![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie mogę się do końca pogodzić z tym co się stało
Cześć, jestem tu pierwszy raz więc proszę badzcie wyrozumiałe. Byłam z chłopakiem 2 lata, nie jestemsmy razem już 7 miesięcy. Rozstalismy się z powodu jego zdrad do których przyznał się bo już nie miał wyjścia. Jedna z jego wielu kochanek napisała do mnie.. Ale może od początku.
Gdy nasz związek był świeży wszystko było super i wiadomo zawsze tak jest.. Potem zaczęły się kłamstwa różnego rodzaju np że idzie spać a szedł z kolegami na "piwo" czyli imprezę od 21 do 6 rano. I rozmawiałam wiele razy z nim że chce żeby mi mówił prawdę bo nienawidzę kłamstwa. I potem czasem mówił a czasem nie.. Albo właśnie mówił że jest w domu już i idzie spać a był u kochanki do godziny 13 i wracał do domu od niej.. Coraz większe podejrzenia miałam wobec niego z powodu częstych kłamstw w różnych sprawach oraz dodawania ciągle nowych dziewczyn w mediach społecznościowych. Ale wmawiał mi że to ja jestem jakaś głupia i mu nie ufam i mu przykro.. Zaczal wychodzić 3 razy w tyg na te imprezy i do rana trwały z kolegami którzy są "ruchaczami". Wiele razy opowiadał mi o nich jacy są zli bo zdradzają swoje dziewczyny. Ale mnie oczywiście zapewniał że on nie jest taki.. Ja też zaczęłam wychodzić na miasto z kolezankamj i wtedy zaczęło się.. On miał pretensje do mnie czasem że wychdoze. Kazał mi zmywać makijaż bo są mocny i po co mi taki. Padały teksty że idę szukać "bolca" i że dawać dupy.. Było mi przykro i to barszo bo ja chciałam żeby zrozumiał że ja nie śpię po nocach bo inne osoby mi mówią ze widzą jak on się zachowuje jak jest z kolegami.. Jak singiel..dostawalam anonimy ze jestem naiwna bo mnie zdradza.. To powodowało że ja mu już nie wierzyłam ale chciałam żeby było dobrze i czasem już odpuszczałam bo już nie miałam siły kłócic się i płakać. Chciałam żeby było dobrze ponieważ dużo się kłóciliśmy.. Ale nie było dobrze.. On zaczął w moja strone kierować coraz to mocniejsze słowa "o, idź obciagac".. To podczas kłótni.. Na codzień mówił mi mile rzeczy ale podczas kłótni nie powinny padać aż tak mocne słowa.. Nie chciałam być oszukiwana i bardzo drążyłam przez co były kłótnie.. Mówił ciągle że mu nie ufam a on nigdy mnie nie skrzywdzi bo mnie kocha jak nikogo nigdy. Nie mogłam spać w nocy bo myślałam co on teraz robi i czy inni mają rację? W czasie spotkań gdy było między nami dobrxe często gadał mi że chce mieć ze mną dziecko, o ślubie, o wspólnej przyszłości i naprawde mówiąc o tym on był podekscytowany bardzo.. Potem zaczęły się problemy z jego matka która na początku mnie lubiła ale gdy ona zaczęła się wtrącać w nasz związek już nie było tak fajnie. Chciała koniecznie poznać moich rodziców ciągle o tym mówiła, chciała wiedzieć o co się kłócimy no naprswde wsysstko chciała wiedzieć.. A ja nie chciałam by mówic o wszystkim bo to nasze sprawy.. Postawiłam się jej i wtedy zaczęło być nie miło.. Zaczęła narzekać na mnie i rzucać komentarzami złośliwymi. Gdy odleciał mi kiedyś guzik od bluzki powiedziała że może czas schudnąć albo do niego mówiła że jestem taka i taka (oczywiście zle rzeczy) i on potem kłócił się ze mną i mówił to co ona.. Byłam w rozsypce i zaczęłam robić tak żeby było dobrze czyli to co chce. Zaczęłam na siłę zmieniać w sobie niektóre rzeczy.. Ale i tak nie było wystarczajaco