Jedna partnerka mężczyzny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:02   #1
Kasztanka20
Przyczajenie

Jedna partnerka mężczyzny

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i uznałam, że warto zwrócić się do Was z moim problemem.
Idąc od początku. Mamy z chłopakiem po 23 lata, kończymy studiować. Jestem jego pierwszą partnerką seksualną, jak i on moim partnerem. Bywało w naszym związku różnie - okresy długotrwałej sielanki, jak i kłótnie ze łzami i "cichymi godzinami". Były dwa kryzysy, w pierwszym roku bycia razem, potem się klarowało. I w sumie, nie miałabym na co narzekać.
Jednak kilka miesięcy temu chłopak powiedział mi, że zdał sobie sprawę, że jesteśmy już tyle czasu razem, że można by ten związek sfinalizować. Ucieszyłam się, nie powiem. Do momentu, gdy któregoś dnia wyznał mi, że żałuje, że nie miał przede mną więcej partnerek seksualnych. Że chciałby wiedzieć, jak się czuje inne. Początkowo mnie to podłamało, potem jednak pogadaliśmy. Mówił, że on absolutnie nic nie ma do mnie, seks jest świetny, ale żal mu, że nie poczuje więcej kobiet. Że wystarczyłaby tylko jedna, celem zaspokojenia ciekawości. Bo rozmawiał z mężczyznami w różnym wieku i wie, że tej ciekawości pozbyć się nie można. Że to męczy całe życie. A ponad to boi się, że w chwilach naszego kryzysu nie wie, czy będzie na tyle silny, by opanować się, gdy coś go będzie kusić.
Sprawa trwa od kilku miesięcy. Wielokrotnie rozmawialiśmy, pytał mnie czy wchodziłby w grę trójkąt. Potraktowałam go jak pewnie każda kobieta w tym momencie - odwaliło ci, chłopie? Chciał, bym wybrała dziewczynę, bym określiła warunki. Chciałby tylko raz poczuć inną kobietę, bez związku z uczuciami.
Ja jestem na nie absolutnie i powtarzam mu to od wielu miesięcy. Dzisiaj temat wrócił i pierwszy raz się pokłóciliśmy o to. Powiedziałam mu, że musi wybrać, albo ja i się z tym pogodzi, że żadnej kobiety więcej, albo rezygnuje ze mnie i prowadzi życie jak chce. Powiedziałam to najwyraźniej najbardziej stanowczo jak do tej pory, bo w odpowiedzi usłyszałam, że żałuje, że mi to w ogóle powiedział.

Dziewczyny, jestem w zupełnej kropce. Jeśli nadal będę na nie, on będzie ze mną, no bo on chce ze mną być. Ale całe życie będę się bała, że jego ta sprawa gryzie, że nie ma satysfakcji od życia ze mną, bo nie jestem w stanie dać mu wszystkiego. Z drugiej strony czasem myślę, że może warto zaszaleć, życie jest jedno. Pozwolić mu na trójkąt, ale postawić warunki i mieć taką przygodę w życiu? Z drugiej strony zaś boję się konsekwencji. Że ja się zgodzę, a on potem będzie tęsknił za seksem z tą laską i to będzie początek końca naszego związku.

Wiem, że pewnie za chwilę obudzi się milion głosów, mówiących "zostaw go". To proste, gdy się nie jest w takiej sytuacji. Ja jednak mam charakter, że szukam maksymalnie rozwiązań. Ale tym razem, jestem bezradna jak dziecko.

Pomóżcie.
Kasztanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:12   #2
tarkowska
Zadomowienie

Dot.: Jedna partnerka mężczyzny

A co powiedziałby na to, że Ty też byś chciała raz poczuć innego mężczyznę?
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:15   #3
December12
Rozeznanie

Powiedz, że jak on chce spać z inną to ty prześpisz się z innym facetem. A tak na serio, to kopnij dziada w tyłek.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:22   #4
ulfrinn
Rozeznanie

