|
Dolina lez i worki na dolnej powiece a Dermapen lub laser ablacyjny CO2
Witam was wszystkie. Dostalam dzis propozycje zabiegow od kosmetyczki ale nie wiem czy one sa odpowiednie na moj problem. Moze ktoras z was juz miala podoba sytuacje.
Mam widoczna doline lez w ksztalcie podkowy + tendencje do opuchnietych dolnych powiek, zwlaszcza rano. Napisalam do kosmetyczki odnosnie stymulatorow Nucleofill Soft Plus Eyes ale odradzila gdyz nie bede w stanie wykonac calej serii przez organiczenia czasowe. Zamiast tego doradzila: "ja bym Pani proponowała zrobić Dermapen 4 na całą twarz plus powiekę dolną lub górną lub laser ablacyjny Co2, żeby zagęścić skórę i w sposób naturalny odbudować kolagen i elastynę."
Z tego co sie informowalam to Laser CO2 ablacyjny NIE nadaje się do okolicy oka u osoby z cienką skórą, skłonnością do obrzęków, suchą skórą. To niby bardzo silnie uszkadzający laser czyli duża ingerencja gdyz okolica oka goi się długo i jest ryzyko hiperpigmentacji, zgrubień, pogłębienia obrzęków - jesli sie myle prosze wyprowadzcie mnie z bledu. A dermapen tez podobno nie jest idealny dla osób z obrzękami i cienką skórą gdzy mikronakłuwanie powoduje stan zapalny astan zapalny może wywołać większy obrzęk. Ponadro Dermapen absolutnie nie redukuje zastojów limfy, więc podkówka ani obrzęki się nie zmniejszą.
Czy ktoras z was probowala te zabiegi na podobny problem?
|