|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Szczotki do włosówHej! Jak wiadomo pielęgnacja włosów nie polega jedynie na maskach szamponach wcierkach i innych tego typu produktach, a to czym czeszemy włosy również ma wpływ na to w jakiej są one kondycji
![]() W tym wątku chciałabym aby każda z was napisała jakiej używa szczotki i jaki wpływ ma ona na włosy (dodatkowo przydałby się opis włosów, czy są farbowane, rozjaśniane, zniszczone czy może proste lub kręcone) Celem tego wątku jest znalezienie jak najlepszej szczotki dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczotki do włosów
U mnie od 3 lat - szczotka z włosia dzika okrągła (używam sporadycznie, w domu rodzinnym, stosuję, gdy chcę mieć wygładzone włosy + suszarka - niczym po prostownicy)
od ok. 2 lat stosuję szczotkę typu 'paddle brush' lubię, nie mam ochoty zmieniać, rozczesuje włosy w mig, przed nią używałam TT - uratował moje włosy, gdy były w kiepskim stanie, cienkie, piórka, niezbyt gęste, niestety po pewnym czasie szczotka miała już dla mnie jakby za krótkie te ząbki - bardziej sunęła do włosów, niż je rozczesywała (teraz czeszę nią psa ![]() Dodatkowo mam szczotkę z włosia dzika+zwykłe jakieś ząbki, jest to taka zwyczajna szczotka, nie rozczesuje zbyt dobrze, za to wygładza, a jednocześnie robi taki push-up na głowie, zabawa nią jest jednak dość czasochłonna i rzadko używam. Podsumowując, od najlepszej: 1. Paddle brush 2. Okrągła z włosia dzika praz płaska szczotka 'pół na pół' TT u mnie sprawdzała się tylko w kryzysowym momencie moich włosów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bot
|
Dot.: Szczotki do włosów
Lubię szczotki, ale nie mam żadnej, bo mam kręcone włosy. Jak mi się kiedyś bardziej rozprostują, zainwestuję w szczotkę Tek. Widziałam jedną z nich na żywo i była bardzo porządna, aż mnie przekonała ta marka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.