![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brak czułości i komunikacji w związku
Hej
![]() Potrzebuję obiektywnej opinii. Jestem z chlopakiem ponad 3 lata i jest problem - on ma problem z okazywaniem uczuć. Nie przytula mnie, a gdy ja się przytulę to stoi jak kolek, ewentualnie - wybaczcie szczerość - chwyta mnie za cycki zamiast normalnie przytulić. Mówi mi, że mnie kocha raz na kilka miesięcy. Za ręke nie chodzimy bo jest albo za cieplo albo za zimno na to, do snu mnie nie przytuli bo za gorąco... Kilka razy probowałam o tym z nim porozmawiać - jego argumentami było: "a kto Ciebie tak ciagle przytulał kiedyś i mowil, ze Cie kocha, że tego tak potrzebujesz? Jeśli twoi byli to sorry, ale ja nie chce być jak oni", tez uwaza, ze "częste mówienie kocham Cie sprawia, ze zwiazek trwa krócej i lasce przestaje zalezec, a ja chcę długi związek". Jak powiedzialam, ze w moim przypadku to ma odwrotny efekt, to stwierdził, że jak chcę to droga wolna �� i że dla niego mówienie "kocham cie" raz na kilka miesięcy to już jest kompromis, bo normalnie to by nie mówił wogóle. Oczywiscie sa tez mile rzeczy, codziennie pisze mi dzien dobry i dobranoc, buziak na dobranoc czy do widzenia, uzywa "czulych slowek" ale nigdy kochanie skarbie itd, bo to juz zbyt czule by bylo... ![]() Takze nie wiem, co robic. Tez by mnie denerwowalo, jakby ktos mi mowil co chwile ze mnie kocha i sie lepil bez przerwy no ale... on nawet nie odzwzajemnia przytulenia, a rozmowy na ten temat nie są w zaden sposob konstruktywne. A ja czułości na codzień bardzo potrzebuję, tylko do niego to nie dociera, albo nie chce przyjąć tego do wiadomości. Jest jeszcze inny problem - on często krytykuje to, co ja lubię robić albo jakiej muzyki słucham, bo "jak można słuchać takich staroci, nie lepiej iść z duchem czasu"?, lub "dlaczego jedziesz kolejny raz w to samo miejsce na wakacje, nie lepiej jechać gdzie indziej? to jest strasznie dziwne i bez sensu." - mimo moich wielokrotnych próśb, żeby powstrzymał się przed tymi komentarzami, bo sprawia mi to przykrość, szczególnie, że powtarzał to wielokronie. Zastanawiam sie nad rozstaniem... a moze to ja przesadzam? �� Dodam, że on ma 26 lat a ja 24. Edytowane przez cytrynka1237 Czas edycji: 2020-06-16 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Brak czułości i komunikacji w związku
Powiedz mu, że byli też Ci nie mówili, dlatego są byłymi xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra się właśnie z chłopakiem rozstała z takiego powodu po kilku latach (mieszkali ze sobą również przez dłuższy czas). Poznała kogoś już, odżyła. Sorry, jak nie ma dopasowania w takiej sferze, to szczęścia tu nigdy nie będzie. Nie rozumiem w imię czego się męczysz. Po co?
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-06-16 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja rozumiem, ze kazdy ma rozne potrzeby, ale czułość w związku musi być. I to nie raz na kilka miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Szczerze - ze strachu przed samotnością i z przyzwyczajenia. Wiem, to żaden argument. Są też oczywiście dobre rzeczy...
Raz sie juz rozstaliśmy na kilka tygodni, z innego powodu, i to był najgorszy czas w moim życiu. Nie jadlam, nie spalam, płakałam praktycznie bez przerwy. Boje sie powtorki. Ale wiem, ze to kilka miesiscy cierpienia, w zamian za całe życie wątpliwości... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Matematyki nie oszukasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że są też dobre rzeczy. Praktycznie w każdym, nawet mega "kapiatym" związku są dobre rzeczy i momenty. Ale to nadal nie jest powód, aby bez sensu w czymś siedzieć.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
rozstan sie z nim.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87932288]ja rozumiem, ze kazdy ma rozne potrzeby, ale czułość w związku musi być. I to nie raz na kilka miesięcy
![]() Rozumiesz, że każdy ma inne potrzeby, ale piszesz "musi być"? chyba że piszesz tylko o swoim związku, ale wtedy po prostu nie wchodzisz w związki z osobą o innych potrzebach Edytowane przez 4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 Czas edycji: 2020-06-16 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eternal rebel
|
No i tu już sobie wszystko na ten temat powiedziałaś, nie ma co dodawać.
Weź daj sobie siana i przestań się męczyć w tej farsie, bo związek to to nie jest jeśli ktoś nie akceptuje Twoich wyborów i stylu życia, próbując Cię 'ustawiać' po swojemu. Też tego doświadczyłam, rzuciłam typa, odżyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Facet nie zamierza w żaden sposób zaspokoić twoich potrzeb czułości, które są jak najbardziej normalne. Żyjecie jak koledzy, a nie para. Kumpla raz na pół roku też można poklepać po plecach
![]() Związek mógłby się udać, gdyby facet zauważył, że ma problem z okazywaniem uczuć i coś z tym robił, intensywnie pracował, poszedł na terapię. Twój nie widzi problemu i uważa, że problem jest w tobie, bo chcesz być przytulana. Jeśli podobnie wygląda seks to tym bardziej dziwię się, że jesteś z nim już 3 lata. Jak chcesz być przytulana to droga wolna. Tak ci mówi wprost. Nie masz co się łudzić. On ci nie da tego, czego oczekujesz od związku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2020-06-16 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87932344]Matematyki nie oszukasz
![]() Otóż to. Autorko, daj sobie szansę na związek, w którym będziesz zwyczajnie szczęśliwa, a nie tkwienie w byle czym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Z opisu wyłania się burak pt. "Ja jestem najmądrzejszy i wiem wszystko najlepiej". Nie chciałabym kogoś takiego nawet na znajomego, a niektóre kobiety z jakiegoś powodu wchodzą z takimi bucami w związki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Niektórzy faceci byli przez rodziców wychowywani na prawdziwych mezczyzn, moze ma tez i takich kolegów w takim środowisku sie wychował, gdzie facet ma miec "jaja" i nie okazywac uczuc czy czulosci i nie jest tego nauczony po prostu. Sa to "zadaniowcy" mocno stąpający po ziemi i żadko,lub wogole nie kieruja sie emocjami tylko ich życiem kieruje logiczne myslenie.
Co tu poradzic? Rozmowa malo co da mysle, bo juz mu mowilas i glupi argument podal na temat Twoich bylych. Sproboj moze taka technike, ze bedziesz postepowac tak jak on bez emocji, analitycznie, na zimno. Zero czulosci, buziakow, pieszczot, seks mechaniczny dla zaspakojenia wlasnej potrzeby po wszystkim odwracasz sie od razu tylkiem i zasypiasz, lub bez slowa wychodzisz do lazienki, salonu kuchni i nie przychodziszdluzszy czas. Moze pokazujac mu jak on postepuje cos wtedy w nim ruszy. Jak nie to moze nie zalezy mu na Tobie po prostu. Innej rady chyba nie ma... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ten konkretny facet raczej został wychowywany na buraka według którego wszystko co autorka robi lub czuje inaczej niż on (lub jego wizja jak powinna) jest głupie i bez sensu.
Skoro jesteś w związku z przyzwyczajenia to dlaczego na dodatek z typem co podcina ci skrzydła i nie daje czułości której potrzebujesz? Strach przed rozstaniem i ból po jest całkowicie naturalny, ale lepiej dać sobie szansę na poznanie kogoś lepszego niż trwać w czymś co nie satysfakcjonuje i w szerszej perspektywie ciągnie w dół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
W sumie ten opis brzmi troche jakby naczytał sie jakiegos forum dla prawdziwych maczo, lub rak jakby jakis kumpel doradzal mu odnosnie zwiazkow.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez agzagaga07 Czas edycji: 2020-06-16 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87933365]Szkoda, że on się nie potrafi wczuc i wyśmiewa jej hobby.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Związek to praca dwóch osób, to prawda.. ale dobrze wiem, że niełatwo jest zrezygnować z kilkuletniego związku. W końcu o czymś te trzy lata chyba świadczą? Jeśli chłopak od początku taki był, to raczej łatwiej byłoby dziewczynie podjąć decyzję o rozstaniu już dawno temu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że uskutecznia jakieś durne tresury i techniki manipulacyjne, to jeszcze się nimi chwali "ofierze", no debil, a na debili nie ma ratunku. Z resztą prawdziwi twardziele, też wiedzą kiedy zmięknąć: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Jeżeli Twój partner praktycznie w ogóle nie zaspakaja Twoich potrzeb w związku i w dodatku jeszcze Cię krytykuje, to rokuje bardzo źle na przyszłość.
Im szybciej to zakończysz, tym mniej Twoich wylanych łez. Sytuacje i jego słowa, które opisujesz byłyby dla mnie poniżające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Wygląda na to, że pozostało się rozejść - to chyba najlepsze wyjście w tej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lokalna gwiazda
|
Nie chciałabym takiego buca, choćby był ostatnim facetem na ziemi. Za czyje grzechy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Powiedz mu, że związek z nim nie zaspokaja Twoich potrzeb i zapytaj co planuje z tym zrobić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, które mówią to, co sama w duszy myślę tylko się boję do tego przyznać...
od dawna walczę z niskim poczuciem własnej wartości i małą pewnością siebie, co może być jednym z powodów, dla których boję się zawalczyć o swoje i odejść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez cytrynka1237 Czas edycji: 2020-06-16 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Eternal rebel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.