|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tragedia włosowa - żółta, z doczepami i za niedługo pewnie łysa
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Piszę tutaj, ponieważ potrzebuję pomocy kogoś obiektywnego. Przez ostatnie 2 lata rozjaśniania włosów ciągle trafiam na fryzjerów, którzy robią mi żółty odrost. Co zmienię fryzjera, to jeden poprawia po drugim plamy, często też znowu dołoży żółty odrost ![]() Ostatnio fryzjerka próbowała mi wmówić, że to nie jej wina, że wyszedł żółty odrost i że "włosy się zmieniają i ona do nich nie wejdzie". Od kilku lat doczepiam włosy na stałe (dla uzyskania gęstości) i moje własne były w bardzo dobrym stanie. Teraz są jeszcze na tyle zdrowe żeby przedłużać, ale bez tego wyglądają tragicznie - puszą się i są liche... Clip-in byłoby u mnie widać. A to wszystko przez nieudane rozjaśniania. Kiedyś, tak jak wspominałam, rozjaśniałam włosy i też już doczepiałam, w międzyczasie zmieniałam kolory i były zdrowe jak przed doczepianiem. A teraz jak każdy fryzjer psuje mi fragment włosów na samym czubku, to ciężko o nie dbać. Regularnie ścinam zniszczone włosy, ale zawsze ktoś coś musi popsuć, więc musiałabym się ciągle golić na łyso żeby pozbyć się dowodów zbrodni na moich włosach - tj. tego żółtego odrostu. ![]() Niedawno trafiłam na fryzjerkę, która zrobiła mi całkiem spoko chłodny blond, ale szybko wypłukał się do żółtawego. Kolor nie wytrzymał nawet 2 tygodni. Tragedii nie ma, ale nie rozumiem dlaczego tonery nic nie dają? Kupiłam kosmetyki z Goldwella,wcześniej fryzjer kazał używać Davinesa (maski i szampon). Jaki jest sens używać niby profesjonalnych kosmetyków, skoro kolor po wizycie u fryzjera szybko się wypłukuje i one nic nie dają? Czy naprawdę mam jakieś dziwne włosy, czy fryzjerzy są tak beznadziejni? Uważam, że fryzjerowi powinno zależeć na tym żeby polecić mi dobre i sprawdzone produkty dla utrzymania koloru. Z niebieskich szamponów do blondu mam L'oreala i Joannę, przy czym Joanna jest lepsza, ale nie daje jakiegoś wyraźnego efektu. Widziałam ostatnio, że można samemu sobie kupić toner. Może jest to jakiś trop? Tylko dlaczego te od fryzjera się nie trzymają? Gdy pytałam o bardziej naturalny odcień blondu to słyszałam, że skoro taki chłodny się wypłukuje, to nie da się u mnie zrobić innego ![]() Z kolei na ostatniej wizycie fryzjerka zaproponowała, że da trochę ciemniejszy toner na odrost i że nie będzie się wypłukiwać. Taki jasny brąz. Niestety wypłukało się do żółtka po 2-3 tygodniach, a mi kolejna wizyta przepadła, bo zamknęli salony. Teraz siedzę z własnym odrostem, niżej trochę żółtawym odrostem po tym tonerze i mniej, ale jednak - żółtymi włosami, kolor maślany. Boję się co będzie jak otworzą salony. Pewnie wyjdzie jeszcze większe żółtko na odroście, bo włosy należy często rozjaśniać i usłyszę, że nic nie da się zrobić... Bardzo proszę o wskazanie możliwych błędów i od czego może zależeć żółty odrost w tym przypadku. Jest mi wstyd przed ludźmi, że wydaję tyle pieniędzy na fryzjera (byłam u takich, którzy mieli zagraniczne szkolenia i bardzo dobre opinie), a jak mi popsują włosy, to chcą jeszcze dopłaty za toner... ![]() Będę wdzięczna za Wasze porady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tragedia włosowa - żółta, z doczepami i za niedługo pewnie łysa
Cytat:
Jeżeli masz podniszczone włosy to fioletowe szampony do włosów i odżywki powinny ci pomóc. Sporo firm ma w ofercie szampony niwelujące żółte albo rude tony, spróbuj bo szkoda włosów katować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.