|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Samotność przed 30
Witam się jako nowa wizażanka
![]() Po co tu jestem? chyba po to co większość - po dobre słowo, poradę, wymianę doświadczeń żalów i smutków. Święta mijają, kolejne samotne, niedługo Nowy Rok - także samotny ![]() Jakoś ogarnął mnie smutek i pod wpływem chwili zarejestrowałam się by wylać swoje żale, 26 lat na karku, dookoła wszyscy w związkach, też bym tak chciała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Samotność przed 30
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A po co ci te zwiazki autorko? Moja koleżanka np. po 5 latach małżeństwa obecnie sie rozwodzi. Wszyscy w ostatnim roku dookoła mnie sie rozwodzą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
31 lat, singielka i zapowiada się, że stara panna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Moje dwie koleżanki ze szkolnej ławki są już rozwódkami (24 lata), moja bliska kumpela właśnie zakończyła kolejny związek, moi rodzice też po rozwodzie. Trzeba mieć dużo szczęścia, po obserwacjach wokół jakoś jestem zniechęcona do związków, nie ma co pakować się na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Skończyłam w tym roku 30 lat, od ponad roku jestem sama. Eks mnie tak zmęczył psychicznie, że dopiero od wakacji zaczęłam chodzić na randki, z których póki co nic nie wyniknęło, bo najdłużej spotykałam się z kimś przez miesiąc. Tyle, że ja bardzo lubię swoje życie również obecnie i nie odczuwam presji na bycie w związku.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mam 29 lat. Sama jestem około 10 miesięcy. I tak ostatnia relacja mnie przeciągnęła, że zwyczajnie musiałam odpuścić. Międzyczasie pisało do mnie kilku chłopaków ale czerwony alert wył jak szalony już na samym starcie pisania.
Czasem brakuje mi kogoś bliskiego. Ale jak mam się zadowolić byle portkami to wolę latać sama i w spódnicy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Najlepszą radą jest skupienie na sobie. Myślę że na forum jest mnóstwo samotnych singielek. Czy nie fajnym pomysłem byloby zalozyc wątek np. szulam przyjaciólki, jestem singielką. Poza tym nie szukałabym miłości na portalach randkowych, bardziej na forach tematycznych, siłowni, centrum handlowym, bibliotece itd.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89051366]Hm, wydaje mi się, że po to zostały stworzone portale randkowe, żeby na nich szukać miłości
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Właśnie wydaje mi się, że ze względu na te dwie kwestie. Jakoś nie obrażając nikogo, ale wydaje mi się, że ciężko znaleść miłość na portalu randkowym i zdrowego psychicznie partnera tam. A dwa, że z reguły znajomość opiera się tam na pisaniu wiadomości, gdzie nie możesz poznać emocji rozmówcy, tonu jego głosu itd. więc może być duże rozczarowanie jak i dziwnie i nie swojo jak wskoczysz z takiego lekkiego pisania na głęboką wode do spotkania w realu. Gość, który ma ciekawe foty, fajny opis super sie z nim "klika" na żywo może Cie denerwować. A trzy, że jest też dużo oszustw jak kradzież tożsamości, foty sprzed 10lat, zaniżanie wieku, wzrostu. Dlatego jak dla mnie za dużo dziwactw stamtąd wychodzi. Ja swoich dwóch partnerów z dlugich związków poznawałam w realu jednego przez znajomych(obecnego ;p) a drugiego w sumie na wspólnych treningach, a pozniej zaiskrzylo na domówce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez lakier_do_paznokci Czas edycji: 2021-12-27 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89051366]Hm, wydaje mi się, że po to zostały stworzone portale randkowe, żeby na nich szukać miłości ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] I to jest straszne. W mojej bańce ludzie się już nie poznają w real życiu. Nawet patrząc po sobie, nie zagadam nikogo na ulicy bo a) jestem introwertykiem, który nie szuka jakoś specjalnie kontaktu z obcymi ludźmi b) jaka jest szansa, że ta osoba jest wolna. Aplikacje dają ten komfort, że coś tam na początku już wiesz o człowieku (przynajmniej tyle ile chce Ci powiedzieć) więc możesz skonfrontować to ze swoimi potrzebami. Inna kwestia, że jest to zbiorowisko dziwnych ludzi, z problemami, szukających plasterka albo szybkiego pukanka. I trzeba dużego zaangażowania, żeby chociaż doprowadzić do spotkania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
wiesz, no ja uważam, ze trochę ciężko poznawać ludzi w realnym życiu jak się kursuje na trasie praca - dom, i to głównie samochodem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Niezrównoważanego psychicznie, toksyka, oszusta (ukrywa np. że jest w związku, ma żonę) można poznać wszędzie czy w realu czy na apce. Ja swojego ex poznałam w pubie, podeszłam i spytałam czy ma ognia, nie w celu podrywu, chciałam zapalić papierosa tylko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89051409]wiesz, no ja uważam, ze trochę ciężko poznawać ludzi w realnym życiu jak się kursuje na trasie praca - dom, i to głównie samochodem
![]() ![]() ![]() Dokładnie, to tylko narzędzie. Istotniejsze jest czy my mamy dobre wzorce relacji i czy jesteśmy w stanie rozpoznać, czy ktoś jest wartościowym i dobrym człowiekiem, czy krętaczem. Poza tym osobiście uważam obecnie zagadywanie obcych ludzi w celach matrymonialnych na żywo za creepy. Sama jestem obecnie zajęta, nie szukam kolejnego faceta, więc i nie chciałabym być podrywana w pracy czy innym miejscu, gdzie jestem zwykle skupiona na czymś innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.