![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() czym kierowaliście się przy wyborze daty ślubu???
Jak w temacie ciekawi mnie czym kierowaliście się przy wyborze daty ślubu??? Czy była to jakaś Wasza szczególna data, czy moze miesiąc musiał mieć "r", a może wolnym terminem w wymarzonej restauracji??? Piszcie jak to u Was było i jak to będzie
![]()
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: czy kierowaliście się przy wyborze daty ślubu???
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
u mnie to w sumie przypadek. data poznania to akurat w 2006 nie jest sobota. wymysliliśmy sobie kwiecień, w sumie bez konkretnego powodu, miał być 15, ale to sie okazało wielkanoc, miał być 22, ale to znów w knajpie było zajęte. no to sie ostał 29
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
U mnie zbieg okoliczności sprawił, że rodzice mojego przyszłego małżonka i moi rodzice mają bardzo podobne daty ślubów - pod koniec kwietnia. Tym sposobem za jedną imprezą postanowiliśmy również pobrać się końcem kwietnia. Najbliżej dat ślubów naszych rodziców była sobota 29 kwietnia. I tak zostało. Tym sposobem świętuję w tym samym dniu co SOHF
![]() ![]() Pozdrowienia dla Sohf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A tym co pytają: <<Dlaczego kwiecień? Przecież w kwietniu nie ma "R">> odpowiadam... Jak to nie ma? APRIL !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A my koniecznie chcieliśmy latem, po głowie chodził nam dzień 10.07 - data pierwszego kliknięcia ale to była niedziela, więc bez większego namysłu był 9.07
![]() Braliśmy po uwage jeszcze tydzień wcześniej 02.07 ale byłby to dzień przed moimi urodzinami (też byłoby pięknie) ![]() Ach i kompletnie nie zwracaliśmy uwagi na to czy jest "r". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() PozDraWiaM |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A my chcieliśmy 9 wrzesnia bo tego dnia (w 2000 roku) się poznaliśmy. No, ale w zeszłym roku 9 wrzesień przypadł na czwartek. No to miał być 9 październik, ale potem stwierdziliśmy, że chcemy pojechać w podróż poślubną gdzieś, gdzie jeszcze ciepło no i żeby dzień nie był za krótki. Tak więc przełożylismy na 11 września, a potem polecielismy sobie w tę podróż. Ale było fajnie... To była najprzyjemniejsza część całego przedsięwzięcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo chciałam wrzesień, bo moja babcia, rodzice i rodzice narzeczonego mieli wtym miesiącu ślub
![]() Postanowiliśmy, że to bedzie drugi tydzień września, żeby zdazyć wszysko załatwić (dlatego drugi tydzień), ale nie ostatnie tygodnie, bo mój narzyczony ma jeszcze obronę pracy dyplomowej, a ja wracam na studia.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
pierwszy wolny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
a mi sie po prostu spodobała data 25-06-2005
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
A my chceliśmy brać ślub jesienią, no bo w lecie to za gorąco, na wiosnę za wcześnie (zareczalismy się zimą), a my nie chcelismy długo czekać. Później okazało się, że wymarzona orkiestra pierwszy wolny termin ma na 26października. Co do restauracji to też nam zależało właśnie na tej i tak sie udało, że mieli wolny termin. I było cudownie, choć już chłodno. Ale chłodu się nie czuło - miłosć jednak grzeje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
My chcielismy latem
![]() ![]() ![]() ![]() .... i juz nie moge sie doczekac ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja brałam ślub 13 sierpnia 2005 i też buło super wcale nie było pechowo świetnie sie wszyscy bawili nie było żadnych problemów i nawet słońce świeciło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do przesądów z tym R - to ja słyszałam też taką wersję, że jak jest R w miesiącu ślubu to pech. Tak samo słyszałam, że zmiana daty ślubu oznacza wielkie nieszczęscie. Wiec nie ma co wierzyc w przesądy a jak juz to w które, bo jakieś sprzeczne one są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja znieniłam date ślubu o 2 tygodnie do tyłu i jak narazie to jest świetnie niewieżcie w głupkowate przesądy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
