|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o kosmetykach z avonu?
Tak jak w tytule
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o kosmetykach z avonu?
Nie uzywam, zazwyczaj maja kiepski sklad. W Anglii te kosmetyki sa tanie jak barszcz i teraz mozna tam prawie wszystko kupic w tym katalogu, nawet bielizne. Mam jednak sentyment do ich perfum Pur Blanca czy Perceive, zapachy mlodych lat...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Miałam styczność z kilkoma i jak dla mnie niczym się nie wyróżniają. Takie standardowe mazidła jak w każdej drogerii dostępnej dla każdego przeciętnego obywatela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kolorówka przeciętna, za tę cenę można dostać coś lepszej jakości.
Pielęgnacji z avonu nie kupuję, więc się nie umiem wypowiedzieć. Jedyne, co kupuję u nich dosyć regularnie, to żele pod prysznic/płyny do kąpieli, co do których nie mam szczególnych wymagań, a mają multum wariantów zapachowych. Mam kilka (2-3) ulubionych mgiełek, czasem skuszę się na jakąś wodę perfumowaną jak jest dobra promka. Jest kilka nieśmiertelnych zapachów, które kupuję z sentymentu. To tyle. Jakością wygrywa Oriflame, ale Avon jest tańszy.
![]() |
#6 |
lokalna gwiazda
|
Miałam parę szminek- były ok. Dobrze wspominam lakiery do paznokci, krem podwójny pod oczy i na powieki. I bardzo dobre było serum z kwasem hialuronowym. Używałam też maseł do ciała i żeli pod prysznic.
Nie trafiłam na jakiś beznadziejny kosmetyk, więc czepiać się nie mam czego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Uważam, że mają świetne kremy do stóp, ja mam problemy z suchymi piętami, a większość ich kremów jest poziomem znacznie powyżej tego, co sprzedają w drogeriach. Kupuję też perfumy tomorrow, zdecydowanie MÓJ zapach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#8 |
Interleukina Druga
|
Używałam sporo produktów, głównie perfum, odżywek do włosów, mydeł, żeli pod prysznic, pomadek, tuszy do rzęs, lakierów do paznokci - wszystko to były prezenty. Sama nigdy nic tam nie kupiłam. Żaden z tych produktów, które testowałam nie był zły, nie był bublem, ale też żaden nie był na tyle dobry żebym potrzebowała go ponownie. Raczej przeciętne, poprawne. Z każdej tej kategorii znam lepsze i często tańsze.
Do tego odrzuca mnie zamawianie z katalogu. No jestem typem osoby, która lubi obejrzeć i zmacać przed kupieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Sporo pielęgnacji z Avonu dostawałam w prezentach, mama też tylko taką sobie kupowała więc musiałam sobie radzić bez żadnych kremów jako dziecko/nastolatka. Bo dosłownie nie pamiętam nawet jednej rzeczy, która by mnie nie podrażniła, w większości to była wręcz alergia.
Wiem, że na tym polega wrażliwa skóra, że jest bardziej wrażliwa niż u większości - większość ludzi nie ma pewnie takich problemów albo nie na taką skalę. Jednak jak komuś zdarzają się podrażnienia, to ja polecam unikać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zielony stworek
|
Nie miałam alergii, ale też dużo z tego nie używałam. Mnie nie pasowały mocno perfumowane żele pod prysznic i woda toaletowa o krótkiej trwałości.
Nie podoba mi się brak składów produktów w tych katalogach, jak zamawiam kosmetyki online to zwracam uwagę na skład, a w katalogu go nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wody perfumowane całkiem dobre. Trwałość w porównaniu do ceny dobra, lubię niektóre zapachy.
Nie polecam natomiast pielęgnacji . Składy są tragiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.