|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pierwsze dni w nowej szkole.....?!?!?!
Czeeeeee
Własnie, jak to jest. Powiem wam na moim przykładzie. OD wrzesnia ide do szkoły-liceum oddalone odemnie o jakies 55 km. Ide do klasy humanistycznej-sama. Koleżanka z innej klasy do matematycznej, ale ja z nia sie wcale nie znam. Zreszta trudno sie z nia dogadac, jest prymuską i tyle. I ide do wielkiego miasta,no moze nie aż tak wielkie jak Poznań. Szczerze wam powiem że mam pietra. nie jestem do końca przekonana czy chce tam, tak daleko iśc a chciałabym mieć pewnośc na 100 %.Mogłabym iśc do szkoły która jest bliżej mnie położona z koleżanką z klasy ale ona daje dupy i co. Wogóle zna mnie z gim, a tam z drugiej strony fajnie że jak bym była sama w klasie z swojej szkoły to mnie nikt nie zna i moge sie od nowa z jak najlepszej strony zaprezentować. Po trzecie tam mieszkałabym w internacie i weekend w domu. Boje sie czy nawiąze jakiś kontakt z "wiarą z miasta" bo sierot tam bedzie malutko , znowu w tej szkole bliższej mojego domu ja bym w klasie dominowała a tak to nie wiem. Góru nie bede bo laski z miasta i wiecie......wyższe sfery. Kurcze a jak u was wyglądał pierwszy dzień w jakiejś szkole zwłaszcza chce wiedziec od dziewczyn co szły same. MAm już stracha że bedzie 4 wrzesień a ja sama gdzie bede łazić, potem do szkoły na drugi dzień też sama w klasie bede nikt sie do mnie nie bedzie odzywał ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze dni w nowej szkole.....?!?!?!
Ja też idę we wrześniu do nowej szkoły. Co prawda do miasta w pobliżu i nie będę mieszkać w internacie, ale na ten profil co ja, nie wybiera się nikt z mojej starej szkoły.
Nie bój się zmian, nie będzie tak źle ![]() ![]() A to podobne wątki: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rwszoklasistki http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rwszoklasistki
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ej, a nie lepiej na razie cieszyć się wakacjami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wakacje się zaczęły a Ty już myślisz żeby do szkoły iść? Rok temu przeżywałam to samo i powiem Ci, że Twpoje wyobrażenia są gorsze niż rzeczywistość. Nie Ty jedyna będziesz sama. Od razu znajdz sobie jakąś koleżankę, uśmiechaj się i rozmawiaj z wszystkimi. Pamiętaj że jeśli nie spodoba Ci się klasa jeszcze we wrześniu możesz zmienić szkołę. 1 września wszyscy byliśmy zestresowani a teraz się z tego śmiejemy. Zobaczysz że nie będzie tak źle
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
moja rada, narazie zyc wakacjami,cieszyc się słoneczkiem i wolnym czasem.to,ze zmienia sie szkołę, środowisko,itp to naturalna sprawa,kazdy przez to przechodzi w swoim zyciu i powiem ci,ze nie ma sie czego bac.poznasz pewnie masę super ludzi i nie bedziesz zalowala ze wybrałas własnie tę szkołe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a ja myslę, że robisz z igły widły. Życie potoczy się samo i nie ma co planować, bo i tak Twoje plany pójdą na marne.
Ja szkołę podstawową i gimnazjum kończyłam w 7 różnych szkołach, wynikało to z tego, że się przeprowadzałam, z mojego zachowania i wielu innych czynników. Ale prawda jest taka, że nie ma się czego bać, już po tygodniu bedziesz miała z kim rozmawiać o wszystkim i o niczym. Poza tym, każdy bedzie wystraszony, bo w I liceum rzadko kiedy trafia się wśród znajomych.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
doskonale cie rozumiem. rok temu również już na początku wakacji przejmowałam się tym jak bedzie w nowej szkole i czy dobrze wybrałam. wybrałam szkołe dalekoo ode mnie, mogłam wybrać jedną szkołą bliżej - z całą moja byłą klasą, drugą bliższą od tej której wybrałam - ale też mi nie pasowała. wybrałam szkołe ktora miesci sie dośc daleko ode mnie. co prawda poszłam tam z bratem bliźniakiem i trzema kolegami - ale przeciez to nie to samo co przyjaciółka, koleżanka z ławki...