Po prostu jest zdziecinnialy i rozwydrzony. W d... mu się przewraca od nadmiaru szczęścia, rowniez bym obstawiała, że nie jest w tobie zbyt mocno zakochany. Nie chcesz rad żeby zostawić, no to możesz być z takim i się meczyc, bo go nie zmienisz. Rozumu mu nie przybędzie raczej.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez December12 Pokaż wiadomość
Powiedz, że jak on chce spać z inną to ty prześpisz się z innym facetem. A tak na serio, to kopnij dziada w tyłek.
Tego typu facet zgodzilby się na to, żeby się puszczała, bo mu nie zalezy
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:22   #5
lubiekielbase
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasztanka20 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i uznałam, że warto zwrócić się do Was z moim problemem.
Idąc od początku. Mamy z chłopakiem po 23 lata, kończymy studiować. Jestem jego pierwszą partnerką seksualną, jak i on moim partnerem. Bywało w naszym związku różnie - okresy długotrwałej sielanki, jak i kłótnie ze łzami i "cichymi godzinami". Były dwa kryzysy, w pierwszym roku bycia razem, potem się klarowało. I w sumie, nie miałabym na co narzekać.
Jednak kilka miesięcy temu chłopak powiedział mi, że zdał sobie sprawę, że jesteśmy już tyle czasu razem, że można by ten związek sfinalizować. Ucieszyłam się, nie powiem. Do momentu, gdy któregoś dnia wyznał mi, że żałuje, że nie miał przede mną więcej partnerek seksualnych. Że chciałby wiedzieć, jak się czuje inne. Początkowo mnie to podłamało, potem jednak pogadaliśmy. Mówił, że on absolutnie nic nie ma do mnie, seks jest świetny, ale żal mu, że nie poczuje więcej kobiet. Że wystarczyłaby tylko jedna, celem zaspokojenia ciekawości. Bo rozmawiał z mężczyznami w różnym wieku i wie, że tej ciekawości pozbyć się nie można. Że to męczy całe życie. A ponad to boi się, że w chwilach naszego kryzysu nie wie, czy będzie na tyle silny, by opanować się, gdy coś go będzie kusić.
Sprawa trwa od kilku miesięcy. Wielokrotnie rozmawialiśmy, pytał mnie czy wchodziłby w grę trójkąt. Potraktowałam go jak pewnie każda kobieta w tym momencie - odwaliło ci, chłopie? Chciał, bym wybrała dziewczynę, bym określiła warunki. Chciałby tylko raz poczuć inną kobietę, bez związku z uczuciami.
Ja jestem na nie absolutnie i powtarzam mu to od wielu miesięcy. Dzisiaj temat wrócił i pierwszy raz się pokłóciliśmy o to. Powiedziałam mu, że musi wybrać, albo ja i się z tym pogodzi, że żadnej kobiety więcej, albo rezygnuje ze mnie i prowadzi życie jak chce. Powiedziałam to najwyraźniej najbardziej stanowczo jak do tej pory, bo w odpowiedzi usłyszałam, że żałuje, że mi to w ogóle powiedział.

Dziewczyny, jestem w zupełnej kropce. Jeśli nadal będę na nie, on będzie ze mną, no bo on chce ze mną być. Ale całe życie będę się bała, że jego ta sprawa gryzie, że nie ma satysfakcji od życia ze mną, bo nie jestem w stanie dać mu wszystkiego. Z drugiej strony czasem myślę, że może warto zaszaleć, życie jest jedno. Pozwolić mu na trójkąt, ale postawić warunki i mieć taką przygodę w życiu? Z drugiej strony zaś boję się konsekwencji. Że ja się zgodzę, a on potem będzie tęsknił za seksem z tą laską i to będzie początek końca naszego związku.

Wiem, że pewnie za chwilę obudzi się milion głosów, mówiących "zostaw go". To proste, gdy się nie jest w takiej sytuacji. Ja jednak mam charakter, że szukam maksymalnie rozwiązań. Ale tym razem, jestem bezradna jak dziecko.

Pomóżcie.
Chłopak już wymyśla powody, które mają usprawiedliwić zdradę. To nic dobrego nie wróży.

Co innego gdy chłopak chce namówić Cię na trójkąt, a co innego gdy szantażuje Cię, że gdy się nie prześpi z inna to może Cię zdradzić. Nie daj zrobić sobie papki z mózgu.
Stary 2016-03-14, 20:31   #6
201803290936
Konto usunięte

Masz już poroże lub za moment będziesz je miała. Czas zakończyć "pierwszą miłość".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:35   #7
dezire
Zakorzenienie

To na serio?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:42   #8
ALL for LOVE
Zadomowienie

Niby tak Cię kocha a rozmyśla o seksie z inną kobietą? Błaaaagaaaam. Weź mu powiedz, że też chcesz poczuć innego i wyjdź z domu. Ciekawe co on na to.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:44   #9
tarkowska
Zadomowienie

Jeden z powodów, dla których uważam, że pierwsze miłości nie przetrwają - takim facetom się w dupach przewraca i sami nie wiedzą, czego chcą. Oświadcza się i na siłę chce trójkącik - boski przyszły mąż, tylko pozazdrościć. Kopnij dziada, na dobre Ci wyjdzie.