dobrze.. Powiedziałam że zrobię wszystko by to ratować.. W łóżku miałam czasem wrażenie że już mu się nudzi ze mna w tej sferze.. Takie przeczucia miałam w sobie ale on zawsze mówił że nie prawda.. W czasie naszego całego zwiakzu od początku pisał że swoja była nawet potrafił pisać że miał z nią super seks i wspomina do dziś.. Tego dowiedzialam się na sam koniec tak jak o zdradach. Chciał żebym mu wybaczyla ale nie potrafiłam i zerwalam. I wtedy raz był miły a raz bardzo nie miły. Pisał do mnie po rozstaniu. Zapraszał na swoje mecze (jest siatkarzem). Chciał przyjechać do szpitala kiedy byłam po operacji. Powiedziałam mu ze nie chce by przyjeżdżal. W maju miałam urodziny i jako pierwszy napisał mi życzenia a ja tylko odp ze dziękuję. Po rozstaniu unikałam kontaktu jakiegokolwiek bo tak bardzo mnie bolało to wszystko.. Teraz od paru dni wysyła mi w wiadomościach zdjęcia ze z kimś jest gdzieś na kolacji np (z jakąś dziewczyna). I wysłała to tylko do mnie.. Jest mi przykro i zabolało to mocno. Bardzo go kochałam i dalej coś czuję bo uczucia to nie pstryczek od światła że można je wyłączyć.. Wiem że nie będę z nim już i taka podjęłam decyzję 7 miesięcy temu. Ale mimo wszystko boli mnie to bardzo. Czasem wręcz mam wrażenie że rozrywa od wewnątrz. Nie daje mu tego po sobie poznać i nie reaguje na te wiadomości wcale.. Powiedzcie co myślicie proszę.. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-07-17 o 15:07 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mogę się do końca pogodzić z tym co się stało
Ale psychol
![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja tylko się zapytam o jedno - za co go kochasz? Facet Cię okłamywał, oszukiwał, wyzywał, okazywał brak szacunku, zdradzał. Ja się pytam za co? Za to że od czasu do czasu powiedział coś co chciałaś usłyszeć?
Masz ewidentny problem z odróżnieniem rzeczywistości od swoich wyobrażeń. W Twojej głowie łączyło was wielkie uczucie tylko z niewiadomych przyczyn Twój facet nie potrafił wytrwać tylko przy Tobie. A prawda jest taka ze z jego strony nigdy żadnej miłości w Twoją stronę nie było. Pomyśl, czy jezeli kochasz to poszlabyś do łóżka z innym wiedząc że to zrani Twojego partnera? Byliście razem tak długo tylko dlatego że zaślepiona jakimś zauroczeniem wybaczałaś rzeczy niewybaczalne więc facet korzystał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Patola pelna gębą
Co myślę? Zablokuj go wszędzie gdzie możesz i zapomnij Te rozstanie to najlepsze co ci się przydarzyło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jak wyżej - zablokować wszędzie, gdzie się da.
Podjęłam bardzo mądrą i słuszną decyzję. Facet nie jest wart ani jednej Twojej łzy. Rozumiem, że może Cię rozrywać od środka, Ty dałaś całą siebie w tym związku i byłaś szczera a on w zamian Ciebie zdradzał i zranił. To może boleć i długo trzymać. Ale minie. Czas jest najlepszym lekarstwem. Każda taka wiadomość od niego będzie Ci przypominać o Twoim smutku, więc naprawdę zablokuj go wszędzie, żeby nie otrzymywac od niego żadnych wiadomości, zrób to dla siebie ![]()
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88004437]Ja tylko się zapytam o jedno - za co go kochasz? Facet Cię okłamywał, oszukiwał, wyzywał, okazywał brak szacunku, zdradzał. Ja się pytam za co? Za to że od czasu do czasu powiedział coś co chciałaś usłyszeć?
Masz ewidentny problem z odróżnieniem rzeczywistości od swoich wyobrażeń. W Twojej głowie łączyło was wielkie uczucie tylko z niewiadomych przyczyn Twój facet nie potrafił wytrwać tylko przy Tobie. A prawda jest taka ze z jego strony nigdy żadnej miłości w Twoją stronę nie było. Pomyśl, czy jezeli kochasz to poszlabyś do łóżka z innym wiedząc że to zrani Twojego partnera? Byliście razem tak długo tylko dlatego że zaślepiona jakimś zauroczeniem wybaczałaś rzeczy niewybaczalne więc facet korzystał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak jak pisałam nie da się uczuć wyłączyć jak pstryczkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88004783]tu bylo bardzo duzo zlych rzeczy w trakcie to co dowiedziałaś sie na koniec naprawdę juz nie powinno mieć żadnego znaczenia[/QUOTE]Było dużo złego ale po takich akcjach właśnie zabierał mnie gdzieś było miło bardzo i to mydlilo mi oczy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zbanuj wszędzie i ciesz się ze pozbyłaś się tego gówna z zycia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88004847]Dziewczyno za jakimi Twoimi plecami? Facet wyzywał Cię wprost! Dostawałaś sygnały od innych że jesteś zdradzana. Po prostu postanowiłaś to ignorować żeby być z Misiem. Zapytam jeszcze raz - za co go kochasz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To były wiadomości anonimowe. Wzbudzaly we mnie podejrzenia ale trzeba mieć twarde dowody żeby kogoś oskarżyć. Wyzywał w klotniach takimi słowami jak pisałam. Potrafiło być też dobrze przez te 2 lata. Szczególnie na początku związku. Są też dobre chwilę. Napisałam tylko o tych złych bo nie da się wszystkiego opowiedzieć. Za dużo tego. Zakochałam się w nim. Wyzwiska i brak szacunku pojawiły się z czasem a nie od razu na samym początku. Rozumiem że Ty byś postąpiła inaczej. Ale to łatwo się mówi jak nie jest się w takiej sytuacji i nie potrafi się w nią wczuc. Gdyby wszystko było takie proste nie byłoby mnie tutaj.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego on to robi i obwinia mnie?
Nawet w najgorszych kłótniach nie powinny nigdy paść takie słowa. Słów już się nie cofnie.
To bez znaczenia, że po wyzwaniu Cię od dz*wek następnie zabierał Cię na kolacje i kupował kwiaty. No i zdrada to coś dla mnie niewybaczalnego. Dlaczego dzieli się z Tobą takimi zdjęciami? Pewnie chce pokazać jak to on sobie super bez Ciebie radzi. W każdym razie, zablokuj dziada gdzie się da i nie zastanawiaj się nad tym dłużej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy Twój ojciec tez wyzywa matkę? Nie miałaś zdrowych wzorców w domu? Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2020-07-17 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że na początku było dobrze, pięknie, cudownie i miodzio. Bo to są początki. Facet się klamkował a później pokazał swoją prawdziwą twarz. Można się o coś posprzeczać, wdać w wymianę zdać, ale to wszystko musi opierać się szacunku. Wyzwiska i wulgaryzmy kierowane w stronę drugiej osoby są niedopuszczalne. Facet Ciebie zdradził, wyzywał i poniewierał. Co z tego, że były dobre chwile, one się zacierają w obliczu tego, co ten palant Ci zrobił.
Xfrida dobrze napisała, ciesz się, ze pozbyłaś się tego gówna ze swojego życia.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88004987]Jak się pojawiły wyzwiska to wtedy powinien nastąpić koniec relacji taka powinna być prawidlowa reakcja zdrowej ,szanującej się osoby
Czy Twój ojciec tez wyzywa matkę? Nie miałaś zdrowych wzorców w domu?[/QUOTE]Dlaczego tak agresywnie? Założyłam ten wątek nie po to żeby mi teraz sugerować że ze mną jest coś nie tak albo miałam zle wzorce w domu. Dobrze że Ty zawsze postępujesz dobrze i nigdy żadnych błędów nie popełniałaś. Oczywiście Ty byś zrobiła inaczej. Ale nie o tym jest wątek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Próbuje poprostu zrozumiec dlaczego dawałaś się w ten sposób traktować przez 2 lata i 7 miesięcy po rozstaniu nadal po nim płaczesz mimo ze okazywał ci kompletny brak szacunku Niestety jest z tobą coś nie tak może pora się temu przyjrzeć? Może powinnaś rozważyć terapie ,dojść co powoduje że nie masz w sobie zdrowych odruchow obronnych które kazalby ci odejść z tej relacji po pierwszych przejawach agresji i braku szacunku Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2020-07-17 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88005082]W mojej wypowiedzi nie było żadnej agresji
