Dylematy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-06-19, 13:14   #1
natka19982
Przyczajenie

Unhappy

Dylematy

Stoję aktualnie na rozdrożu i nadal nie jestem pewna jaką decyzję podjąć. (Oczywiście wiem, że wszystko zależy jedynie ode mnie )
Od blisko 6 lat mieszkam w Toruniu, skończyłam tutaj liceum i studia oraz mam wszystkie najbliższe mi osoby. W marcu z powodu pandemii zostałam zwolniona ze świetnej pracy, a teraz moje obecne zajęcie jest całkiem znośne, ale w ogóle nie daje mi satysfakcji - jest mało płatne i w ogóle nie związane z językami obcymi, z którymi miałam styczność w pracy wcześniejszej.
W zeszły weekend spontanicznie postanowiłam, że zacznę szukać pracy w Poznaniu i otrzymałam propozycję pracy od lipca. Jest o wiele lepiej płatna - myślę, że to byłby dobry punkt zaczepienia w nowym mieście. Nawet jadę tam w najbliższym tygodniu rozglądać się za mieszkaniem.
Jednak teraz naszły mnie wątpliwości, czy powinnam rzucać się tak na głęboką wodę, ryzykować. Z jednej strony mam ogromną chęć, z drugiej strony budzi się ta bardziej rozsądna część mnie i zalewa mnie fala dylematów?
Dziewczyny, czy miałyście podobne historie, że postanowiłyście postawić wszystko na jedną kartę? Możecie się nimi podzielić?
Pozdrawiam ciepło
natka19982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 15:44   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Dylematy

Miewałam podobne historie kilka razy, ale na większa skalę, bo to były przeprowadzki zagraniczne Przeprowadzaj się, bo to świetna okazja, a zawsze możesz wrócić jeśli coś nie wyjdzie. Odległość jest śmiesznie mała i nawet samochodem może ktoś po ciebie pojechać gdybyś miała problem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 16:01   #3
Alassska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natka19982 Pokaż wiadomość
Stoję aktualnie na rozdrożu i nadal nie jestem pewna jaką decyzję podjąć. (Oczywiście wiem, że wszystko zależy jedynie ode mnie )
Od blisko 6 lat mieszkam w Toruniu, skończyłam tutaj liceum i studia oraz mam wszystkie najbliższe mi osoby. W marcu z powodu pandemii zostałam zwolniona ze świetnej pracy, a teraz moje obecne zajęcie jest całkiem znośne, ale w ogóle nie daje mi satysfakcji - jest mało płatne i w ogóle nie związane z językami obcymi, z którymi miałam styczność w pracy wcześniejszej.
W zeszły weekend spontanicznie postanowiłam, że zacznę szukać pracy w Poznaniu i otrzymałam propozycję pracy od lipca. Jest o wiele lepiej płatna - myślę, że to byłby dobry punkt zaczepienia w nowym mieście. Nawet jadę tam w najbliższym tygodniu rozglądać się za mieszkaniem.
Jednak teraz naszły mnie wątpliwości, czy powinnam rzucać się tak na głęboką wodę, ryzykować. Z jednej strony mam ogromną chęć, z drugiej strony budzi się ta bardziej rozsądna część mnie i zalewa mnie fala dylematów?
Dziewczyny, czy miałyście podobne historie, że postanowiłyście postawić wszystko na jedną kartę? Możecie się nimi podzielić?
Pozdrawiam ciepło
Nic Cię nie trzyma, korzystaj z okazji na nowe doświadczenie

W najlepszym prypadku praca się okaże super, polubisz miasto i poznasz ciekawych nowych ludzi. W najgorszym wrócisz do Torunia. A jak nie do Torunia do możesz szukać innej pracy, jak nie w Poznaniu, to w Gdańśku, albo w Warszawie...

Wiadomo, że zawsze można się przeprowadzać, ale nigdy już nie jest talk łatwo, jak świeżo po studiach, kiedy nie trzyma nas mieszkanie, kredyt, praca partnera, szkoła dziecka itd.

To tylko 2 godziny drogi z Torunia, będzie dobrze
Alassska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 22:57   #4
LhunLai
Eternal rebel

Rzuć się na tę głęboką wodę i zaryzykuj! Zawsze możesz wrócić, w najgorszym wypadku, nie ma się czego bać. To właśnie jest życie, doświadczanie, a nie ciągle tylko jedno i to samo w koło Macieju. Będziesz potem z siebie dumna i bardziej pewna siebie, że dałaś radę.
LhunLai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-20, 03:47   #5
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Imho to niezbyt głęboka ta woda. Miasta są całkiem blisko siebie, ty nie masz żadnych zobowiązań w postaci rodziny np., a poza tym masz tutaj lepsze perspektywy. Jak dla mnie to super okazja i właściwie żadne ryzyko, a fajnie może się potoczyć, poza tym Poznań to świetne miasto (w Toruniu nigdy nie mieszkałam, więc nie wiem).
Cukier_Puder_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-21, 17:11   #6
natka19982
Przyczajenie

Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa
Wczoraj byłam w Poznaniu oglądać mieszkania, co jeszcze bardziej pozwoliło mi oswoić się z perspektywą przeprowadzki.
Także, tylko naprzód!
natka19982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-21, 17:37   #7
LhunLai
Eternal rebel

Super, powodzenia!!
LhunLai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości