![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Powiedział, że "nie czuje tego czegoś"
Cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiedział, że "nie czuje tego czegos"
Z twojej strony związek był idealny, z jego strony letni. Bywa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
On nie jest zakochany i nie kocha
Ciesz się ze byl szczery Zaakceptuj to i utnij kontakt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ciesz się, że powiedział to teraz, a nie za kilka lat. Ty też chyba nie chciałabyś ciągnąć związku z kimś, kogo nie kochasz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Szczerze? Podziwiam ludzi, którzy potrafią skończyć związek z powodu 'czuje, że to nie to.' Że skąd to czują? Trawa u sąsiada zieleńsza? Albo to ze mną jest coś nie tak, bo nie żyję w bajce i nie liczę na motyle w brzuchu.
Jeśli człowiek czuje, że to nie to, to chyba ten okres przedzwiązkowy jest po to, żeby się o tym dowiedzieć? Po co wchodzić w coś bez emocji? Potem w grę wchodzą ważniejsze kwestie, jak zaufanie, poleganie na sobie, przyjaźń itd... i to jest naprawdę ciężko znaleźć. I jeśli ktoś jest w stanie to poświęcić dla mrzonki o wielkim romansie... to krzyż na drogę. No, ale to tylko moje myślenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88000389]On nie jest zakochany i nie kocha
Ciesz się ze byl szczery Zaakceptuj to i utnij kontakt[/QUOTE] Dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;88000435]Szczerze? Podziwiam ludzi, którzy potrafią skończyć związek z powodu 'czuje, że to nie to.' Że skąd to czują? Trawa u sąsiada zieleńsza? Albo to ze mną jest coś nie tak, bo nie żyję w bajce i nie liczę na motyle w brzuchu.
Jeśli człowiek czuje, że to nie to, to chyba ten okres przedzwiązkowy jest po to, żeby się o tym dowiedzieć? Po co wchodzić w coś bez emocji? Potem w grę wchodzą ważniejsze kwestie, jak zaufanie, poleganie na sobie, przyjaźń itd... i to jest naprawdę ciężko znaleźć. I jeśli ktoś jest w stanie to poświęcić dla mrzonki o wielkim romansie... to krzyż na drogę. No, ale to tylko moje myślenie.[/QUOTE] Ja skolei nie rozumiem dlaczego czlowiek mialby zadawalac się byle czym ,nie maja dzieci wspólnego domu na kredyt lepiej to zakończyć i szukać czegoś innego teraz niz zdradzić za 5 lat To młody związek pll roku jak nie ma w nim uczuc to nie widzę sensu ciągnąć. Dobrze zrobil |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mam takie same zdanie. Hmm, to był jego pierwszy poważny związek, ja jedynie moge stwierdzić tyle, że nigdy nikogo nie kochał, więc sam nie wie co teraz czuje. Powiedział, że jestem idealna i że ten związek byl jego najlepszym i najdłuższym. Miłość to nie tylko emocje, to poświęcenie, ofiarność, pożądanie, oddanie i przyjaźń. Emocje również, ale to właśnie ta tęsknota pokazuje ile ktoś dla nas znaczy. On twierdzi, że myśli o mnie i że tęskni. Zobaczymy. Mamy się spotkać, więc się wszystko okaże. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, dziewczyny. A co do urywania kontaktu: łatwo powiedzieć, ciężej zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88000458]Ja skolei nie rozumiem dlaczego czlowiek mialby zadawalac się byle czym ,nie maja dzieci wspólnego domu na kredyt lepiej to zakończyć i szukać czegoś innego teraz niz zdradzić za 5 lat
To młody związek pll roku jak nie ma w nim uczuc to nie widzę sensu ciągnąć. Dobrze zrobil[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tutaj bylo tylko pol roku. Przez pol roku czlowiek wlasciwie poznaje te druga osobe, klaryfikuje swoje uczucia i sorry, ale jesli po pol roku on czuje ze to nie to to lepiej nie bedzie powinnas sie cieszyc, ze facet byl fair i powiedzial ci to teraz, zamiast tkwic w tym na sile i dawac ci nadzieje, ktore sie nie spelnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rób jak uważasz jasne, ale xfrida dobrze napisała, że będziesz tylko zapchajdziurą, przejściówką i nie licz na więcej.Jeśli ci to odpowiada. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2020-07-15 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;88000435]Szczerze? Podziwiam ludzi, którzy potrafią skończyć związek z powodu 'czuje, że to nie to.' Że skąd to czują? Trawa u sąsiada zieleńsza? Albo to ze mną jest coś nie tak, bo nie żyję w bajce i nie liczę na motyle w brzuchu.