Próbuje poprostu zrozumiec dlaczego dawałaś się w ten sposób traktować przez 2 lata i 7 miesięcy po rozstaniu nadal po nim płaczesz mimo ze okazywał ci kompletny brak szacunku Niestety jest z tobą coś nie tak może pora się temu przyjrzeć? Może powinnaś rozważyć terapie ,dojść co powoduje że nie masz w sobie zdrowych odruchow obronnych które kazalby ci odejść z tej relacji po pierwszych przejawach agresji i braku szacunku[/QUOTE]Serio teraz będziesz mi sugerować że ze mną jest coś nie tak? Wydaje Ci się to bardzo proste. Jakby tak było to oj ale wszystko by było łatwe i związki byłyby idealne ale niestety tak nie jest i nie wiem czy masz tego świadomość. Jakbym nie miała zdrowych odruchów to bym nie odeszła. Szukałam tu wsparcia a nie hejtu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Eternal rebel
|
Cytat:
In a society that profits from self-doubt... loving yourself is an act of rebellion. Edytowane przez LhunLai Czas edycji: 2020-07-17 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz, jakie masz wzorce w domu, jak się Twoi rodzice odnoszą do Ciebie? I niestety, ale stoję po stronie Xfridy bo ona Ciebie w żaden sposób nie obraziła i nie zaatakowała. Powiedziała prawdę i to ona Ciebie zabolała.
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Robil ci rogi od dawna, klociliscie sie. To nie mogl byc dobry zwiazek. Ciesz sie ze juz z nim nie jestes. Wiadomosc mozesz zignorowac, bo jak myslisz po co ci wysyla zdjecie z inna?> zeby ci zrobic przykrosc. SPECJALNIE zranic.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Uciekaj od niego jak najdalej i nawet się nie zastanawiaj.
Powinnaś się za to zastanowić dlaczego dajesz się tak traktować. I nic dziwnego, że koleś jest psycholem, skoro ma taką wredną matkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie każdy będzie pisał słodko i się cackał tutaj, niektórzy napiszą krótko, zwięźle i na temat i nie widzę w tym agresji.
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pytasz ludzi co mysla opisujesz swoj chory zwiazek wiec musisz sie liczyc z tym ze ludzie beda to oceniac i wyrazac zdanie na temat twojego prywatnego zycia i zachowania ktorym zdecydowalas sie podzielic na forum nie wyzywam sie na tobie i nie sieje hejtu widzisz agresje gdzie jej nie ma ,zamiast wyciagnac wnioski sprobowac znalesc przyczyne swojego dziwnego zachowania wolisz udawac ze to nie bylo problemem ,martwisz sie nie tym co potrzeba ie jade po tobie poprostu zwracam ci uwage na to ze twoje zachowanie w tym zwiazku nie bylo zdrowe i radze zatrzymac sie i zastanowic dlaczego tak bylo i dlaczego pol roku po rozstaniu z kims kto toba poniewieral ty nie ruszylas do przodu ,nie doszlas do logicznych wnioskow tylko rozpaczasz zastanow sie nad soba bo znowu popelnisz taki sam blad w nastepnej relacji i mowie to nie po to zeby ci dokopac ale po to zebys otworzyla swoje oczy moge sie zalozyc ze gdyby twoi rodzice znali go z tej strony z ktorej to tutaj opisalas rowniez by sie zdziwili ze pozwalalas sie tak traktowac przez tak dlugo dla kazdego czlowieka ktory ma zdrowe wzorce i poczucie wlasnej wartosci takie zachowanie jakie przedstawial twoj chlopak byloby powodem do zakonczenia relacji i nie nie mowi sie latwo jest to naturalny odruch u kogos kto zna swoja wartosc Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2020-07-17 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Eternal rebel
|
Dot.: Wątek zamknięty.
LOL, Autorka nie wytrzymała
![]() Wiem, że zaraz znowu ktoś tu po mnie pojedzie, że diagnozuję przez internet xD ale nie mogę się powstrzymać - wali mi tu na kilometr cechami narcystycznymi autorki ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Też cię nie rozumieją, jak Wizaż? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek zamknięty.
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.