Jak poradziæ sobie z by³± mojego ch³opaka? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-07-13, 23:26   #1
Kamilson99
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Jak poradziæ sobie z by³± mojego ch³opaka?

Witajcie. Pisze do was z pro¶b± o pomoc. Nie wiem ju¿ co mam robiæ a pozostaje mi tylko prosiæ o pomoc was kobietki. Która¶ mo¿e mia³a tak± sytuacjê podobn± do mojej lub po prostu bêdzie w stanie mi jako¶ pomóc. Od jakiego¶ czasu nie mogê przestaæ my¶leæ o tym co siê teraz dzieje, nie radzê sobie ju¿. Otó¿ od pol roku jestem w szczê¶liwym zwi±zku z facetem z którym przez rok czasu siê przyja¼ni³am.! Poznali¶my siê miesi±c po jego rozstaniu w³a¶nie z ni±. Jego pierwsza mi³o¶ci± z któr± by³ pó³tora roku. Bardzo ja kocha³ i odkad pamiêtam przez ponad pó³ roku czasu nie móg³ siê pozbieraæ. Wiele razy mi o niej mówi³, wspomina³, pokazywa³ jak kiedy¶ bardzo j± kocha³ i wgl by³o widaæ ¿e d³ugo nie móg³ siê po niej pozbieraæ. Wiele razy ju¿ mi o niej mówi³ w ci±gu naszej przyja¼ni. Wiele razy ja spotyka³ i robilo siê mu smutno przez co ja jako przyjaciilka czêsto go pocieszalam. Zna³am ja z opowie¶ci. To ona go zostawi³a dla innego ch³opaka zdradzaj±c go kiedy jeszcze by³a z moim facetem. Po ponad pó³ roku od rozstania z ni±, jako¶ siê pozbiera³. Pó¼niej ju¿ nie by³o widu ani s³ychu o niej. A jeszcze pó³ roku pó¼niej w koñcu zaczêli¶my byæ razem. Od zawsze co¶ niego czu³am i w koñcu mu to wyjawi³am z czego po jakim¶ czasie powsta³ zwi±zek. Byli¶my szczê¶liwi i wszystko nam siê cudowne uk³ada³o, do czasu gdy ona dwa miesi±ce temu do niego napisa³a. Zaczê³o siê niewinne od 'co tam s³ychaæ'. Nie powiedzia³ mi ¿e z ni± pisa³, musia³am przez przypadek zobaczyæ ¿eby w koñcu siê dowiedzieæ ¿e z ni± pisa³. Zrobi³o mi siê przykro i ¿e wzglêdu na to ze wiedzia³am jak± mia³ przesz³o¶æ z ni±, chcia³am z nim zerwaæ. Wiedzia³am ¿e by³a dla niego kiedy¶ wa¿na i ba³am siê ¿e do nie wróci. Dlatego powiedzia³am mu ze musze sie zastanowiæ czy ten zwi±zek ma wgl sens. Przytula³ mnie wtedy, b³aga³ ¿eby¶my siê nie rozstawali, ¿e jestem dla niego najwa¿niejsza, ¿e ona ju¿ dawno sie nie liczy. Przytulal mnie i nie chcia³ wypu¶cic jak go odpycha³am. Zrozumia³am ¿e mu na mnie zale¿y i po tym jak tamtej nocy pokaza³ mi ¿e tego ¿a³ujê ¿e jej odpisa³ zamiast prosto z mostu powiedzieæ ¿eby do niego nie pisa³a. Zablokowa³ j± na social mediach ale znów o sobie przypomina. Rozsta³a siê z ch³opakiem i zaczê³a spotykaæ siê z innymi facetami dodatkowo jednym z nich by³ przyjaciel mojego ch³opaka. Okaza³o siê ze bawili siê razem w pubie a pó¼niej pili razem z naszym koleg± w Parku. Jak siê dowiedzia³am zaczê³a spotykaæ siê towarzysko z najlepszym przyjacielem mojego faceta i naszym kolega z ekipy. Zaczê³a mieszaæ po raz kolejny w naszym zwi±zku. Ostatno byli¶my na domówce u znajomych z naszej ekipy. Przyszed³ tam jego przyjaciel i wam te¿ mój kumpel. Kiedy moj zapyta³ o to czy co¶ o nim mówi³a, to jego przyjaciel powiedzia³ mu tyle ¿e nie jest ju¿ obra¿ona na mojego ch³opaka i mog± siê spotkaæ. Rozumiecie to?! Co ona chce ugraæ? Nie wiem co mam robiæ. Niby wiele razy mój ch³opak przekonywa³ mnie ¿e mnie kocha i tylko mnie, ¿e ta osoba to przesz³o¶æ, ¿e nic ju¿ dla niego nie znaczy. ¯e nie mam siê o co martwiæ. A tak na prawdê ja nie mogê sobie z tym poradziæ. Ca³y czas mam przeró¿ne g³upie my¶li... ¿e mo¿e pod moja nieobecno¶æ siê spotkaj± i po jakim¶ czasie on mi powie ze to koniec, i ¿e j± ci±gle kocha? I ¿e chce do niej wróciæ? Nie mogê przestaæ o tym my¶leæ ¿e w koñcu co¶ stanie siê z³ego. Fakt czas od jakiego¶ czasu s³yszê tylko jej temat. Mam ju¿ tego powoli do¶æ. Odk±d jest sama zaczyna wtracac siê w naszy zwi±zek i ca³y czas miesza. Teraz przez jego przyjaciela i naszego kolegê,szuka chyba z nim kontaktu. Czêsto kiedy jestem saMa my¶lê o tym co mo¿e siê jeszcze staæ i cholernie siê tego boje. Boje sie ¿e on znowu do niej wróci. Nie daje mi to spokoju bo wiem jak kiedy¶ by³a dla niego wa¿na i jak ja kocha³.Wiele razy zapewnial mnie ¿e nie mam sie o co martwiæ i wgl bo ta osoba🍇nic ju¿ dla niego nie znaczy. Ale jakgdy jego przyjacie sie z ni± spotyka go wypytuje o ni±. I to boli najbardziej ¿e ca³y czas w naszym zwi±zku ostatno pojawia siê je temat. Laska z zaczyna mieszaæ i chyba my¶li ¿e do niego wróci a dobrze siê ¿e jest w zwi±zku proszê o pomoc!! Wiem ¿e strasznie siê rozpisa³am ale porze bije pomocy bo ja ju¿ nie wiem co mam zrobiæ i co o tym wszystkim my¶leæ. A wy co o tym s±dzicie.? Jak my¶licie? Co powinnam zrobiæ?
Kamilson99 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 06:27   #2
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083
Dot.: Jak poradziæ sobie z by³± mojego ch³opaka?