Edytowane przez tarkowska
Czas edycji: 2016-03-14 o 20:47
Stary 2016-03-14, 20:45   #10
Bananalama
jestę wieszczę

powiedz, że zgadzasz się na trójkąt, ale z drugim facetem

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:45   #11
dorris23
Pyskatka

hahaha wiekszych głupot z ust faceta nie slyszalam/ nie czytalam.
Ja tez jestem pierwsza partnerką mojego męża ale gdyby cos takiego kiedys do mnie wypalil dostał by kopa w tyłek.
Z drugiej strony wiem, że taki nie jest.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 20:50   #12
Kasztanka20
Przyczajenie

Tak, całkiem serio.

Mówił, że gdybym ja się zgodziła na trójkąt z laską, on by się zgodził na trójkąt z facetem.

Dziewczyny, ja wiem jak to wygląda. To jest okropne. On szanuje to, że ja się nie zgadzam i broń Boże nie szantażuje mnie. Wiem, co dzieje się w umyśle człowieka, kiedy w związku dzieje się bardzo źle, dlatego jego słowa, że boi się co pojawi się w jego głowie gdy będzie między nami kryzys, są trafne. Byłam wcześniej w związku 2,5 (młodocianym, bez seksu), którego ostatnie kilka miesięcy było okropne. Nie posunęłam się do zdrady, ale w głowie miałam różne myśli.

Kiedyś cieszyłam się, że żadna dziewczyna nie "ruszała go" przede mną, ale teraz wiem, że tak długi związek i planowanie wspólnej przyszłości z prawiczkiem było błędem. Jedyne czego żałuję, to że ta sprawa wyszła dopiero tak późno, a nie przynajmniej dwa lata wcześniej. Tylko teraz jest tak, że w sumie nie wiem co zrobić dalej.
Stary 2016-03-14, 20:56   #13
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lubiekielbase Pokaż wiadomość
Chłopak już wymyśla powody, które mają usprawiedliwić zdradę. To nic dobrego nie wróży.

Co innego gdy chłopak chce namówić Cię na trójkąt, a co innego gdy szantażuje Cię, że gdy się nie prześpi z inna to może Cię zdradzić. Nie daj zrobić sobie papki z mózgu.

dokladnie,
zreszta co to za tekst,ze jest ciekawy jak bedzie wsadzic innej...no umowmy sie bedzie troche inaczej ale jakas kosmiczna roznica to nie jest

w kazdym razie nic wbrew sobie nie rob,

no I niestety pewnie Cie facet zdradzi jak bedziecie miec kryzys bo wyraznie ma ochote-ale miej tez swiadomosc,ze na cokolwiek mu pozwolisz teraz (chocby I pieciokacik) to wcale nic to nie zmieni pozniej-nie bedzie z tego tytulu wierny do konca zycia,nie licz na to
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 21:02   #14
AlaZala
Zadomowienie

Myślę, że on po prostu nie łączy miłości z seksem. W naszej kulturze występuje narzucone powiązanie tych dwóch aspektów życie, które są od siebie biologicznie bardzo odległe. Seks to potrzeba fizjologiczna, miłość to potrzeba wyższego rzędu. Powiązanie tych dwóch aspektów jest, moim zdaniem, sztucznym wytworem kulturowym. Jeśli ktoś tego powiązania nie akceptuje, nie świadczy to, że jest złym człowiekiem, ale świadczy o potencjalnych problemach w tworzeniu związku z osobą, która ściśle wiąże seks z miłością.

Zastanów się, czy dla Ciebie seks łączy się rzeczywiście z miłością. Czy wyobrażasz sobie seks bez miłości? Czy wyobrażasz sobie miłość bez seksu?

