Mam hipochondriê i mam ju¿ do¶æ... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastêpuje wizyty u lekarza, ma funkcjê informacyjn±!

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-03-19, 15:17   #1
Izamirabela
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 181

Mam hipochondriê i mam ju¿ do¶æ...

Dzieñ dobry. Poproszê o poradê, poniewa¿ ju¿ nie wytrzymuje.

Na pocz±tku stycznia mia³am wiele niezwykle mocnych sytuacji stresowych. Rozwali³o mi to ¿o³±dek, jelita... D³ugo trwa³o zanim to dosz³o do normy.

Ca³o¶æ zaczê³a siê od podejrzenia chloniaka, ze wzglêdu na powiêkszone wêz³y ch³onne. USG pokaza³o ze s± niegro¼ne, ale to mi nie starczy³o. Od tego czasu ciagle zaczê³am wyszukiwaæ w Google najgorsze choroby i dopasowywaæ ja do siebie.

USG wêz³ów mia³am robione ju¿ 5 razy. Raz RTG klatki piersiowej. 3 razy USG brzucha, raz piersi. By³am prywatnie u hematologa, gastrologa, reumatologa, neurologa, by³am tez u okulisty sprawdziæ dno oka. Morfologia przeprowadzona wielokrotnie bez istotnych odchyleñ.

W lutym wyczu³am ze mam tkliwe ¿ebro, na nim poczu³am naro¶l. Drug± wyczu³am na ³opatce. Niestety od razu zaczê³am siê baæ ze rak... 3 razy mia³am robione USG ¿eber: wyszed³ tluszczak i kaszak.

Jestem przebadana praktycznie od stop do g³owy a ciagle boje siê, ze co¶ mi jest: mam wezdruj±c± tkliwosc ko¶ci, bezwiedne spiêcia miê¶ni. Martwi mnie, ze najbardziej mnie to dotyka z prawej strony cia³a. Z prawej mam dziwne objawy: wcze¶niej ból nogi, teraz wêdruj±ce ¿eber. Miewam k³ucia w prawym pod¿ebrzu (gastrolog uzna³ to za refluksowe) a ja ciagle boje siê, ze mam pod ¿ebrami jakiego¶ guza, którego nikt nie widzi.

Nie mam ju¿ si³y i pieniêdzy. Porad¼cie co lepiej zrobiæ: i¶æ prywatnie na tomograf, chocia¿ lekarze odradzaj± ze wzglêdu na promieniowanie a chcê siê postaraæ o dziecko, czy wydaæ te pieni±dze na psychiatrê.

Pozdrawiam ciep³o.
Izamirabela jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-19, 16:41   #2
¿urawinka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 036
Dot.: Mam hipochondriê i mam ju¿ do¶æ...

Psychiatra moim zdaniem.

Zdrowe od¿ywianie, wprowad¼ ruch - jak minie pandemia mo¿e jakie¶ biegi, umiarkowany wysi³ek w domu, zajêcie siê jakim¶ hobby.

Skierowanie my¶li na co¶ kreatywnego, a nie zamartwianie siê. Rozmowy z przyjació³mi bez poruszania tematu chorób.

W³±czenie magnezu i D3+K2 do diety, unikanie tv i z³ych wiadomo¶ci.
Ja bym to sobie zaleci³a

¿urawinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-20, 04:42   #3
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 327

Choruje na to.samo tylko psychiatra bo sie wykonczysz. Moje zycie przez to jest pieklem

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-20, 06:34   #4
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