Jeśli człowiek czuje, że to nie to, to chyba ten okres przedzwiązkowy jest po to, żeby się o tym dowiedzieć? Po co wchodzić w coś bez emocji? Potem w grę wchodzą ważniejsze kwestie, jak zaufanie, poleganie na sobie, przyjaźń itd... i to jest naprawdę ciężko znaleźć. I jeśli ktoś jest w stanie to poświęcić dla mrzonki o wielkim romansie... to krzyż na drogę. No, ale to tylko moje myślenie.[/QUOTE] Przecież to właśnie o to poczucie "to jest to" chodzi najbardziej (poza oczywistymi niezbędnymi składowymi związku, które wymieniłaś). Co Ci z przyjaźni, zaufania, polegania na sobie jeśli w głębi serca czujesz że to nie to? Potrafisz być mimo tych nieprzyjemnych odczuć w związku szczęśliwa? Ja nie potrafiłam. Nie da się tłumić tego co odczuwasz, tzn. da się ale to się nigdy dobrze nie kończy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Domyślam się, że jest Ci teraz ciężko, ale najgorsze co możesz teraz zrobić to za nim biegać i przekonywać go, że ten związek jednak ma sens.
Związek może być cudowny od samego początku, bez jednej kłótni i ze wspólnymi planami, ale jak nie ma tej słynnej chemii, pasji, poczucia, że to TO, to choćby skały sr.ły nic z tego nie wyjdzie na dłuższą metę. Facet był szczery, nie chciał tego przedłużać i teraz jedyne co możesz zrobić to po prostu urwać kontakt. Ja staram się trzymać zasady - pozwól mu odejść, jak mu zależy, to wróci. Nie możesz wpłynąć na to, co on do Ciebie czuje a czego nie czuje i co byś nie zrobiła i jak się nagimnastykowała, on SAM musi dojść do wniosku, że mu Ciebie brakuje. Dlatego odetnij się na jakiś czas, bo co z tego, że on chce utrzymywać kontakt, skoro Ty nie potrzebujesz przyjaciela, tylko chłopaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Do tanga trzeba dwojga.. Twój ex zwyczajnie nie odwzajemniał Twoich uczuć, a co z tym możesz zrobić? Pogodzić się i ruszyć do przodu, bo pół roku to nie pół Twojego życia, spędzonego z kimś.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś typa, który twierdzil, że mnie kocha, tylko nie jest zakochany
![]() Dej se spokój, jesteś młoda, znajdziesz kogoś kto cię w 100% pokocha. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tej przyjaźni po związku, to nie wiem czy to dobry pomysł. Zwłaszcza, że teraz rana jest świeża i odczuwasz cierpienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, po co się chcesz z nim jeszcze spotykać, chyba nie chcesz być tylko zapchajdziura do czasu, kiedy on nie znajdzie kogoś lepszego, do kogo poczuje to coś. Wprost Ci powiedział, że nie chce związku i nie czuję tego czegoś, więc naprawdę najlepsze co można zrobić to uciąć kontakt. Powiedz mu wprost, że w takim razie nie chcesz się przyjaźnić i że prosisz, żeby w takim razie nie pisał. Teraz się wydaje że jest ciężko, ale jak utniesz kontakt to szybciej przestaniesz tęsknić. Daj sobie szansę na poznanie kogoś kto będzie szczerze zainteresowany tobą
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Uwierz Autorko, ze jak się zakocha na serio to polecisz z hukiem, niestety. I nie będzie żadnego "nie wiem co czuje". Po pol roku zwiazku to człowiek zakochany lata pod sufitem i może góry przenosić ze szczęścia. Nie mogłabym byc z kimś po takim wyznaniu, szkoda czasu na polśrodki. Musze być numerem 1 i czuć się kochana inaczej papa, nigdy nie należy marnować czasu na letni, byle jaki związek.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88002432]Uwierz Autorko, ze jak się zakocha na serio to polecisz z hukiem, niestety. I nie będzie żadnego "nie wiem co czuje". Po pol roku zwiazku to człowiek zakochany lata pod sufitem i może góry przenosić ze szczęścia. Nie mogłabym byc z kimś po takim wyznaniu, szkoda czasu na polśrodki. Musze być numerem 1 i czuć się kochana inaczej papa, nigdy nie należy marnować czasu na letni, byle jaki związek.