My zaręczyliśmy się w maju i postanowiliśmy nie czekac wiec obliczylismy ze potrzebujemy do slubu troche ponad 3 mce na formalności. poszlismy do mojego znajomego ktory bedzie nam udzielal slubu z zapytaniem ktora z sobot wrzesniowych wybiera. dal nam daty 10 i 17 w kosciele byly juz sluby zarezerwowane na 10, wiec zostalo 17
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
przypadkiem.....ja zawsze marzyłam o kwietniu
![]() ale jak przyszło załatwiać to najpierw mieliśmy mieć 27.08 a i tak wyszedł 20.08 bo tak miała czas nasza kucharka ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim chciałam ślubawać latem i mieć skończone 25 lat (taki warunek wymyślony jak jeszcze byłam nastolatką). Niestety nie załapałam się na czerwiec, bo nie było takiej soboty, żebym już miała skończone 25 ( urodziny miałam pod koniec czerwca). Lipiec odpadał, bo ślubowała moja kuzynka. Został sierpień. Miał być 7. 08, ale restauracja była zajęta. Przesunęło się na 14. 08. 2004 r. I w sumie data fajna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
EWE_STA
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Poznaliśmy się w maju, ale dokładnie 05.06. na grillu u znajomej coś zaczęło między nami iskrzyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
my jestesmy razem od 18.08 i chcielismy by bylo to jak najblizej tej daty no i miesiac ma "R",w tym roku to byl 20.08 ale nasza sala byla na ten termin zajeta wiec mamy 24.09 i tez jest "R"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
my chcielismy szybciutko bardzo,ale musielismy zaczekac az sie obronie,a pozniej o miesac przesunac date ze wzgledu na mame lubego (jest za granica i tylko wowczas mogla przyjechac).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A ja wychodzę za mąż 12.08. 2006. ...potem jest długi weekend (czyli czas na odpoczynek), a 15 sierpnia rodzice mojego TŻ maja 25 rocznicę ślubu!!!
Mam nadzieję, że będzie łaaaaadna pogoda ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A my wybraliśmy 09.09! Data łatwa do zapamiętania, szczególnie dla mojego TŻ (09.08 ma urodziny). A wrzesień?-dla mnie jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku!
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
My planowaliśmy początkowo ślub na czerwiec, bo lipiec zawsze wydawał mi się upalnym miesiącem, chociaż ostatnio różnie bywało. Niestety w naszej wymarzonej restauracji nie mieli już terminów na czerwiec i dlatego zostaliśmy przy 1 lipca. Chciałabym, żeby było cieplutko, ale nie upalnie. Na szczęście w tym roku zapowiadają chłodniejsze lato. Tyle, że z prognozami też różnie bywa
![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Wolnym terminem knajpy i tym, że większości gości, zwłaszcza tym przybywającym z zagranicy bardziej pasuje termin wakacyjny niż wrzesień, który początkowo chcieliśmy. Mamy 22 lipca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
lubie październik....
poza tym dla mnie październik był ważny, wiązał sie ze zmianami w życiu dla nas był to też dość przełomowy okres! ... a czternasty... 14... zawsze mi sie to kojayło z weseleniem sie! no i staneło 14.10.2006 ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
U nas odbyło sie bardzo spontanicznie, nie mielismy upatrzonej daty, wiedzielismy tylko, że ma być to ciepły miesiąc, nie było ważne czy ma "r"
![]() Ze wzgledu na to że dużo pracujemy długo zwlekaliśmy z odwiedzeniem lokali, w których chcielibyśmy mieć wesele. Znajomy z restauracji "Lwów" poinformował nas że zwolnił się termin w czerwcu (reszta juz dawno już była zarezerwowana) I tak padło na 3 czerwca 2006. Pozniej dowiedzielismy się , że zwolnił sie tez 10 i 24 czerwiec, ale pozostaliśmy juz przy tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.