Bardzo się bałam - wiedziałam, że jeśli bede mieć już przyjaciół bedą mieszkać daleko ode mnie - co mnie jednak troche zrażało. w szkole był najwyższy poziom - wiedziałam ze mogłam wybrac inną i mieć lepsze wyniki. W pierwszym tygodniu czułam sie nieswojo.. Ale dziś mogę stwierdzić, że to była najlepsza decyzja w moim dotychczasowym życiu. A świadectwo? było z paskiem ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
uwierz mi, że jak się jest daleko od domu, bez nikogo znajomego, to bardzo szybko nawiązuje się nowe znajomości
![]() ![]() głowa do góry i udanych wakacji
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja sie ciesze ze zmiany szkoly, nareszcie nowi ludzie, wszystko od poczatku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hehe ja poszlam do liceum oddaloneog ode mnie o ok 35-40km, nie meiszkam w internacie tylko mecze sie z dojazdami. Nie dziwie sie Tobie, że sie denerwujesz bo wiem co sama przezywalam-bałam się, że skoro jestem ze wsi to wszyscy od razu mnie przekreśla, ale znalazłam przyjaciółkę(też ze wsi) a te z miasta dziewcyzny si e znały i jedna o drugiej plotkowała a o nas nikt nic nie wiedział i to było plusem.Fakt faktem moja jklasa byla bardzo podzielona poniewaz przyszły poackzi z gim.(klasa politechniczna) a teraz jestem na innym profilu bo mylic sie kazdy moze hehe i klasę mam cudowną-pomimo ze doszłam do niej po prawie 4miesiacach to nie miałam problemu z wkreceniem sie w ich paczki. minusme tej klasy jest to ze sa tam 2 kolezanki z mojeog bylego gima i oczywiscie nie byly zachwycone ze sie przernioslam poniewaz wytworzyły fałszywy obraz swoich umiejetnosci i osiągnięc i baly sie ze wydam je.
NIE BEDZIE TAK ZLE< ZLE NE MOWIE ZE STRESU NIE BEDZIE:P juz życze Powodzenia ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znałam tam nikogo!! Pierwszy dzien - rozpoczęcie roku szkolnego - połowa ludzi z internatu i do tego chodzili tam do gimnazjum. Czulam sie bardzo samotna a ciezko było mi się przełamać (byłam bardzo nieśmiała). Ale jakoś samo wszystko poszło - bardzo fajni ludzie ![]() Nie ma się czego bać, zapewniam. A z doświadczenia wiem, ze ludzie w internacie czesto maja większe szanse na wielką przyjaźń (szczególnie, gdy trafi się tam ktoś z klasy - już nie jestes taka samotna ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak ktoś może czepiać się Twoich wyborów? ![]() ![]() I jeszcze jedno, nie martw się zawczasu, bo całe wakacje sobie zmarnujesz. Zacznij myślec optymistycznie. Głowa do góry, bedzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
nastolatka przestan sie niepotrzebnie stresowac - jakos to bedzie, pozatym szkoda wakacji na takie pesymistyczne mysli
![]() nie ty jedna bedziesz musiala to przezyc ![]() ja mam to juz dosc dawno za soba, co prawda do mojego lo szlo oprocz mnie jeszcze 7 osob z bylego gimn i 1 wrzesnia dowiedzialam sie ze jestem w kl z kumplem ale i tak nie utrzymuje z nim zbyt zazylego kontaktu a dosc szybko poznalam cala reszte mojej nowej kl no a po jakims czasie utworzylismy sobie fajna paczke bez ktorej teraz nie wyobrazam sobie zycia ![]() ![]() jesli moge ci cos poradzic - nie mysl o tym ze cos moze pojsc nie tak i ze bedziesz sama a reszta bedzie sie juz znala... usmiechnij sie szeroko i zagadaj do kogos - wazne zeby zrobic dobre pierwsze wrazenie a potem to juz leci samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.