![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakupy spożywcze przez Internet
Dziewczyny, zdarzyło Wam się robić zakupy spożywcze przez Internet? Ostatnio byłam u koleżanki na kolacji i mówiła, że rano wszystkie składniki jej przywieźli do domu. Myślę nad tym czy sama nie skorzystać z tego, bo pewnie zaoszczędziłabym trochę czasu. Jakie macie podejście do takich supermarketów online?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy spożywcze przez Internet
Super bez najmniejszego problemu (przynajmniej tam gdzie ja zamawialem, tj Vegabutik, Evergreen no i jakieś firmy na Allegro) , tylko trzeba wybrać dostawę przez firmę kurierską bo pocztą zdarza się, że można paczki nie zobaczyć nigdy...
Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kilka m-cy temu weszłam na stronę jakiegoś większego sklepu, który oferuje taką usługę i koszt takiej przyjemności to 15 zł., więc przy większych zakupach to mu to czemu nie. Zastanawiam się czy przed świętami nie zrobić zakupów spożywczych on-line.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
A oni dowożą też np. 15 km od miasta? Czy wówczas koszt jest dużo wyższy? Ciekawa jestem, czy w ogóle u nas w mieście są takie sklepy z dostawą do domu... Przed Świętami to rzeczywiście wygodne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja zamawiam zakupy z Tesco do domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja robię zakupy online cały czas. Raz w tygodniu najczęściej większa dostawa, potem tylko dokupię w osiedlowym pojedyncze rzeczy.
Nie tracę czasu w sklepach, od razu mogę sobie posortować produkty np. od najtańszych, widzę całkowitą wartość koszyka więc nie przesadzę z zakupami. +ktoś mi to przywozi do domu i wnosi do kuchni. Nie mam auta i taszczenie zakupów w rękach przez pół miasta średnio mi się uśmiecha.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez mama001 Czas edycji: 2014-12-01 o 14:10 Powód: napisałam nazwę sklepu, a nie wolno:p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
sa plusy i minusy
![]() ja kupuje w eTesco . Wydaje mi sie ze jest ciut drozej niz w sklepie stacjonarnym( ale moge sie mylic) Z plusow: pod drzwi i na czas ![]() ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czyli jednak ta forma zakupów się sprawdza, fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciółka KWC
|
Ostatnio bardzo często się zdarza, największe plusy są dwa: po 1. czas i wygoda (niestety ale pojechanie na większe zakupy jest sporą kombinacją alpejską u mnie), a po 2. zakupy wniesione przez pana dostawcę na 3 piętro bez windy. Płacę kartą na miejscu, dostawa zwykle gratis, bo przy większych zakupach tak wychodzi.
Jest niestety drożej niż normalnie, to jest duża wada, no i nie wybiera się osobiście w sklepie np. warzyw i owoców, które nam się podobają, ale w sumie to ani razu nie nacięłam się na nic kiepskiego.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
zdarzalo sie, wszystko bylo ok. Zamowienie bylo z Almy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dostawca z Tesco ma ze sobą terminal do płacenia kartą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;49165043]Dostawca z Tesco ma ze sobą terminal do płacenia kartą?[/QUOTE]
Jeśli zaznaczysz przy zamówieniu że chcesz płacić kartą. W dostawie tesco nie ma możliwości płacenia got, w almie jest.
