|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wyprowadzka od faceta, wątpliwości, dobrze robię?
Cześć dziewczyny, nie będę ukrywała, że założyłam konto specjalnie po to, by napisać ten post. Chciałabym zapytać o zdanie osoby, które mnie nie znają, bo znajomi - włączając w to rodziców - twierdzą, że postępuje słusznie, ale chciałabym jeszcze opinię kogoś, kto jest obiektywny.
Mam 25 lat, jestem w związku 2 lata i pół roku. Mój facet jest 7 lat starszy ode mnie, czyli facet 30+. Już nasze początki były kiepskie, bo mamy zupełnie inne podejście do nałogów - ja jestem osobą, która pije mało, niemal w ogóle, rodzina faceta zaś jest bardzo rozrywkowa, ale wszyscy trzymają fason. Tylko nie mój facet - na początku związku było tak, że gdzie nie pojechaliśmy, a jeździliśmy dość często, to zawsze musiał być alkohol, z którym on nie ma umiaru. Byliśmy dwa razy na wspólnych urlopach, ja byłam nastawiona na zwiedzanie i zobaczenie czegoś nowego, a dla niego atrakcją był otwarty bar w hotelu. Dochodziło do takich sytuacji, gdzie on pijany podłączał się pod jakąś ekipę ludzi i z nimi spędzał pół wieczoru, a ja siedziałam gdzieś indziej z kimś z jego rodziny, bo bardzo często jeździliśmy wspólnie. Już teraz jak to piszę to dochodzę do wniosku, że sygnałów ostrzegawczych była masa, tylko ja byłam ślepa, ale przejdźmy dalej. W listopadzie 2018 razem zamieszkaliśmy, czyli teraz, jak to piszę, mija około półtora roku od wspólnego mieszkania. Mieszkamy z jego rodzicami, ale z nimi jest wszystko ok, nikt nikomu w drogę nie wchodzi, lubię ich. Byłam w moim facecie bardzo zakochana, to była propozycja jego rodziców, abym z nimi zamieszkała, bez wahania się zgodziłam, oczywiście dokładałam się co miesiąc do tego interesu. Postawiłam wszystko na ten związek, znalazłam pracę. Jakieś pół roku temu postąpiłam bardzo brzydko i przejrzałam jego korespondencję. Byłam w szoku, w jakich słowach mnie opisuje przed swoimi kolegami twierdząc, że to ja jestem głupia, a on i tak robi, co chce, że non stop wypisuje do innych kobiet. Z rozmowy można było również wywnioskować, że wszystkie konwersacje usuwa, bo jak sam temu koledze napisał - odeszłabym gdybym to widziała. Już wtedy zrobiłam awanturę i byłam gotowa się spakować, ale on twierdził, że to wszystko to tylko przechwalanie się, że chciał kolegom zaimponować (gość powyżej 30 lat i takie idiotyczne wymówki?). Dobra, przełknęłam to z trudem. Nie musiałam długo czekać na kolejny wybryk. Mniej więcej po miesiącu zobaczyłam, że koresponduje z jakąś dziewczyną - tym razem już nie na facebooku, tylko wymienia maile. Najzabawniejsze jest to, że korzystam z jego komputera i nawet nie musiałam się jakoś szczególnie wysilać, bo włączyłam go w celu pisania pracy na studia, a on jej odpowiedzi zostawił wyświetlone jak gdyby nigdy nic. Jak się okazało była to dziewczyna, z którą spotykał się przede mną i napisał, że "ostatnio przejeżdżał przez jej miejscowość i tak sobie o niej zaczął myśleć, fajnie byłoby się kiedyś móc jeszcze zobaczyć". Kolejny nóż wbity w plecy i te same historie, że "on nie miał nic złego na myśli, że kocha tylko mnie, że przeprasza, był zły na mnie". Mnie też wiele razy trafiał szlag, a mimo wszystko nie szukałam kontaktu z facetami, z którymi wcześniej się spotykałam. Znowu postanowiłam dać szansę. I teraz wisienka na torcie - zaraz przed Walentynkami, co było nie tak dawno, jak półtora miesiąca temu. Pojechałam do domu odwiedzić rodziców, nie było mnie dwa dni. Wróciłam, facet był wtedy w pracy. Znowu odpalam komputer, a tam korespondencja znowu z tą dziewczyną - chciał się z nią spotkać, ale tylko w tym i w tym dniu (oczywiście wymienił te dni, kiedy mnie nie było), bo potem "już nie będzie sam". Do spotkań nie doszło, z rozmów można było wywnioskować, że to ta dziewczyna studziła jego zapał, bo ona chciała tylko prowadzić korespondencję mailową. I znowu, moje