Jeśli Ty widzisz ścisłe powiązanie tych dwóch aspektów życia, nie będziesz szczęśliwa w tym związku...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 21:04   #15
Bananalama
jestę wieszczę

niezły manipulant swoją drogą. Chłopczyk uprzejmie ostrzega w całej swojej wielkiej miłości, że jak teraz nie przetrzepie innej mufki, to przy każdym kryzysie jest ryzyko, że jego pen powędruje ku niezbadanym rejonom. Możliwości jest trochę:
a) on już teraz całkiem serio mówi "nie licz na mnie w trudnych chwilach, bo jestem gunwiarzem".
b) próbuje na Tobie wymuszać trójkąt na poczet przyszłej wierności patykiem na wodzie pisanej,
c) próbuje owijać gunwo w złotko po czekoladzie "z miłości mej wielkiej z serduszka ostrzegam, że jak serdusio w kryzysie się wyłączy, to mój alfred przejmie nad nim dowodzenie". Ale on nie jest zły, on po prostu jest taki "niewyczuty waginowo"

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2016-03-14, 21:10   #16
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
niezły manipulant swoją drogą. Chłopczyk uprzejmie ostrzega w całej swojej wielkiej miłości, że jak teraz nie przetrzepie innej mufki, to przy każdym kryzysie jest ryzyko, że jego pen powędruje ku niezbadanym rejonom. Możliwości jest trochę:
a) on już teraz całkiem serio mówi "nie licz na mnie w trudnych chwilach, bo jestem gunwiarzem".
b) próbuje na Tobie wymuszać trójkąt na poczet przyszłej wierności patykiem na wodzie pisanej,
c) próbuje owijać gunwo w złotko po czekoladzie "z miłości mej wielkiej z serduszka ostrzegam, że jak serdusio w kryzysie się wyłączy, to mój alfred przejmie nad nim dowodzenie". Ale on nie jest zły, on po prostu jest taki "niewyczuty waginowo"
Dokładnie. Nie polecam związku z tym panem. Nie rób niczego wbrew sobie. Patrzcie go jaki zapobiegliwy - na zapas będzie zdradzać.

Edytowane przez tarkowska
Czas edycji: 2016-03-14 o 21:12
Stary 2016-03-14, 21:12   #17
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez tarkowska Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nie polecam związku z tym panem. Nie rób niczego wbrew sobie. Patrzcie go jaki racjonalista - na zapas będzie zdradzać.
wsadzę innej teraz, żeby nie robić tego później, to dla Twojego dobra

Stary 2016-03-14, 21:15   #18
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Taki kochany misio Nie rzucaj go, Autorko, bo ja już ostrzę ząbki na niego. Skarb!
Stary 2016-03-14, 21:18   #19
ulfrinn
Rozeznanie

Cytat:
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 21:29   #20
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
On szanuje to, że ja się nie zgadzam i broń Boże nie szantażuje mnie.
(...)
Acha, acha.
Stary 2016-03-14, 21:35   #21
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
A ponad to boi się, że w chwilach naszego kryzysu nie wie, czy będzie na tyle silny, by opanować się, gdy coś go będzie kusić.
Czyli po prostu: albo zgodzisz się na legalną zdradę, albo sama sobie będziesz winna i w przyszłości nawet się nie dowiesz.

Chyba czas się rozstać.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 21:44   #22
thirky
on tired little feet

co ja bym dała żeby mój chłopak chciał trójkąt z kobietą zazdroszczę.

Ale tego w jaki sposób to się odbywa już nie zazdroszczę. Moim zdaniem powinniście się rozstać, bardzo dobrze go rozumiem że się zastanawia jak jest z innymi, też by mi to nie dało spokoju. Nie oznacza to że ma on prawo Cię tak dręczyć, bo nie ma. Niech spada w podskokach skoro coś mu nie pasuje

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 21:48   #23
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Tak, całkiem serio.

Mówił, że gdybym ja się zgodziła na trójkąt z laską, on by się zgodził na trójkąt z facetem.

Dziewczyny, ja wiem jak to wygląda. To jest okropne. On szanuje to, że ja się nie zgadzam i broń Boże nie szantażuje mnie. Wiem, co dzieje się w umyśle człowieka, kiedy w związku dzieje się bardzo źle, dlatego jego słowa, że boi się co pojawi się w jego głowie gdy będzie między nami kryzys, są trafne. Byłam wcześniej w związku 2,5 (młodocianym, bez seksu), którego ostatnie kilka miesięcy było okropne. Nie posunęłam się do zdrady, ale w głowie miałam różne myśli.

