|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastêpuje wizyty u lekarza, ma funkcjê informacyjn±! |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 181
|
Mam hipochondriê i mam ju¿ do¶æ...
Dzieñ dobry. Poproszê o poradê, poniewa¿ ju¿ nie wytrzymuje.
Na pocz±tku stycznia mia³am wiele niezwykle mocnych sytuacji stresowych. Rozwali³o mi to ¿o³±dek, jelita... D³ugo trwa³o zanim to dosz³o do normy. Ca³o¶æ zaczê³a siê od podejrzenia chloniaka, ze wzglêdu na powiêkszone wêz³y ch³onne. USG pokaza³o ze s± niegro¼ne, ale to mi nie starczy³o. Od tego czasu ciagle zaczê³am wyszukiwaæ w Google najgorsze choroby i dopasowywaæ ja do siebie. USG wêz³ów mia³am robione ju¿ 5 razy. Raz RTG klatki piersiowej. 3 razy USG brzucha, raz piersi. By³am prywatnie u hematologa, gastrologa, reumatologa, neurologa, by³am tez u okulisty sprawdziæ dno oka. Morfologia przeprowadzona wielokrotnie bez istotnych odchyleñ. W lutym wyczu³am ze mam tkliwe ¿ebro, na nim poczu³am naro¶l. Drug± wyczu³am na ³opatce. Niestety od razu zaczê³am siê baæ ze rak... 3 razy mia³am robione USG ¿eber: wyszed³ tluszczak i kaszak. Jestem przebadana praktycznie od stop do g³owy a ciagle boje siê, ze co¶ mi jest: mam wezdruj±c± tkliwosc ko¶ci, bezwiedne spiêcia miê¶ni. Martwi mnie, ze najbardziej mnie to dotyka z prawej strony cia³a. Z prawej mam dziwne objawy: wcze¶niej ból nogi, teraz wêdruj±ce ¿eber. Miewam k³ucia w prawym pod¿ebrzu (gastrolog uzna³ to za refluksowe) a ja ciagle boje siê, ze mam pod ¿ebrami jakiego¶ guza, którego nikt nie widzi. Nie mam ju¿ si³y i pieniêdzy. Porad¼cie co lepiej zrobiæ: i¶æ prywatnie na tomograf, chocia¿ lekarze odradzaj± ze wzglêdu na promieniowanie a chcê siê postaraæ o dziecko, czy wydaæ te pieni±dze na psychiatrê. Pozdrawiam ciep³o. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 036
|
Dot.: Mam hipochondriê i mam ju¿ do¶æ...
Psychiatra moim zdaniem.
Zdrowe od¿ywianie, wprowad¼ ruch - jak minie pandemia mo¿e jakie¶ biegi, umiarkowany wysi³ek w domu, zajêcie siê jakim¶ hobby. Skierowanie my¶li na co¶ kreatywnego, a nie zamartwianie siê. Rozmowy z przyjació³mi bez poruszania tematu chorób. W³±czenie magnezu i D3+K2 do diety, unikanie tv i z³ych wiadomo¶ci. Ja bym to sobie zaleci³a ![]()
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 327
|
Choruje na to.samo tylko psychiatra bo sie wykonczysz. Moje zycie przez to jest pieklem
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Psychiatra oraz joga/medytacja.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Polecam Ci na chwilê zrezynowaæ z monitorowania swoich objawów, wyszukiwania w internecie objawów.
Tak jak pisa³y dziewczyny: joga, medytacja, rozci±ganie, spacery, ale tak¿e bardziej intensywne czynno¶ci np. trening, bieganie. Wa¿ne jest tez bardzo zdrowe od¿ywianie i nawadnanie oraz suplementy. Polecam te¿ probiotyk dla "nadwra¿liwców" Sanprobi IBS. I przede wszystkim nie nak³adaj sobie ³atki hipohodryczki, b±d¼ dla siebie jeszcze bardziej dobra i zobacz czy to przynios³o efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 327
|
Bóle w prawym pod¿ebrzu to ja mam od 16 roku ¿ycia..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Te¿ mia³am bóle pod ¿ebrami i one by³y na tle nerwowym. Mnie psychiatra nie pomóg³ a¿ tak dobrze jak psychoterapia. Tak¿e ja polecam raczej od tego zacz±æ, a z czasem dodaæ wysi³ek fizyczny i dietê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.