|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
epiduo - wysyp pryszczy
Cześć dziewczyny,
ostatnio dostałam od dermatologa maść epiduo, ponieważ przez wyciskanie pryszczy nie mogłam zapanować nad powracającymi krostkami. Kiedy nałożyłam żel pierwszy raz z dnia na dzień skóra coraz bardziej się wygładzała, znikły nawet zaskórniki. Miałam wyjazd nad morze więc po tym jednym razie sobie odpuściłam żeby nie narazić skóry. Teraz jak wróciłam stosuje już żel tak jak powinnam, codziennie wieczorem punktowo małą ilość. I od 3 dni walczę z masowym wysypem pryszczy, zarówno lekkich jak i takich dużych bulw. Czy to jest to oczyszczanie, które powinno mieć miejsce? Dodam też, że jestem przed spodziewaną miesiączką. Nie wiem czy to przetrzymać aby potem było lepiej czy coś źle u mnie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: epiduo - wysyp pryszczy
Ciężko się domyślić ile razy użyłaś, od jakiego czasu używasz - jeśli dobrze wnioskuję, to za krótko na ocenianie i wyciąganie wniosków, raptem kilka razy?
Może warto też pomyśleć o skorzystaniu z pomocy psychologa? Przy trądziku neuropatycznym, takim powodowanym/wzmaganym przez drapanie i wyciskanie, dobry psycholog może być strzałem w dziesiątkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.