|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Spersonalizowane wiersze/piosenki ślubne - słyszeliście o czymś takim?
Jakiś miesiąc temu (przy okazji robienia innego projektu) dostałam ofertę od pewnej druhny napisania wiersza weselnego dla pary młodej (ona powiedziała, że chce nakręcić filmik dla młodej pary jako prezent i w tym filmiku zawrzeć ten wiersz).
Później jakoś kontakt się urwał, ale zastanawiam się, czy takie rzeczy są może teraz w modzie, czy zetknęliście się z ofertą spersonalizowanych wierszy/piosenek ślubnych lub też skorzystaliście z takiej usługi? Czy uważacie, że to może być wręcz pomysł na usługę biznesową? I jeśli szukalibyście czy też przyjęlibyście ofertę takiej usługi to czym by was ona przekonała? Spersonalizowane wiersze czy piosenki ślubne rozumiem jako: napisanie tekstu na podstawie doświadczeń pary młodej (w jakich okolicznościach się poznali, itp.) oraz/i dopisanie spersonalizowanej zwrotki do piosenki wykonywanej zwykle na weselu (w sensie, i tak byłaby wykonana, tylko dopisanie swoich słów dedykowanych parze młodej, i czy to jest zgodne z prawem?)
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2020-02-25 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spersonalizowane wiersze/piosenki ślubne - słyszeliście o czymś takim?
Tak wprost to nie spotkałam się z takimi usługami.
Oczywiście mogą się przyjąć, jak wszystko co ślubne ![]() Jednak żeby to było sensowne, a nie groteskowe i sztuczne, to na pewno ten tekst musi trzymać mocny poziom, bez infantylnych rymów częstochowskich, za to z mocnym i jasnym przekazem. No i główne skrzypce musi grać indywidualizm i detale charakterystyczne tylko dla nowożeńców. Co do piosenki - a kto tam po weselach chodzi i ściga z niewłaściwe odwzorowanie piosenek? Można sobie zaśpiewać co się chce, tylko ZAIKS i do przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Spersonalizowane wiersze/piosenki ślubne - słyszeliście o czymś takim?
Tylko zauważyłam, że o szczęśliwej miłości pisze się trudniej niż o nieszczęśliwej, bo częściej wychodzą właśnie banały. Nie wiem, dlaczego tak jest.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.