Psychiatra oraz joga/medytacja.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-25, 13:23   #5
katrinka_flower
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Polecam Ci na chwilê zrezynowaæ z monitorowania swoich objawów, wyszukiwania w internecie objawów.
Tak jak pisa³y dziewczyny: joga, medytacja, rozci±ganie, spacery, ale tak¿e bardziej intensywne czynno¶ci np. trening, bieganie.
Wa¿ne jest tez bardzo zdrowe od¿ywianie i nawadnanie oraz suplementy.
Polecam te¿ probiotyk dla "nadwra¿liwców" Sanprobi IBS.
I przede wszystkim nie nak³adaj sobie ³atki hipohodryczki, b±d¼ dla siebie jeszcze bardziej dobra i zobacz czy to przynios³o efekty
katrinka_flower jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-25, 15:27   #6
Mariolena92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Cytat:
Napisane przez Izamirabela Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieñ dobry. Poproszê o poradê, poniewa¿ ju¿ nie wytrzymuje.

Na pocz±tku stycznia mia³am wiele niezwykle mocnych sytuacji stresowych. Rozwali³o mi to ¿o³±dek, jelita... D³ugo trwa³o zanim to dosz³o do normy.

Ca³o¶æ zaczê³a siê od podejrzenia chloniaka, ze wzglêdu na powiêkszone wêz³y ch³onne. USG pokaza³o ze s± niegro¼ne, ale to mi nie starczy³o. Od tego czasu ciagle zaczê³am wyszukiwaæ w Google najgorsze choroby i dopasowywaæ ja do siebie.

USG wêz³ów mia³am robione ju¿ 5 razy. Raz RTG klatki piersiowej. 3 razy USG brzucha, raz piersi. By³am prywatnie u hematologa, gastrologa, reumatologa, neurologa, by³am tez u okulisty sprawdziæ dno oka. Morfologia przeprowadzona wielokrotnie bez istotnych odchyleñ.

W lutym wyczu³am ze mam tkliwe ¿ebro, na nim poczu³am naro¶l. Drug± wyczu³am na ³opatce. Niestety od razu zaczê³am siê baæ ze rak... 3 razy mia³am robione USG ¿eber: wyszed³ tluszczak i kaszak.

Jestem przebadana praktycznie od stop do g³owy a ciagle boje siê, ze co¶ mi jest: mam wezdruj±c± tkliwosc ko¶ci, bezwiedne spiêcia miê¶ni. Martwi mnie, ze najbardziej mnie to dotyka z prawej strony cia³a. Z prawej mam dziwne objawy: wcze¶niej ból nogi, teraz wêdruj±ce ¿eber. Miewam k³ucia w prawym pod¿ebrzu (gastrolog uzna³ to za refluksowe) a ja ciagle boje siê, ze mam pod ¿ebrami jakiego¶ guza, którego nikt nie widzi.

Nie mam ju¿ si³y i pieniêdzy. Porad¼cie co lepiej zrobiæ: i¶æ prywatnie na tomograf, chocia¿ lekarze odradzaj± ze wzglêdu na promieniowanie a chcê siê postaraæ o dziecko, czy wydaæ te pieni±dze na psychiatrê.

Pozdrawiam ciep³o.
Ja tez mam bóle w prawym pod¿ebrzu, ale to wynika z nerwów i z ma³ej niedomykalno¶ci zastawki serca która tez mo¿e sie robiæ ze stresu, ale to nic powa¿nego, tez mam t³uszczaki i kaszaki i tez sobie szuka³am chorób na sile z tego powodu a teraz po prostu co jaki¶ czas badam to co trzeba i nie szukam chorób na si³ê Tobie polecam to samo

Mariolena92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-25, 17:01   #7
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 327

Bóle w prawym pod¿ebrzu to ja mam od 16 roku ¿ycia..
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2020-03-30, 11:03   #8
Plastikowy_Dinozaur
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 48

Te¿ mia³am bóle pod ¿ebrami i one by³y na tle nerwowym. Mnie psychiatra nie pomóg³ a¿ tak dobrze jak psychoterapia. Tak¿e ja polecam raczej od tego zacz±æ, a z czasem dodaæ wysi³ek fizyczny i dietê.
Plastikowy_Dinozaur jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Zdrowie ogólnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-03-30 12:03:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.