|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
prawo jazdy w Opolu
Witam wizażanki
DZiewczyny czy w tak licznym gronie znajdzie się ktoś kto zdawał prawo jazdy w Opolu? przygotowuję się - na razie psychicznie-do tego i chciałabym wiedzieć czy jest coś co powinnam wiedzieć, czy są jakieś czarne punkty na ktore musze uważać? Najgorsze jest to, że ja nie znam Opola, wcale a wcale,ale będę tam jeszcze jeżdzić. Dziękuję z góry za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: prawo jazdy w Opolu
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
DZiękuję Malinko
![]() A koleżanki zdały prawko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
2 zdaly za pierwszym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: prawo jazdy w Opolu
ja bym ci polecila jednego pana ktory jest tata moejgo TZ;D ale aktualnie jest w Anglii ale jest przemily i podobno rewelacyjnie uczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prawo jazdy w Opolu
a słyszałyscie coś o szkole zwanej NOT? miesci sie ona na rogu ozimskiej z katowicką
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja zdawałam prawko w Opolu, kurs robiłam w innej miejscowości więc nie polecę Ci żadnej szkoły ale sam egzamin był w Opolu. To było 4 lata temu ale myślę że trasy egzaminacyjne się nie zmieniły. Z reguły nie oddalają się zbytnio od WORD-a i jeździ się w okolicach Reala i tego dużego ronda (z którym większość początkujących kierowców ma problem
![]() ![]() POWODZENIA! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja niestety szdawac w Opolu.Jak dla mnie jest zbyt duzy stres,egzaminatorzy podchodza do tego tak profesjonalnie ze nawet sie nie usmiechna.No i Opole.Sama nie znam go zbyt dobrzewiec skrzyzowania wielopasmowe mnie przerazaja...Niedlugo mam poprawke mam nadzieje ze tym razem mi sie uda bo ostatnio zostalam oblana za nierozgladanie sie na skrzyżowaniach...trzymajc ie kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ZAPLACE ZA ZDANIE PTRAWA JAZDY! 4 razy juz nie zdalem i mam dosyc! e-mail: bacus0086@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja robiłam kurs w Strażaku na przeciw polibudy jest tam chyba z ośmiu instruktorów jest w kim wybierać ![]() no i zajęcia są od 18 co mi bardzo odpowiadało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: prawo jazdy w Opolu
Witam miłe panie . Ja też zdawałam egzamin na instruktora nauki jazdy w Opolu we wrześniu 2009 w opolu . Chodziłam na kurs w moim mieście 2 godz drogi do opola, więc też mam dość daleko . Znajomi z kursu na który chodziłam wybrali się na egzamin do Katowic a niektórzy do Wrocławia i nikt nie zdał egzaminu tak szybko jak ja w Opolu. Polecam szkołę jazdy w opolu w NOT wszystkim przyszłym instruktorom jak i przyszłym kierowcom . Kurs dla instruktora nauki jazdy jest tam prowadzony bardzo solidnie (teoria) i zrozumiale . Pan u którego miałam zaszczyt gościć na jego wykładzie przypadkowo(H.D.) jest osobą bardzo doświadczoną ,solidną,bardzo dobrze uczy , całkiem inaczej niż w innych szkołach jazdy . Wiem że ludzie po kursie w not testy i teorię zdają na 100% za pierwszym razem. Będąc tam na kilku spotkaniach na placu również wiele się nauczyłam nowych rzeczy które z pewnością wykorzystam ucząc swoich kursantów(J.B.) Hmm .... są tacy przyszli instruktorzy co nie potrafią nawet zrobić łuku więc.... ludzie..... , uczący nie są cudotwórcami a i nie pójdą za was tych egzaminów zdawać .
Polecam wszystkim przyszłym instruktorom i kierowcom pełny kurs w Opolu w NOT , nawet jeśli ma się daleki dojazd . Żałuję że ja nie zaczynałam tam od początku. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja rówież robiłam kurs w NOT-cie i chociaż nie należy on do najtańczych, a teoria była prowadzona dość nudno (chociaż nie wiem czy da się ją w ogóle prowadzić ciekawie;P), to polecam, szczególnie pana Wojtynę, który choć często opierniczał, a rzadko chwalił, jest przede wszystkim skuteczny- spora większość jego kursantów zdaje za pierwszym razem (w tym ja- dzisiaj!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A ja z kolei robiłam kurs w DAKARZE, pewnie nie każdy słyszał, bo szkoła działa od roku, właściciel jeździł wcześniej w Eltransie a teraz ma swoja szkołę i jest tam wykładowcą i instruktorem. Skusiło mnie właśnie to, że to świeża krew na rynku, więc wiadomo, że taka szkoła musi się starać żeby się utrzymać na rynku i będzie jej zależeć na kursantach, poza tym jako jedyni na opolszczyźnie mają symulator jazdy - dla kogoś kto nigdy nie prowadził auta fajna sprawa i 4 h macie w cenie kursu więc wychodzi w sumie za free, ale jak ktoś już jeździł to wtedy lepiej od razu na auto. Wykłady trwają 2 tygodnie od 17 do 19, ale jak ktoś nie był raz czy dwa to może sobie przyjść kiedy ma czas i pani Weronika puści wam slajdy na jakich was nie było, a jak czegoś nie bedziecie czaić to pan Janek jest zawsze chętny żeby wytłumaczyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A ja z kolei nie polecam szkoły Mistrz, co prawda zdałam za 2 razem ale podejście jest dziwne, jedynie właścicielowi zależy na szkoleniu, inni instruktorzy w czasie jazdy nadają na niego, każdy robi wszystko po swojemu i w tonie "ja wiem że Pan Tomek mówi inaczej, ale ja uważam tak i tak i już a on nie ma racji" - niby ok, każdy ma swoje podejście ale naprawdę można ogłupieć. Cześć instruktorów uczy łuku w sposób taki, że jak zapomnisz jak dokładnie wygląda schemat to już nic nie zrobisz i masz po próbie. Kompletnie nie uczą myślenia w czasie jazdy (wyjątkiem jest Pan Tomek - właściciel). Brat za to dokupił masę jazd i dalej nie czuje się pewnie, wiec wydaje mi się, że są też braki w szkoleniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
STRAŻAK
OSK, któremu można zaufać - kompetencja, życzliwość, miła atmosfera no i solidne przygotowanie do egzaminu. Mi Strażaka polecił kolega, który zdał za pierwszym razem. Historia lubi się powtarzać Ja także zdałem za pierwszym i gorąco polecam ten ośrodek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ja polecam szkołe D-H!!! Super atmosfera wykładowcy i instruktorzy na luzie , w szczegolności polecam i dziekuję instruktorowi Markowi za to że w koncu zadalam hehehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja polecam zrobienie kursu prawa jazdy w Opolu w szkole Rojewscy. Wszyscy moi znajomi tam robili i nie znalazłam nikogo, kto byłby zawiedziony. Już same wykłady, których się bałam ( jak to baba- przepisy ruchu drogowego ) o dziwo miło mnie zaskoczyły. Z przyjemnością chodziłam na zajęcia z przepisów i bez problemu je opanowałam po doskonale prowadzonych wykładach , więc zdanie państwowych testów też nie zrobiło mi problemu. Na jazdę pierwszą szłam z mocno bijącym sercem, bo nigdy nie siedziałam za kółkiem, ale instruktor okazał sie przesympatyczny i cierpliwy. mimo, że sto razy chyba zgasło mi auto przez pierwsze 10h nigdy nie widziałam aby sie wkurzał, że czegoś nie wiem. od początku w tej szkole widziałam dużą chęć pomocy ze strony instruktorów ( jeździłam z trzema ). Swietnie mnie przygotowali do zdania i nie uwierzycie ( ja sama na początku nie wierzyłam ) zdałam za 1 razem bez żadnego błędu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Polecam D-H moim zdaniem mistrzostwo. Przemili instruktorzy. Nauka przychodzi bardzo szybko wydaje mi sie ze to przez to ze maja swietne podejscie do kursanta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
W Opolu najlepsza szkoła jazdy wg. mnie to ROJEWSCY.
Prawo jazdy u nich to mój strzał w dziesiatkę. Nne byłam pewna czy dam sobie radę ale udało sie, cały kurs przebiegał w doskonałej atmosferze, nawet na teorii było bardzo ciekawe . Na jazdach miałam 2 instruktorów, obaj okazali sie doskonali w swojej pracy, doskonale tłumaczyli, przykładali się aby mnie nauczyć i opłaciło się.... ZDAŁAM ZA 1 RAZEM!! do dzis jestem im wdzięczna za naukę i serce, kóre mi okazali. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja również zdawałam w Opolu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Czy znacie jakąś dobrą szkołę jazdy w Opolu,a najlepiej konkretnie jakiegoś dobrego instruktora?Na youtube są filmiki z poradami jak zdać w Opolu i ich autorem jest właśnie jakiś fajny instruktor(jego nick to andykk9), tylko,że nie znam jego danych osobowych i nie wiem w której szkole uczy.Proszę o pomoc.Mam bardzo mało czasu.To pilne
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Czy znacie jakąś dobrą szkołę jazdy w Opolu,a najlepiej konkretnie jakiegoś dobrego instruktora?Na youtube są filmiki z poradami jak zdać w Opolu i ich autorem jest właśnie jakiś fajny instruktor(jego nick to andykk9), tylko,że nie znam jego danych osobowych i nie wiem w której szkole uczy.Proszę o pomoc.Mam bardzo mało czasu.To pilne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja mogę polecić szkołe nauki jazdy D-H. Świetna atmosfera i podobno wysoka zdawalność - ja zdałam
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim,
Nie będę owijać w bawełnę. Prowadzę własny ośrodek szkolenia kierowców OCSK STRAŻAK z Opola, K-Koźla i Brzegu. Codziennie mam styczność z kursantami, którzy stali przed podobnym problemem "Jaką wybrać szkołę nauki jazdy?" i ze szczerego serca muszę powiedzieć jedno: Nie szukajcie poleceń w internecie. Możemy przez to sie łatwo naciąć. Musicie pamiętać, że nie wiecie kto stoi po drugiej stronie. Niestety bardzo często polecenia są wypisywane przez właścicieli czy pracowników Szkół jazdy, żeby więcej osób do nich przyszło. A czy ktoś, kto robi takie nieczyste zagrania jest godny zaufania? Osobiście, uważam, że nie ale pozostawiam to waszej kwestii. ![]() Dla każdego zainteresowanego szukaniem OSK przygotowałem na swojej stronie specjalny artykuł, nawet jak nie jesteś z Opola i okolic to na pewno przydadzą Ci się zawarte tam rady. https://ocsk.pl/porady-i-wskazowki/j...nia-kierowcow/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.