Nic nie zrobisz
Jak bêdzie chcia³ to do niej wroci ty nie masz na to ¿adnego wplywu,nie da siê zatrzymaæ kogo¶ kto nie chce z nami byæ
Wyluzuj bo tutaj nic nie zale¿y od ciebie,znajd¼ sobie jakie¶ hobby bo odnoszê wra¿enie ¿e twój ch³opak to twój ca³y ¶wiat to siê nigdy dobrze nie koñczy
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 08:43   #3
Isanka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 012

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87997660]Nic nie zrobisz
Jak bêdzie chcia³ to do niej wroci ty nie masz na to ¿adnego wplywu,nie da siê zatrzymaæ kogo¶ kto nie chce z nami byæ
Wyluzuj bo tutaj nic nie zale¿y od ciebie,znajd¼ sobie jakie¶ hobby bo odnoszê wra¿enie ¿e twój ch³opak to twój ca³y ¶wiat to siê nigdy dobrze nie koñczy[/QUOTE]

W sedno
Isanka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 13:10   #4
evonla
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 115

Je¶li ch³opak Ciebie szczerze kocha, to wierz mi, albo nie, na pewno nie wróci do by³ej, choæby próbowa³a wszelkich sztuczek to jej siê to nie uda.
Swoj± drog± nie rozumiem takich kobiet.. Nagle kto¶ j± kopn±³ w ty³ek, albo sama ogarnê³a siê, ¿e poprzedni partner by³ lepszy i szuka na si³ê kontaktu. Jakby nie liczy³a siê z tym, ¿e komu¶ zwi±zek niszczy to raz, a dwa, ¿e chyba owego ch³opaka ma za durnia, skoro my¶li, ¿e takimi zachowaniami co¶ ugra.
evonla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 14:59   #5
Sariah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 499

Je¿eli czujesz sie tylko materialem zastepczym i tracisz nerwy na zastanawianie sie czy po z³apaniu dostepu do by³ej ch³opak do niej aby nie wróci to nie widze przed wami ¶wietlanej przyszlosci.
Sariah jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 17:49   #6
Vanir410
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 159

Cytat:
Napisane przez evonla Poka¿ wiadomo¶æ
Swoj± drog± nie rozumiem takich kobiet.. Nagle kto¶ j± kopn±³ w ty³ek, albo sama ogarnê³a siê, ¿e poprzedni partner by³ lepszy i szuka na si³ê kontaktu. Jakby nie liczy³a siê z tym, ¿e komu¶ zwi±zek niszczy to raz, a dwa, ¿e chyba owego ch³opaka ma za durnia, skoro my¶li, ¿e takimi zachowaniami co¶ ugra.

Dziewczyna posunê³a siê do zdrady, wiêc raczej ma serdecznie gdzie¶ czyje¶ uczucia.

Jak wy¿ej, Twój facet je¶li zechce to do niej wróci. Jednak, skoro mówi ¿e Ciê kocha, to mo¿e pora mu zaufaæ? Przesadn± zazdro¶ci± mo¿esz wiêcej straciæ ni¿ zyskaæ.
I tak swoj± drog±... Twój facet powa¿nie chce siê kumplowaæ z lud¼mi, którzy spotykaj± siê z by³±, która go tak zrani³a? Jakbym siê dowiedzia³a, ¿e moja przyjació³ka spotyka siê z moim by³ym, co mnie zdradzi³... no co najwy¿ej zosta³aby znajom±.
Vanir410 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 18:06   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

Masz problem z zachowaniem faceta, a uwziê³a¶ siê na jakiej¶ obcej lasce, która nic ci nie jest winna. Nie ma takiej osoby, która jest w stanie namieszaæ w zwi±zku bardziej ni¿ na to pozwoli który¶ z uczestników. Tak samo tutaj - ona "namiesza" tyle, na ile pozwoli twój facet.
Ona sobie siê mo¿e spotykaæ z kim chce, pisaæ do kogo chce i szukaæ kontaktu z kim chce. To twój facet decyduje czy chce ten kontakt mieæ.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2020-07-14, 18:52   #8
Cytokina
Interleukina Druga

Wiadomo¶ci: 1 818

Ta dziewczyna bêdzie mia³a tyle wp³ywu na wasz zwi±zek na ile sami jej na to pozwolicie.
Nie wiem na ile masz faktyczne podstawy ¿eby s±dziæ, ¿e miesza lub próbuje odbiæ Ci partnera, bo w sumie nic konkretnego, co by to mog³o sugerowaæ, nie napisa³a¶.
W ka¿dym razie twój facet to nie bezwolna kukie³ka, która idzie za ka¿d± nadarzaj±c± siê okazj± czy rzuca dziewczynê lub spodnie na skinienie innej dziewczyny. Je¶li to zrobi to znaczy, ¿e sam tego chcia³.
Tak¿e wszystko bazuje nad tym, ¿e nie jeste¶ pewna jego uczuæ, jego zachowañ i trwa³o¶ci waszej relacji. To nie ex jest tego przyczyn±. Skupiasz siê na niej jako na przyczynie problemów, ale one s± w waszej relacji, w zwi±zku, w nieprzepracowanych problemach czy to jego czy twoich. Sytuacja z by³± jest jedynie objawem tego, co psuje siê od ¶rodka miêdzy wami. Gdyby wasza relacja by³a prawid³owa to mia³aby¶ gdzie¶ co robi jaka¶ laska, bo wiedzia³aby¶, ¿e to nie ma ¿adnego znaczenia.
Cytokina jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-15, 11:20   #9
Kamilson99
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

To prawda. Rozmawia³am ju¿ z moim ch³opakiem na ten temat i chce mu zaufaæ poniewa¿ da³ mi do zrozumienia ¿e na prawde bardzo mnie kocha. D³ugo rozmawiali¶my i dosz³am do wniosku ze to ja popadam w histerie i jedyne co muszê zrobiæ to po prostu mi zaufaæ. Nie potrafie zrozumiec dlaczego jego przyjaciel i nasz kolega kumpluja siê z jego by³± ale niech sobie robi± co chc±, to ich ¿ycie. Przynajmniej wiedz± ¿e nie ¿yczymy sobie jej obecno¶ci w naszym towarzystwie i tego przestrzegaj± ¿eby¶my siê kiedy¶ z ni± nie spotkali i z nimi. A co do niej... To nie rozumiem takiej osoby. Dziewczyna go zdradzi³a i teraz znów szuka kontaktu. Podobno z tym dla którego zostawi³a mojego ch³opaka zrobi³a tak samo. Kiedy¶ ju¿ z nim by³a i znów do niego wróci³a po czym jak siê rozstali znów szuka kontaktu z kolejnym swoim by³ym, tym razem z moim ch³opakiem. Dziwna strasznie laska... Widocznie lubi wracaæ do by³ych albo po prostu jest tak jak piszecie... Czyje¶ uczucia ma gdzie¶, liczy siê ona i jej pewno¶æ ¿e ka¿dy do niej przyleci na jej zawo³anie. Nie jest to normalne ale to tylko ¶wiadczy o niej jaka jest....
Kamilson99 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-15, 12:01   #10
Andziullka666
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 318