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja też nie. Właśnie, nawet jakby facet chciał wrócić, to po takim wyzwaniu nie dałabym drugiej szansy. Można wiele słów wybaczyć, ale nie takich, w których jasno mówi, że nie kocha. Nie miałabym zaufania, że faktycznie coś czuje skoro raz by twierdził, że ,,to nie to", a chwilę później ,,a może jednak tak". Cały czas miałabym te słowa z tyłu głowy i chyba nigdy nie czułabym się pewnie w tym związku, raczej jedynie jako taka zapchajdziura. A to zawsze zwiastuje katastrofę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
On nie chce z Tobą być. Wiem, że boli, ale nic na to nie poradzisz. Chyba lepiej, że tak się skończyło, przecież nie chciałabyś chyba być w związku, w którym to tylko Ty kochasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To zależy kto się czym zadowoli. Mnie taki związek "bo tak wygodnie, bo wystarczająco ok" by po prostu nie wystarczył. To się nazywa przyjaźń a nie miłość. Zresztą według mnie wspólne układanie planów i racjonalne powody bycia z kimś nie wykluczają pasji i ognia w związku. No nie wyobrażam sobie bycia z kimś kto jest tylko ok, ale w łóżku wieje nudą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie myslisz milosc z lubieniem a to wedlug mnie jest wielka roznica lubie wielu ludzi,moglabym z nimi robic wspolne interesy,pomagac,pozyczac kase itp ale nie planowalabym rodziny bo dla mnie to za malo moze ty nigdy nikogo nie kochalas miloscia romantyczna? nie mowie tu o motylach i ekscytacji caly czas ale czyms wiecej niz lubieniu i kalkulacji jesli po pol roku nie czulabym nic poza zwykla sympatia to napewno nie marnowalabym swojego i tej osoby czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Bylam raz w takim letnim zwiazku. Chlopak byl ok, milo mi sie z nim spedzalo czas, nawet mieszkalismy razem i generalnie bylo spoko. Tylko wlasnie - z mojej strony bez tego czegos. Ludzilam sie niecale dwa lata - myslalam, ze to ja wybrzydzam, ze pewnie mam chore oczekiwania rodem z telenoweli, bo przeciez jest dobrze, tylko tych motyli brakuje. To byl blad.
Nie badz dla kogos zapchaj dziura. Zwiazek to emocje, nawet jezeli to spokojna milosc bez szalenczych porywow uczuc - to sie po prostu czuje, wiesz, ze to jest to, to uczucie gdzies tam w Tobie siedzi i tego nie da sie oszukac. To nie tylko zaufanie, przywiazanie, lojalnosc - jezeli nie ma tych glebszych uczuc, to znaczy, ze co najwyzej sie przyjaznicie. Z mojej strony plus dla faceta, ze potrafil byc szczery (i z Toba, i z soba). Ja nie umialam i ponad rok udawalam, ze jestem w stanie zadowolic sie kims, kto jest "poprawny', byl, bo byl. I nie licz na to, ze skoro on za Toba teskni, to Cie kocha. To jest zwykle przywiazanie, nawet jak sie rzuca po kilku latach robote, ktora sie tak sobie lubilo, to sie z reguly teskni - ot, zmiany i sentyment. Sama jestem teraz w innym zwiazku. Od poczatku zwiazek bardzo spokojny, w pewien sposob bez fazy "jestem pijana szczesciem" czy "badzmy ze soba 24/7 i patrzmy sobie ciagle w oczy". Ale jest to "cos", po prostu czuje, ze to to. Widze z nim swoja przyszlosc. O bylym nigdy chyba nawet nie pomyslalam w ten sposob, a obiektywnie niczego mu nie brakowalo. Nie pozwol sobie byc dla kogos z braku laku. Zaslugujesz, zeby ktos Cie kochal, a nie tylko lubil i byl z Toba, bo fajnie wam sie razem spedza czas. Generalnie da sie tak, ale duzo ryzykujesz: wystarczy, ze pojawi sie ktos, do kogo mocniej mu zabije serce, a jego juz nie bedzie, nawet nie zdazysz sie zdziwic.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.