![]() |
#14 |
Kawaii strona mocy
|
Powiedzcie mi proszę jak w zakupach przez internet ma się sprawa świeżych warzyw i owoców, zawsze mnie to zastanawiało - sama mam pewnego hopla na punkcie wybierania tych najładniejszych sztuk, a sprzedawcy kompletującemu zamówienie jest przecież wszystko jedno - chwyci ze sklepowej półki to co będzie stało pierwsze. Nie miałyście/mieliście z tym nigdy problemów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja zamawiałam z Piotra i Pawła i z dodomku.pl; z P&P super, jak czegoś nie mają to dzwonią i proponują ew. coś innego, raz czy dwa dzwonili też, że jakiegoś warzywa to mi nie sprzedadzą, bo brzydkie, więc w szoku byłam, bo też spodziewałam się, że może jakieś brzydkie wciskają, co go w sklepie nikt nie weźmie. W obu sklepach po przekroczeniu jakiejś kwoty dowóz gratis. W drugim sklepie kupowałam głównie jedzenie dla dziecka, robiłam zawsze spory zapas, a słoiczki ważą baaaardzo dużo, a 2 piętro bez windy robi swoje - a przy okazi robiłam też zapasy jakiejś ciężkiej spożywki - wody itp. Kiedyś tak naklikałam 60kg
![]()
![]() |
#17 | |
Buc
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Super temat. Dołączam
![]() ![]() Ja robiłam kiedyś zakupy na większą imprezę w Tesco. Dali mi jakiś tam zamiennik, bo nie było na stanie danego produktu albo nie zwróciłam uwagi, że ciasto francuskie jest mrożone. Nie chciałam tych rzeczy to mi ich nie doliczyli, więc wszystko sprawnie, do domu, a nawet wniesione do samej kuchni ![]() Co do warzyw/owoców/mięsa to jeszcze nie testowałam. Wtedy chciałam po prostu mieć z głowy dźwiganie wszystkich siatek z zakupami. Edytowane przez Kirenne Czas edycji: 2014-12-02 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja co jakiś czas zamawiam zgrzewki wody (99 groszy/szt) i mleka z ePiotra i Pawła, płacę 100 zł i mam zapas na długi czas. Nie chciałoby mi się codziennie nosić dwóch butelek wody i kartonu mleka ze sklepu
![]() ![]()
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 ![]() Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2014-12-02 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
u mnie na koniec świata na osiedle przyjeżdżają zakupy z almy, piotra i pawła i tesco. całkiem często widuję te samochody, więc pewnie się sprawdzają.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Robiłam zakupy w e-Tesco parę razy, bo mieszkam na 4 piętrze bez windy i wytaszczyć kilka ciężkich siat z garażu podziemnego (-1 piętro) to jest jednak problem. Lekkie rzeczy mogę sama kupić, ale np. mleko, wodę mineralną, proszek, płyn do płukania, chemię itp. wolę zamówić do domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Dajecie napiwek dostarczycielowi zakupów?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Osobiście jeszcze nie korzystałam z takiej formy zakupów, bo Biedronka nie dowozi
![]() DO sąsiada regularnie Tesco przyjeżdża. Głównie hurtowo wodę mineralną bierze. Pan mu to wtaszcza na 3 piętro bez windy. Na owoce i warzywa nie narzeka. Mówi że ładniejsze sztuki niż na sklepie czasami są. Nie wiedziałam ze ceny wyższe niż w markecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja zrezygnowałam z Almy na rzecz Tesco. Kiedyś mieli ładniejsze wędliny. Było też parę wpadek z warzywami i owocami. Chociaż zawsze, kiedy reklamowałam towar, to następnego dnia można było wymienić na inny lub zwracali kasę.
W Tesco nigdy nie zamawiam serów żółtych ani wędliny. To kupuję w osiedlowym sklepie. Ale cała reszta - mnóstwo wody, mleka, wszystkie inne rzeczy - to kupuję w Tesco. Za tę wygodę jestem w stanie zapłacić więcej.
![]() |
#27 |
Buc
|
czasem tak. koło 10 zł niezależnie od wartości zakupów.
![]() |
#28 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Rozważam taką opcję zakupów świątecznych, ale nie wiem, czy to ma sens. Pewnie kilku drobnostek i tak zapomnę, więc pewnie i tak wyląduję w tłumie w supermarkecie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kupuję regularnie w Tesco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Ja od pewnego czasu robie tylko online i nie narzekam. Ja mieszkam w Anglii, wiec jak ktoras z Was sie zastanawia, to polecam ocado, najlepsze delikatesy, super kulturka kierowcy (zawsze proponuja wniesienie zakupow do domu, ale jakos nie mam serca chłopów fatygować), dobre ceny, wysyłają dużo voucherów na maila, ceny niższe za produkty Waitrose niż w sklepie. Za to odradzam Asdę, kontakt z biurem obsługi jest beznadziejny, zakupy kijowo popakowane i dają beznadziejne substytuty bez możliwości wyboru (ja dopiero po fakcie pokapowałam się, żeby zaznaczyć, że nie chcę substytutów). Szkoda, że dopiero po tym, jak mi przywiezli zakupy. Widzę, że u mnie po okolicy jeździ też sporo samochodów z Tesco.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-12-02 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.