|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak pozbyć się czarnych końcówek po farbowaniu?
Hej
Od ponad roku farbuję włosy, najpierw igora royal 3/0 a potem wellą colour touch 3/0 lub 4/0, zawsze z najniższym oksydantem. Kolor zawsze był ładnie głęboki ciemno-brązowy, prawie czarny ale w słońcu wychodziły brązowe ładne refleksy. Jednak jakoś ponad miesiąc temu tak na lato zachciało mi się cieplejszego brązu (mój naturalny kolor to ciemny ale ciepły brąz z mocną siwizną, która mi nie przeszkadza) i zaczęłam kombinować, najpierw z wellą 6/71 i 1,9%, oczywiście efektów żadnych, potem kupiłam majirel 7.015 i oksydant 9% - efekt? Jasne brzydkie odrosty i reszta włosów prawie czarna ![]() ![]() ![]() Poddałam się, pokryłam odrosty znowu colour touch 3/0 i tak chodzę sobie z prawie czarnymi włosami. Szukam sposobów jak zdjąć tą czarną farbę, bo z tego co wyczytałam dekoloryzatory ściągają tylko jedną warstę koloru a ja mam to pewnie nabudowane więc boję się, że zostaje mi rozjaśnienie, chociaż też boję się jak to wyjdzie, help! Czekać aż odrosną? Wręcz niewykonalne dla mnie chodzić z połową głowy ciepło brązową i połową czarną (nie wspomniałam, ale zapuszczam włosy, dlatego pofarbowanie na bardziej naturalny kolor pozwoliłoby na łatwe "przeczekanie" odrostu) Taki mniej więcej mam kolor teraz (czyli czarne końce, ciemny ciepły brąz na górze) ![]() A taki chciałabym uzyskać, i to mocno zbliżony kolor do naturalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak pozbyć się czarnych końcówek po farbowaniu?
Może próbuj wypłukać kolor.
Ja myjąc włosy szamponem przeciwłupieżowym po 2 myciach moja czerń przechodzi poświatę brązu. 😁 Albo kąpiel rozjaśniająca i wyrównanie koloru na całej długości. Dekoloryzacja mi czarny zmywa do czerwieni, a czerwonego koloru włosów nie miałam nigdy. 😑 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pozbyć się czarnych końcówek po farbowaniu?
Jest jeszcze taka opcja żeby zrobić nanoplastię na włosy albo keratynę bo one ładnie wypłukują kolor. Tylko że zabiegi te prostują włosy i nie każdemu to pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.