Kiedyś cieszyłam się, że żadna dziewczyna nie "ruszała go" przede mną, ale teraz wiem, że tak długi związek i planowanie wspólnej przyszłości z prawiczkiem było błędem. Jedyne czego żałuję, to że ta sprawa wyszła dopiero tak późno, a nie przynajmniej dwa lata wcześniej. Tylko teraz jest tak, że w sumie nie wiem co zrobić dalej.
Mowi tak bo wie ze sie na seks z laska nie zgodzisz i szuka argumentu.

Niech sie chlopak zastanowi czego chce.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 21:49   #24
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Niech sie chlopak zastanowi czego chce.
nad czym się ma zastanawiać skoro jest jasne jak słońce czego chce i na pewno nie jest to ślub.

Stary 2016-03-14, 21:51   #25
Kasztanka20
Przyczajenie

Jak najbardziej zgadzam się z Waszymi opiniami, bo sama od pewnego czasu mam identyczne myśli w głowie. Nie pokazuję tego po sobie, bo nie chcę jakiegokolwiek jego wpływu na mnie dalej, chcę obserwować jak sprawa się rozwija. Ale sprawa stoi w miejscu.

Próbowałam podejść do sprawy też z jego perspektywy. Rozmawiałam z facetami w różnym wieku, zarówno tymi, którzy ożenili się ze swoją pierwszą partnerką seksualną, jak i tymi, którzy mieli wiele kobiet.I jestem w stanie zrozumieć, że to dla faceta przykre, że nie miał więcej kobiet niż jedną. Moi rozmówcy, zwłaszcza ci co mieli tylko jedną partnerkę, mówili różne rzeczy. Jedni sobie z tym poradzili w głowie z czasem, od innych wiedziałam, że się złamali i nie wytrzymali.

A ja się boję, że i on nie będzie taki silny.
Stary 2016-03-14, 21:52   #26
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
nad czym się ma zastanawiać skoro jest jasne jak słońce czego chce i na pewno nie jest to ślub.
Nad tym czy chce isc do lozka z wieloma kobietami czy byc dalej z Autorka
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 21:54   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Dokładnie. Niech sobie chłopak realizuje trójkąty, czworokąty, albo nawet gwiazdozbiory, ale nie w ramach monogamicznego (bo przecież taki Autorka chce mieć i nie ma co nagle na siłę w sobie szukać chęci na coś innego) związku. Każdy będzie ostatecznie wygrany.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Ale i tak pójdzie.
Stary 2016-03-14, 21:55   #28
thirky
on tired little feet

Cytat:
Jak najbardziej zgadzam się z Waszymi opiniami, bo sama od pewnego czasu mam identyczne myśli w głowie. Nie pokazuję tego po sobie, bo nie chcę jakiegokolwiek jego wpływu na mnie dalej, chcę obserwować jak sprawa się rozwija. Ale sprawa stoi w miejscu.

Próbowałam podejść do sprawy też z jego perspektywy. Rozmawiałam z facetami w różnym wieku, zarówno tymi, którzy ożenili się ze swoją pierwszą partnerką seksualną, jak i tymi, którzy mieli wiele kobiet.I jestem w stanie zrozumieć, że to dla faceta przykre, że nie miał więcej kobiet niż jedną. Moi rozmówcy, zwłaszcza ci co mieli tylko jedną partnerkę, mówili różne rzeczy. Jedni sobie z tym poradzili w głowie z czasem, od innych wiedziałam, że się złamali i nie wytrzymali.

A ja się boję, że i on nie będzie taki silny.
Łoooo matko oczywiście biedni faceci, głasiu głasiu.
Dla mnie to też jest dziwne mieć jednego partnera seksualnego na całe życie i prze-nig-dy bym czegoś takiego nie chciała. Wiele innych kobiet również.
"taki silny" oh ah, tyle poświęcenia, dobry samarytanin, alleluja. Nie przesadzaj. Chce albo nie chce, w tym wypadku akurat jasne jest, że NIE chce.

Stary 2016-03-14, 21:55   #29
Bananalama
jestę wieszczę

dla mojego jestem jedna jedyna. Nie wierzę, żeby nigdy nie pomyślał, jakby to było z inną, chociaż się zarzeka, że tak jest, ale takich cyrków nigdy nie robił. Mam wrażenie, że chłopu po prostu na Tobie nie zależy.

Stary 2016-03-14, 21:55   #30
thirky
on tired little feet

Cytat:
Ale przecież jest jasne że on z nią nie chce być, tylko sentyment/ przywiązanie go trzyma.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości