BAN sta³y
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87547482]Nie kupujcie witaminy D w formie suplementu, bo tam nie kontroluje siê zawarto¶ci substancji aktywnych i mog± w ogóle nie dzia³aæ. Wywalanie pieniêdzy w b³oto. Na rynku jest jedna witamina w formie leku bez recepty - Viagntoleten. Na receptê tez mo¿na dostaæ krople. Zalecana dawka dla osoby doros³ej od pa¼dziernika do kwietnia to 1000 j/dziennie. Przyjmuje siê z t³ustym posi³kiem.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Mo¿e powinno ciê to nauczyæ empatii i obchodzenia siê z pacjentami? Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Leany tylko ja to robiê od 7 lat. To przestaje byæ ¶mieszne po prostu. Wiesz, ile czasu spêdza siê na takie rzeczy przez ca³e studia? Hm mo¿e powinnam tak robiæ przez kolejne 20 lat, ¿eby ludzie mieli na co narzekaæ ¿e brakuje lekarzy ![]() Poza tym ju¿ pal pies, ¿e mam obowi±zki poni¿ej kwalifikacji, ¿eby takie by³y. ¯ebym mog³a nie wiem, opiekowaæ siê pacjentami (czyli wykonywaæ obowi±zki pielêgniarki) albo nawet sprz±taæ w szpitalu, to by³abym zachwycona, serio. Chodzi o to, ¿e w pracy jestem 2-3 godziny, i nie opiekujê siê pacjentami, tylko czasem jak ju¿ zupe³nie "nie ma komu" to jakiego¶ zawiozê. Z pewno¶ci± bêdziecie czuli siê bezpiecznie bior±c pod uwagê, ¿e za nieca³y rok bêdê mieæ po takim szkoleniu z empatii ca³kowit± samodzielno¶æ i bêdê was przyjmowaæ gdzie¶ tam sama ![]() Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2020-01-30 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.