|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Mam dziewczynê a chyba kocham inn±?
Ciê¿ko wszystko opisaæ w skrócie, postaram siê zrobiæ to jak najlepiej.
S³owem wstêpu mam 23 lata. Zawsze mia³em problem ze znalezieniem dziewczyny, nie wiedzia³em z czego on wynika³. Nigdy nie pisa³em ani nie zagadywa³em do dziewczyn pierwszy, nie interesowa³y mnie jakie¶ przypadkowe znajomo¶ci, ogólnie jestem w obyciu raczej zimny. My¶le ¿e wynika to z surowego wychowania moich rodziców, wielkich wymagañ i te¿ przez to zawsze mia³em problem z nie¶mia³o¶ci±. Dodam ¿e mam staro¶wieckie pogl±dy i traktuje zwi±zki powa¿nie, przed obecn± dziewczyn± mia³em tylko jedn± z któr± nie by³em szczê¶liwy. Na studiach pozna³em kole¿ankê, jest w innej grupie, na pocz±tku siê nie lubili¶my, ona zadawa³a siê z towarzystwem którego nie znosi³em. Nie kry³em tego ¿e jej nie lubie, wrêcz jej celowo unika³em, jak kiedy¶ obok mnie usiad³a to przesiad³em siê. Raz na integracji skaleczy³a siê szk³em i wtedy z grzeczno¶ci jej pomog³em, chocia¿ ona siê upiera³a ¿e nie chce. Po tym incydencie ona zaczê³a wykazywaæ mn± du¿e zainteresowanie, moje podej¶cie natomiast siê nie zmieni³o, my¶la³em do¶æ steoretypowo. Po kilku rozmowach w grupce zdarza³o mi siê porozmawiaæ z ni± sam na sam po uczelni. Zdziwi³em siê bo zachowywa³a siê przy mnie ca³kiem inaczej ni¿ przy reszcie osób, by³a bardzo mi³a, chcia³a wszystko wiedzieæ, prosi³a mnie o pomoc w rzeczach które mog³a zrobiæ sama, pisa³a do mnie prawie codziennie. Nikt nigdy nie okaza³ mi takiego zainteresowania. Polubi³em j±, bardzo siê przed sob± otworzyli¶my, mówi³em jej o mojej rodzinie i zachowaniu rodziców, ona powiedzia³a ¿e jest z do¶æ patologicznej rodziny. By³em zdziwiony ¿e tak dobrze siê dogadujemy mimo wielu ró¿niæ, ja jestem z do¶æ bogatej rodziny i w sumie nigdy mi niczego nie brakowa³o, ona z domu gdzie wystêpowa³a przemoc. Ka¿dy widzia³ ¿e mamy siê ku sobie i byli zaskoczeni, w pewnym momencie zamkn±³em siê w sobie, nie rozmawia³em z ni± przez ponad miesi±c, na pocz±tku tej pandemii chocia¿ ona próbowa³a na wiele sposobów siê skontaktowaæ, ignorowa³em to. Pozna³em wtedy dziewczyne w rodzinnej miejscowo¶ci, bardzo w moim typie, podoba mi siê jej charakter. Ale w tyle g³owy nadal mia³em gdzie¶ dziewczynê z uczelni. W tym tygodniu spotkali¶my siê po trzech miesi±cach nie widzenia w barze ze znajomymi, od razu wszystkie odczucia wzglêdem niej wróci³y. Odprowadza³em j± na trwamwaj bo by³o ciemno i wtedy zaczê³a mi wyrzucaæ to jak siê zachowa³em, ¿e znikn±³em bez s³owa, prawie p³aka³a. Przytuli³em j±. Z dziewczyn± mamy "udany" zwi±zek, jest bardziej w moim typie ni¿ dziewczyna z uczelni.pochodzimy z podobnych rodzin, mieszka w moim rodzinnym mie¶cie wiêc dobrze siê znamy. Nie wiem dlaczego mimo wszystko ci±gle w g³owie mam dziewczynê z uczelni, co¶ ci±gle mnie do niej ci±gnie, nie jest to fizyczno¶æ czy jej wygl±d, mam wra¿enie ¿e co¶ do niej czuje? Nie mam pojêcia co mam robiæ, bardzo du¿o nas dzieli a nie wiem czy czasem nie jest tak ¿e mimo tego wszystkiego to ona jest dla mnie "t± jedyn±". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Dot.: Mam dziewczyne a chyba kocham inna?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Jakie to smutne.
Ja Ci powiem, id¼ za g³osem serca. Ale to twoje ¿ycie, twoje priorytety, twoje wybory.
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
mysle ze jestes zauroczony kolezanka,nie wiem czy ja kochasz ale.... mysle ze raczej nie kochasz swojej dziewczyny i chyba sensowne bedzie sie z nia rozstac.
masz jedno zycie ,jestes bardzo mlody ,czujesz ze to nie jest milosc zycia tylko pewnego rodzaju przyzwyczajenie ,zaryzykuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.