|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
popuszczanie moczu po płynie do higieny intymnej
ostatnio zauważyłam, że jak się podmyję płynem do higieny intymnej (używam biały jeleń jeśli to ma znaczenie) to po godzinie czy dwóch czuję ze mam wilgotne majtki i częściej muszę chodzić do wc, czasami jak stoję to czuję że jakaś kropelka czy dwie wyleci. zrobiłam "eksperyment" i potem przed 2 dni nie używałam tego płynu i było sucho, potem znowu go użyłam i znowu muszę częściej lecieć do wc i czuję że mam mokro. ten płyn ma na to jakiś wpływ? i to bardziej by było pytanie do ginekologa czy urologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: popuszczanie moczu po płynie do higieny intymnej
A może to nie mocz a naturalna wydzielina z pochwy ? Teoretycznie nie ma potrzeby myć się płynem do higieny intymnej, wystarczy woda. Poczytaj opinie mamy ginekolog o używaniu właśnie płynów do higieny intymnej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: popuszczanie moczu po płynie do higieny intymnej
Cytat:
Ona nic takiego nie napisała. Cytaty z jej bloga z wpisu o higienie intymnej kobiet : "Do mycia powinniście przede wszystkim używać WODY! Krocze, srom i odbyt – możecie myć tym samym preparatem, którym myjecie resztę ciała. Pod warunkiem, że nie wprowadzacie tego preparatu do pochwy." "Okolicę intymną powinnyśmy myć w miarę normalnej pozycji – wcale nie z silnie rozchylonymi nogami. Powinnyśmy myć się głównie wodą z odrobiną – ODROBINĄ – mydła, delikatnego najlepiej z ph około 5 (ale bardzo, bardzo wiele mydeł do całego ciała na rynku, ma teraz takie ph)" Jej chodzi zasadniczo o to, ze nie ma konieczności (!) używania preparatów dedykowanych. Ze wystarczy każdy inny preparat myjący jakiego używamy do reszty ciała, byle miał w miere odpowiednie ph. jak się myjemy mydłem w kostce to można mydłem w kostce, jak żelem do kąpieli to żelem, jak kostką myjąca to kostką. A nie ze samą wodą tylko. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.