łzy, jego idiotyczne wytłumaczenia i teksty, że to już "ostatni raz". Minęło półtora miesiąca. Przez ten czas był spokój. Ja do tej pory z nimi mieszkam, ale podjęłam decyzję, że pod koniec tego tygodnia chcę się wynieść, bo nie mam zaufania. On prosi o wybaczenie, z tym, że ja już mu wybaczyłam, ale nie zmienia to faktu, że nie widzę sensu. Siedzi to we mnie i będzie siedziało, a nie chcę mieć partnera, z którym toczę wojny, bo chyba nie o to w związku chodzi. Tymczasowo chcę się przenieść do rodziców, a zarazem przeczekać ten trudny okres, który teraz mamy na świecie z związku z pandemią. On mi powiedział, że w każdym związku są problemy. Sorry, ale nie uważam, by każdy związek miał TAKIE problemy i nie uważam, by przez te dwa i pół roku mogło się nagromadzić tyle bagna, bo to tak naprawdę dopiero początki. A co będzie za 20 lat? I mimo, że pisząc ten post chyba sama mam odpowiedź, że postępuję słusznie to chciałabym jeszcze usłyszeć to od osób chociażby tutaj, na forum. Bo pytając znajomych czy też rodzinę każdy mi mówi, że jestem głupia, że "dopiero teraz podejmuję takie kroki". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wyprowadzka od faceta, wątpliwości, dobrze robię?
Nie będę cię pouczać, co mogłaś zrobić wcześniej, bo nie ma to już sensu. Oczywiście, że się wyprowadź i zerwij z nim wszelkie kontakty. To nie sa te mityczne "problemy, które ma każdy". Ty jesteś w związku, a twój facet nie. Uciekaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tu nie ma się nad czym zastanawiać.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dobrze robisz, wyprowadź się. A jego może najlepiej poblokuj, bo z tego co piszesz, to może znowu próbować grać Ci na emocjach i prosić o powrót. Tylko do czego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
To dopiero początki, a facet pisze do kolegów, że jesteś głupia i chce się spotykać z dziewczyną, z którą spotykal się przed tobą? I ty masz jeszcze jakieś wątpliwości? Ten pajac zasługuje na kop na księżyc.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja bym nie sluchala wymówek juz po pierwszym zapoznaniu sie z korespondencja. Jezeli facet nazywa cie idiotka zeby poczuc sie fajnym przed kumplami to jak sądzisz, czy mając do ciebie normalny stosunek tez by to zrobil?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lokalna gwiazda
|
Mam koleżankę, której mąż ma problem alkoholowy i powiem ci jedno - alkoholik, to ostatni kandydat na partnera. Chyba że chcesz mieć takiego, na którego nie możesz liczyć w żadnej sytuacji.
A dodatkowo twój partner jest niedojrzały, bo chwali się kolegom, jak to ciebie olewa i jeszcze szuka "koleżanek" na boku. Takie kombo, że tylko dać kopniaka na rozpęd i patrzeć czy poleciał wystarczająco daleko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Uważam, że robisz BARDZO DOBRZE. Ciesz się że nie łączy Was żaden ślub ani dzieci. Uciekaj i szukaj szczęścia gdzie indziej bo widać, że na nie zasługujesz, a on Cię nie docenia.
Ja też kiedyś powinnam podjąć decyzję o odejściu a zabrakło mi jaj.. żaluję do dziś i słono za to płacę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Już po drugim akapicie było dość powodów do wyprowadzki. Dalej mi się nawet nie chce czytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
dziwi mnie ze jego pijackie zapedy ci nie wystarczyly zeby to zakonczyc
tu nie ma innego rozwiazania tylko rozstanie ,tragiczny typ a ty tez sie nad soba zastanow dlaczego tak dlugo w tym trwalas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugim akapicie byłam zdania, że nie ma czego ratować, ale jest jeszcze parę, to przeczytam, może są tam jakieś argumenty na obronę tego błazna. A jest tylko gorzej i gorzej. Tu się nie m nad czym zastanawiać. ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dobrze robisz. Tu nie ma co zbierać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.