|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dylematy
Stoję aktualnie na rozdrożu i nadal nie jestem pewna jaką decyzję podjąć. (Oczywiście wiem, że wszystko zależy jedynie ode mnie
![]() Od blisko 6 lat mieszkam w Toruniu, skończyłam tutaj liceum i studia oraz mam wszystkie najbliższe mi osoby. W marcu z powodu pandemii zostałam zwolniona ze świetnej pracy, a teraz moje obecne zajęcie jest całkiem znośne, ale w ogóle nie daje mi satysfakcji - jest mało płatne i w ogóle nie związane z językami obcymi, z którymi miałam styczność w pracy wcześniejszej. W zeszły weekend spontanicznie postanowiłam, że zacznę szukać pracy w Poznaniu i otrzymałam propozycję pracy od lipca. Jest o wiele lepiej płatna - myślę, że to byłby dobry punkt zaczepienia w nowym mieście. Nawet jadę tam w najbliższym tygodniu rozglądać się za mieszkaniem. Jednak teraz naszły mnie wątpliwości, czy powinnam rzucać się tak na głęboką wodę, ryzykować. Z jednej strony mam ogromną chęć, z drugiej strony budzi się ta bardziej rozsądna część mnie i zalewa mnie fala dylematów? Dziewczyny, czy miałyście podobne historie, że postanowiłyście postawić wszystko na jedną kartę? Możecie się nimi podzielić? Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dylematy
Miewałam podobne historie kilka razy, ale na większa skalę, bo to były przeprowadzki zagraniczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W najlepszym prypadku praca się okaże super, polubisz miasto i poznasz ciekawych nowych ludzi. W najgorszym wrócisz do Torunia. A jak nie do Torunia do możesz szukać innej pracy, jak nie w Poznaniu, to w Gdańśku, albo w Warszawie... Wiadomo, że zawsze można się przeprowadzać, ale nigdy już nie jest talk łatwo, jak świeżo po studiach, kiedy nie trzyma nas mieszkanie, kredyt, praca partnera, szkoła dziecka itd. To tylko 2 godziny drogi z Torunia, będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Eternal rebel
|
Rzuć się na tę głęboką wodę i zaryzykuj!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Imho to niezbyt głęboka ta woda. Miasta są całkiem blisko siebie, ty nie masz żadnych zobowiązań w postaci rodziny np., a poza tym masz tutaj lepsze perspektywy. Jak dla mnie to super okazja i właściwie żadne ryzyko, a fajnie może się potoczyć, poza tym Poznań to świetne miasto (w Toruniu nigdy nie mieszkałam, więc nie wiem).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa
![]() Wczoraj byłam w Poznaniu oglądać mieszkania, co jeszcze bardziej pozwoliło mi oswoić się z perspektywą przeprowadzki. Także, tylko naprzód! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Eternal rebel
|
Super, powodzenia!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.