Jak się nie przejmować innymi? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-04-27, 15:37   #1
wielicka91
Przyczajenie

Jak się nie przejmować innymi?

Przejmuje się tym co ludzie o mnie pomyślą, wiele rzeczy odpuszczam, żeby ktoś coś złego o mnie nie pomyślał. Każdy żart w moją stronę traktuję bardzo personalnie i biorę go do siebie.
Mimo że unikam wielu rzeczy to i tak zdarzyło mi się w życiu zrobić kilka ogromnych głupot, których żałuję. Ciągle myślę, że ktoś mi je wypomni albo z niektórych będzie się śmiał, co też wpłynie na mojego partnera.
Jak sobie z tym poradzić? Psycholog na razie odpada z powodu koronawirusa, więc może coś do poczytania albo posłuchania?

Ps. Czytałam już "Jak przestać się martwić i zacząć żyć", ale to rozwiązuje tylko jeden mój problem czyli odpuszczanie, bo co inni pomyślą. Jak sobie z resztą radzić? Zwłaszcza ciągnące się błędy.
wielicka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-27, 23:05   #2
kolorowe_jaskolki
Rozeznanie

Dot.: Jak się nie przejmować innymi?

Ile masz lat?
kolorowe_jaskolki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-27, 23:42   #3
FanCiechowskiego
Przyczajenie

Hej!
Lubisz, a może znasz piosenkę Grzegorza Ciechowskiego pt. Tak tak to ja?

Generalnie piosenkę warto posłuchać, ale jak cię ten twój przyszły partner pozna i będzie cię kochał to dużo ci pewnie wybaczy.
Ja, jak na wielkiego fana Grzegorza Ciechowskiego przystało uciekam słuchać mojego idola. Pozdrowionka.
FanCiechowskiego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-27, 23:50   #4
9db319b6775c28ea43120ca668718a4b2b45fa01_5eadfbab66f1a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FanCiechowskiego Pokaż wiadomość
Hej!

Generalnie piosenkę warto posłuchać, ale jak cię ten twój przyszły partner pozna i będzie cię kochał to dużo ci pewnie wybaczy.
Ja, jak na wielkiego fana Grzegorza Ciechowskiego przystało uciekam słuchać mojego idola. Pozdrowionka.
Co to ma do wątku?

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez wielicka91 Pokaż wiadomość
Przejmuje się tym co ludzie o mnie pomyślą, wiele rzeczy odpuszczam, żeby ktoś coś złego o mnie nie pomyślał. Każdy żart w moją stronę traktuję bardzo personalnie i biorę go do siebie.
Mimo że unikam wielu rzeczy to i tak zdarzyło mi się w życiu zrobić kilka ogromnych głupot, których żałuję. Ciągle myślę, że ktoś mi je wypomni albo z niektórych będzie się śmiał, co też wpłynie na mojego partnera.
Jak sobie z tym poradzić? Psycholog na razie odpada z powodu koronawirusa, więc może coś do poczytania albo posłuchania?

Ps. Czytałam już "Jak przestać się martwić i zacząć żyć", ale to rozwiązuje tylko jeden mój problem czyli odpuszczanie, bo co inni pomyślą. Jak sobie z resztą radzić? Zwłaszcza ciągnące się błędy.
Może masz fobię społeczną?

Jak się tak bardzo przejmujesz przeszłością, to nie myślałaś o przeprowadzce do innego miasta, gdzie zaczęłabyś wszystko od nowa i zostawiłabyś przeszłość daleko w tyle?

Psycholodzy i psychiatrzy są też online i można się umówić na 1:1 przez Skype albo Zoom.
9db319b6775c28ea43120ca668718a4b2b45fa01_5eadfbab66f1a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-27, 23:58   #5
FanCiechowskiego
Przyczajenie

.

Edytowane przez FanCiechowskiego
Czas edycji: 2020-04-28 o 00:03 Powód: Oszołomienie sytuacją epidemiologiczną w Polsce.
FanCiechowskiego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 09:40   #6
wielicka91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kolorowe_jaskolki Pokaż wiadomość
Ile masz lat?
29

Cytat:
Napisane przez FanCiechowskiego Pokaż wiadomość
Hej!

Tak, choć nie myślałam o niej w moim przypadku...

[1=9db319b6775c28ea43120ca 668718a4b2b45fa01_5eadfba b66f1a;87797182]Co to ma do wątku?

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Może masz fobię społeczną?

Jak się tak bardzo przejmujesz przeszłością, to nie myślałaś o przeprowadzce do innego miasta, gdzie zaczęłabyś wszystko od nowa i zostawiłabyś przeszłość daleko w tyle?

Psycholodzy i psychiatrzy są też online i można się umówić na 1:1 przez Skype albo Zoom.[/QUOTE]
Chyba mam fobię społeczną. Przeprowadzka niewiele da, bo po pierwsze ludzie wędrują po świecie, więc i tak na nich mogę trafić, a po drugie pewnie tam też zrobię coś głupiego i będzie się to za mną ciągnęło.
wielicka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 15:28   #7
9db319b6775c28ea43120ca668718a4b2b45fa01_5eadfbab66f1a
Konto usunięte

Cytat:
29

Chyba mam fobię społeczną. Przeprowadzka niewiele da, bo po pierwsze ludzie wędrują po świecie, więc i tak na nich mogę trafić, a po drugie pewnie tam też zrobię coś głupiego i będzie się to za mną ciągnęło.
Ale bez sensu jest takie myślenie. Jak wędrują po świecie? Jakbyś się przeprowadziła z Krakowa do Białegostoku na przykład, to kto, z twoich starych znajomych, miałby aż tak daleko jechać i wytykać ci jakieś błędy z przeszłości?

Bo znów zrobisz coś głupiego... Co takiego? Chyba masz fobię społeczną. Psycholog albo terapeuta by tu pomógł.

Jak aż tak bardzo chcesz uciec, to jest jeszcze zmiana imienia i nazwiska i zamknięcie starych konto social media.
9db319b6775c28ea43120ca668718a4b2b45fa01_5eadfbab66f1a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 16:43   #8
dekko27
Rozeznanie

Cytat:
29

Przeprowadzka dużo nie da, a na pewno nie na dluzej, ja mam podobnie, to po prostu zaburzenie depresyjno-nerewicowe, i niestety trzeba to leczyc.Gdy człowiek ma wysokie stężenie hormonow szczęścia nie ma takich myśli ,z drugiej strony ciężko nie mieć problemów jak się ma takie myśli-psycholog, psychiatra, praca nad sobą, i spot-podwyzsza naturalnie hormony lagodzace takie stany..
zacznij regularnie cwiczyc i idz na terpie , a może nawet do psychiatry

Edytowane przez dekko27
Czas edycji: 2020-04-28 o 16:45
dekko27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości