|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Długo o mnie zabiegał"
Witam,
zawsze intrygowało mnie stwierdzenie kobiet odnośnie swojego partnera: "Długo o mnie zabiegał". Co można rozumieć przez tego typu myśl? Że na początku wam się taki facet nie podobał, w żaden sposób nie pociągał? Co takiego nagle się zmieniało, że dawaliście takiemu facetowi szansę? Zmienił się dla was? Zaczął o siebie bardziej dbać, rozwijać się? Czy po prostu ujmowałą was sama determinacja i zainteresowanie swoją osobą? Jak takie związki potem wyglądały? Były pełne miłości, namiętności? Czy bardziej przypomnały małżeństwo z rozsądku, pozbawione szaleństwa, ale za to oparte na stabilizacji i braku chorobliwej zazdrości? Jak tego typu związki przetrwały próbę czasu, jak się kończyły, jak wyglądają teraz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
astro-loszka
|
Dot.: "Długo o mnie zabiegał"
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Byłam w takim związku, niestety u mnie byl to typowy związek z desperacji, nie kochałam tego faceta i po pewnym czasie zakończyłam to. Niestety ci faceci, którymi ja byłam zainteresowana nie byli zainteresowani mną.
Szkoda, że dużo facetów nie docenia kobiet, które wykazują zainteresowanie nimi, tylko woli gonić króliczka i upierac się przy tych kobietach, które ich nie chcą. Potem właśnie powstają takie wymęczone związki, w których kobieta wolałaby kogoś innego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
Bot
|
Witaj,
Myślę, że każda kobieta może Ci inaczej na te pytania odpowiedzieć. Ja mówię, że długo o mnie zabiegał, gdy zabiegał wystarczająco długo, by mnie przekonać, żebym z nim chciała być w związku. Nic się nagle nie zmienia. Potrzeba mi czasu, w którym poznam go bliżej pod tym i pod innymi względami. To nie on się ma zmieniać, tylko mój ogląd na niego. Jak miałabym na kogoś przed chwilą mi obcego od razu patrzeć jak na "TŻta"? ![]() Jeden z moich byłych partnerów powiedział mi raz, że zabiegał o mnie wytrwale, bo ja zawsze odpowiadałam równie wytrwale i widać było, że coś z tego będzie. A jak się już jest w związku, to trzeba zabiegać dalej, żeby go utrzymać. ![]() Nie wyobrażam sobie siebie w związku bez miłości i namiętności. Dlatego wraz z ich końcem, każdy mój związek rozpadał się i żaden nie przetrwał próby czasu. Ale nie początkowe zabiegania miały na to wpływ, nawet są one moimi milszymi wspomnieniami z tych relacji.
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z poprzednimi facetami wykazywalam zainteresowanie i nie sprawiałam im trudności, natomiast opierałam się eksowi i tylko on chciał ze mną być, więc można powiedzieć, że ta technika działa... Tylko jak widać nikt na tym dobrze nie wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jakby zabiegał o mnie facet który mi sie nie podoba - nie miałby żadnych szans ..... Tak po prostu. Nie ma w tym żadnej gry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
uparta chmura
|
Powiem Ci jak to wygląda z mojej perspektywy.
Bywa tak, że jak facet podrywa kobietę, to ona myśli sobie coś w stylu - on pewnie tylko świruje, chce mnie tylko zaliczyć, bawi się mną, to kobieciarz itp I jeśli to zainteresowanie daną kobietą potrwa tylko chwilę, to utwierdza ją w tym przekonaniu. Natomiast jeśli facet troszeczkę bardziej i dłużej interesuje się tą samą kobietą, może w niej zacząć kiełkować myśl, że może jednak jednak jego zamiary są szczere ¿
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bot
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dlatego nie pytam ciebie, tylko grupy różnych kobiet na tym forum, aby każda wypowiedziała się ze swojej perspektywy, jak to było u niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
w moim przypadku bylo tak - facet podobal mi sie fizycznie i intelektualnie, byla pomiedzy nami chemia, natomiast nie chcialam stworzyc z nim zwiazku z uwagi na pewna niekompatybilnosc. On bardzo ekstrawertyczny, emocjonalny, ja natomiast troche chlodna introwertyczka. Czulam, ze nie bedzie nam po drodze. On zabiegal o mnie uparcie, twierdzil, ze milosc (teraz wiem, ze zauroczenie) wszystko przezwyciezy itd. W koncu zgodzilam sie sprobowac i byl to zwiazek trudny, burzliwy, z mojej perspektywy toksyczny i bardzo bolesne rozstanie. Zalowalam, ze nie posluchalam rozsadku i intuicji i zwiazalam sie z ta osoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
must be a hole in my hat
|
"Długie zabieganie" może mieć różne podłoże.
1. Jest iskra, wzajemne przyciąganie, podobamy się sobie ale sytuacja życiowa utrudnia wejście w relacje - to zrozumiałe i można zabiegać, starać się przekonać. 2. Kobieta chce być zdobywana, trzeba się nagimnastykować by ją przekonać do siebie - według mnie słabe, skoro nie podobałem się jej wcześniej na tyle by wykazała równorzędne zainteresowanie to jest to gra nie warta świeczki. Co tu można zyskać, wychodzony i "wybłagany" związek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to się skończyło, ale właśnie dziwi mnie praktyka "wychadzania" sobie kogoś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87679384]Dla mnie to mega ponizajace.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dla mnie również. Ale jeszcze gorsza jest strata czasu. Nie wyobrażam sobie latać za dziewczyną 3 lata, w czasie których ciągle daje mi nadzieję, a konieć końców i tak nic z tego nie wychodzi. Po czym wchodzi ona w związek z facetem, którego zna dwa tygodnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Ja się zastanawiam jak kobiety to robią XD ja nie umiem zwodzić facetów i albo w jedna albo druga stronę...
Niektóre umieją dobie trzymać taki wianuszek dookoła XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- A czasami ten wianuszek po prostu jest, niezależnie od tego co kobieta robi lub czego nie robi. Każdy swój rozum ma lub mieć powinien. Niektórych kręci i podnieca takie latanie za kimś, adorowanie i wcale nie oczekuje tak realnie, że coś sobie "wychodzi".
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabiegal tzn. ,ze zainteresowal mnie swoja osoba, kiedy np. nie bylam zainteresowana związkiem , a jednak chciałam z nim spedzac więcej czasu itd., az w końcu zapragnelam tej osoby w swoim zyciu, Dla mnie istotne jest czy ta osoba może dac mi poczucie bezpieczeństwa, super spędzanie czasu, pozytywne emocje, nie zaimponuje mi jakos specjalnie facet swoim prestiżem, kasa, marka, autem czy wielkim hobby .bo to ni przekłada się na mnie bezpośrednio. Zalezy jak spelnia moje potrzeby facet glownie emocjonalne. A nie czy jest 'dobra partia '. Jak ktoś o mnie zabiega to pokazuje ,ze może cos wnieść do mojego zycia cennego...ja tak mam. I tak ja mam tak,ze nie otwieram się od razu, i jednak potrzebuje czasu by cos poczuc .
piekło i niebo to stan umysłu... Edytowane przez dekko27 Czas edycji: 2020-03-21 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Czasem kobieta może być w momencie bycia obiektem zabiegów w trudnej sytuacji, na rozdrożu; nowy związek może być po prostu jej w danej chwili nie po drodze (niedawne rozstanie, fascynacja kimś innym, nawał pracy, zmiana pracy/miejsca zamieszkania/przygotowania do obrony pracy dyplomowej). Czasem może nie być do końca przekonana do zabiegającego o nią mężczyzny (co może się zmienić, o ile te uprzedzenia mają powierzchowną naturę, ale w ogóle go lubi, ceni i darzy dużą sympatią), musi go bliżej poznać, poobserwować. Natomiast "wybłagany" i "wychodzony" na siłę związek (związała się z nim trochę z rozpędu, z braku lepszej okazji i na przykład z lęku przed samotnością, ale nie czuje "tego czegoś") moim zdaniem nie ma szans. Bo w tym nawet dłużej "zabieganym" związku musi pojawić się chemia, pożądanie. Jeśli tego nie będzie, nie wyjdzie.
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Niestety jeśli facet by mi się nie podobał to nawet nie wiem co by robił - NIE i tyle.
Natomiast zdarzyło mi się pierwszy raz, że zabiegałam o mojego męża na początku znajomości i cel osiągnęłam. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2020-03-21 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
mad lad
|
Ja nie wyobrażam sobie nawet 3 minut.
![]() |
#24 |
lokalna gwiazda
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87680080]Niestety jeśli facet by mi się nie podobał to nawet nie wiem co by robił - NIE i tyle.
Natomiast zdarzyło mi się pierwszy raz, że zabiegałam o mojego męża na początku znajomości i cel osiągnęłam.[/QUOTE] 2 x tak. Próbowałam z dwoma nieustępliwie zabiegającymi i zero cielesno - uczuciowej reakcji z mojej strony. A skoro ani ciało, ani rozum nie chcą, to wszelkie zabiegi na nic. O męża też zabiegałam z wiadomym skutkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Miłość niejedno ma imię i nie zawsze jest to natychmiastowy szał i motyle w brzuchu. Ile ludzi, tyle definicji. To, że ktoś od razu nie rzuca się w wir związku nie oznacza, że jego miłość jest mniejsza, niż tego który od pierwszego wejrzenia słyszy chóry anielskie i ćwierkanie ptaszków na widok kogoś, kto mu się podoba. To też upewnienie się, że mamy z tą drugą osobą ednakowe priorytety i oczekiwania wobec związku. No i chwała mojemu TŻ za to, że zrozumiał i czekał. Eks nie rozumiał i najchetniej od razu zaciągnalby mnie pod ołtarz i obdarzył dziećmi (których mieć nie chcę, o czym uczciwie poinformowałam go). A jednak nie przeszkadzało mu to mnie zdradzić, oszukać i porzucić na rzecz innej, przygodnie poznanej dziewczyny i to w chwili, gdy najbardziej go potrzebowałam (tato umierał na raka i już finiszował walkę). Tyle w kwestii "szalonej" miłości przy rozbieżnych priorytetach. Naprawdę- nie warto nic przyspieszać i warto zaczekać. Trzeba najpierw być w 100% pewnym/pewna, że tego związku sie naprawdę chce i że maon szansę przetrwać. Bo (powtórzę) co innego jest coś do kogoś czuć a co innego z tą osobą żyć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2020-03-21 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
U mnie po prostu długo traktowałam go jak kolegę, przyjaciela, który pomógł mi wyjść z emocjonalnego dna po rozstaniu z ex.
Co się stało ? Gdy kolejny raz mówiłam o tym, że jest moim najlepszym przyjacielem nie wytrzymał i powiedział, że nie chce nim być. Chce być kimś więcej. Zapytał czy tego nie dostrzegałam. Potem zaczęłam analizować i uznałam, że chyba dostrzegałam ale to wypierałam. Uznaliśmy, że lepiej będzie zakończyć tą znajomość, bo on chce czegoś więcej, ja sama nie wiem czego chcę. W tym czasie bez kontaktu zaczęłam strasznie tęsknić. Wszystko zaczęło mi się z nim kojarzyć, zwyczajnie mi go brakowało. Popatrzyłam wtedy na niego inaczej, jak na fajnego faceta, nie jak na gościa któremu mogę się wypłakać w rękaw i powiedziec jak bardzo beznadziejni są inni faceci. Zainicjowałam kontakt, okazało się, że on też bardzo tęsknił. Zaczęliśmy chodzić na prawdziwe randki, budziła się we mnie namiętność, kręcił mnie. Teraz mamy fajny związek, mieszkamy ze sobą, coż mogę powiedzieć.... dobrze ze tego nie przegapiłam, bo mogłabym bardzo żałować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.