| 
|||||||
| Notka | 
 | 

| W krzywym zwierciadle odchudzania  Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem. 
  | 

![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Przyczajenie 

| 

Jak bardzo przytyje?

Od razu mówię, jestem gotowa na krytykę i do niej zapraszam, bo tego potrzebuję. 

Krótki zarys sytuacji: 155cm wzrostu, 40kg wagi (niedowaga) ćwiczę 3x w tygodniu siłowo i cardio. Nie muszę chyba mówić, że moja dieta nie zaspokaja mojego zapotrzebowania, bo to chyba wynika z mojej wagi 😅 Chodzi o to, że przez ostatnie 2 dni, w dzień mojej 18stki i dzień po, po prostu rzuciłam się na jedzenie. Było go tyle dobrego, do tego sama zrobiłam sernik na zimno i po prostu nie mogłam się oprzeć jedzeniu. W dzień urodzin wzięłam jeszcze wieczorem tabletki na przeczyszczenie, żeby zeszło mi ciężaru z brzucha, ale moje pytanie pozostaje jedno. Ile ja mogę przytyć po takiej dwudniowej "swobodzie"? Strasznie mnie to martwi, mimo że wiem, że tak czy tak muszę przytyć. Pozdrawiam ciepło ☺️ P.S wiem że post jest cholernie chaotyczny, przepraszam 😅  | 

| 

| 
| 

| 
		#2 | 
| 

Przyczajenie 

| 

Dot.: Jak bardzo przytyje?

Przepraszam, za szczerość ale to co piszesz nie jest normalne

| 

| 

| 
| 

| 
		#3 | 
| 

Przyczajenie 

| 

Od pierwszego razu napadu nie przytyjesz, ale każdym kolejnym będzie coraz gorzej. Środki przeczyszczające nie pomogą. Wpadniesz w błędne koło z anorkesji w bulimię.  

To naturalne co się dzieje, organizm krzyczy o swoje, więc wpadasz w napady głodu. Z doświadczenia wiem, że bardzo trudno to opanować. Myślałaś już o profesjonalnej pomocy w walce z zaburzeniami odżywiania? Polecam to zanim zafundujesz sobie trwający wiecznie rollercoaster na przemian z odchudzaniem i napadami głodu.  | 

| 

| 
| 

| 
		#4 | 
| 

Raczkowanie 

| 

Moim zdaniem to co piszesz to już jest niestety początek zaburzeń odżywiania. Wiem co mówię, przechodziłam przez to samo.  

Najlepiej żebyś znalazła w swojej okolicy dobrego terapeutę. Wiele psychologów działa teraz również online. Uwierz że to naprawdę będzie najlepsze rozwiązanie, zaczynałam podobnie jak opisujesz i zapędziłam się w błędne koło, z którym musiałam walczyć przez ostatnie kilka lat mojego życia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz  | 

| 

| 
![]()  | 

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
 | 
| 
 | 
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |

| 

| 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.