Cytat:
Napisane przez Cytokina Poka¿ wiadomo¶æ
Ta dziewczyna bêdzie mia³a tyle wp³ywu na wasz zwi±zek na ile sami jej na to pozwolicie.
Nie wiem na ile masz faktyczne podstawy ¿eby s±dziæ, ¿e miesza lub próbuje odbiæ Ci partnera, bo w sumie nic konkretnego, co by to mog³o sugerowaæ, nie napisa³a¶.
W ka¿dym razie twój facet to nie bezwolna kukie³ka, która idzie za ka¿d± nadarzaj±c± siê okazj± czy rzuca dziewczynê lub spodnie na skinienie innej dziewczyny. Je¶li to zrobi to znaczy, ¿e sam tego chcia³.
Tak¿e wszystko bazuje nad tym, ¿e nie jeste¶ pewna jego uczuæ, jego zachowañ i trwa³o¶ci waszej relacji. To nie ex jest tego przyczyn±. Skupiasz siê na niej jako na przyczynie problemów, ale one s± w waszej relacji, w zwi±zku, w nieprzepracowanych problemach czy to jego czy twoich. Sytuacja z by³± jest jedynie objawem tego, co psuje siê od ¶rodka miêdzy wami. Gdyby wasza relacja by³a prawid³owa to mia³aby¶ gdzie¶ co robi jaka¶ laska, bo wiedzia³aby¶, ¿e to nie ma ¿adnego znaczenia.
No nie wiem, jak dla mnie to nawet jak relacja jest mocna i facet w porz±dku to taka mieszaj±ca, czy to by³a czy atrakcyjna kole¿anka (wiadomo ¿e takie które nie s± w typie faceta niezale¿nie od zwi±zku siê nie licz±) mo¿e sporo krwi napsuæ. Tym bardziej je¿eli to by³a jaka¶ wielka mi³o¶æ to rzadko który facet jest w stanie od razu powiedzieæ by³ej spie... ze wzglêdu na sentyment, nie musi to oznaczaæ ¿e jeszcze co¶ do niej ma. zwykle uczciwy facet prêdzej czy pó¼niej tak zrobi ale zazwyczaj wtedy jak zobaczy ¿e zwi±zek zaczyna mu siê sypaæ przez to. Ja przechodzi³am przez co¶ podobnego i ju¿ na samym pocz±tku postawi³am Ultimatum ale to dlatego ¿e ona siê wcale nie kry³a ze swoimi zamiarami jeste¶my razem ju¿ 9 rok i temat by³ej ju¿ nigdy nie powróci³.

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-15, 12:23   #11
v-x-n
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 486

A ja jednej rzeczy nie rozumiem, po co Twoj chlopak wypytuje kumpla czy byla cos o nim mowila? Dla mnie dziwne. Nie widze, zeby to ex mieszala, widze za to jakies dziwne zachowanie ze strony chlopaka. Dlaczego on wypytuje kumpla o nia, skoro podobno ma ja gdzies?
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-15, 20:14   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Cytat:
Napisane przez v-x-n Poka¿ wiadomo¶æ
A ja jednej rzeczy nie rozumiem, po co Twoj chlopak wypytuje kumpla czy byla cos o nim mowila? Dla mnie dziwne. Nie widze, zeby to ex mieszala, widze za to jakies dziwne zachowanie ze strony chlopaka. Dlaczego on wypytuje kumpla o nia, skoro podobno ma ja gdzies?
Wró¿ê ze szklanej kuli, ¿e to nastolatki i ch³opak zacz±³ spotykaæ siê z autork±, ¿eby pokazaæ by³ej, jak bardzo ma j± gdzie¶.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-07-15 21:14:59

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.