![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy ten związek ma przyszłość?
...
Edytowane przez bardzosmutnadziewczyna Czas edycji: 2020-11-15 o 11:46 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ten związek ma przyszłość?
Polska polityka taka jest.
Społeczeństwo jest tak bardzo podzielone, że nawet takie dyskusje czy kandydat X czy kandydat Y ma wygrać mogą niszczyć związki i małżeństwa. Absurd. ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Różne poglądy w tym temacie można pogodzić, podłe zachowanie jak wyśmiewanie już nie.
Dzisiaj tylko polityka, a jutro co? Jak stwierdzisz, że w innym temacie masz inne zdanie to też będzie wyśmiewał? Oczywiście, że powinnaś mu o tym powiedzieć, a on powinien przeprosić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mój partner jest bardzo prawicowy, ja bardzo lewicowa.
(Z tym, że w kwestiach nazwijmy to moralnych nie ma między nami wielkich różnic.) O polityce bardzo często rozmawiamy, bo oboje lubimy ten temat, ale mamy ważną zasadę: ani ja go nie próbuję nawrócić na moje poglądy, ani on mnie na swoje. Wymieniamy opinie, argumentujemy, czasem ja jemu w czymś przyznam racje, czasem on mi, ale ogólne stanowiska zostają te same. Jest nam dobrze. Natomiast nie wyobrażam sobie bycia razem jeśli np. jego poglądy w kwestii mniejszości społecznych byłyby skrajnie prawicowe. Dopóki różnice są w podejściu do gospodarki, ekonomii itd. da się być "ponad tym". ALE: pomijając wszelką politykę, największy problem jaki macie to to, że zamiast mu powiedzieć, że poczułaś się źle z tym co zrobił, poleciałaś spytaj obcych ludzi co o tym myślą. Mężczyźni mają mózgi, da się z nimi komunikować. 9/10 problemów z działu intymne rozwiązuje rada: zacznijcie rozmawiać Btw... tak w ogóle to też się zastanów, czy przypadkiem poglądów nie przyjęłaś w spadku po rodzicach, bo z tego co mówisz bliżej Ci do środka niż do prawa :P i nie żartuje: sama w twoim wieku odkryłam, że moi rodzice nie mają monopolu na polityczną racje i mnie to zaskoczyło mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dam sobie rękę uciąć, że koleś głosuje na Bosaka. (Samego Bosaka nie oceniam, ale profil jego statystycznego wyborcy jest dość... specyficzny.)
Nie wiem. Nie byłabym w stanie być z kimś, kto głosuje przeciw równości i prawie do decydowania o własnym ciele. Ty się zastanów, czy chcesz być z kimś takim. Żywa reakcja na politykę jest dość normalna i z tego się często wyrasta. Sama nie raz potrafię się pokłócić z bliskimi czy z facetem o to. Ważne, na ile wpływa to na wasze wspólne życie (te różnice) oraz na ile ty jesteś w stanie zaakceptować jego poglądy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;87955916]Mój partner jest bardzo prawicowy, ja bardzo lewicowa.
(Z tym, że w kwestiach nazwijmy to moralnych nie ma między nami wielkich różnic.) O polityce bardzo często rozmawiamy, bo oboje lubimy ten temat, ale mamy ważną zasadę: ani ja go nie próbuję nawrócić na moje poglądy, ani on mnie na swoje. Wymieniamy opinie, argumentujemy, czasem ja jemu w czymś przyznam racje, czasem on mi, ale ogólne stanowiska zostają te same. Jest nam dobrze. Natomiast nie wyobrażam sobie bycia razem jeśli np. jego poglądy w kwestii mniejszości społecznych byłyby skrajnie prawicowe. Dopóki różnice są w podejściu do gospodarki, ekonomii itd. da się być "ponad tym". ALE: pomijając wszelką politykę, największy problem jaki macie to to, że zamiast mu powiedzieć, że poczułaś się źle z tym co zrobił, poleciałaś spytaj obcych ludzi co o tym myślą. Mężczyźni mają mózgi, da się z nimi komunikować. 9/10 problemów z działu intymne rozwiązuje rada: zacznijcie rozmawiać Btw... tak w ogóle to też się zastanów, czy przypadkiem poglądów nie przyjęłaś w spadku po rodzicach, bo z tego co mówisz bliżej Ci do środka niż do prawa ![]() ![]() ![]() Tak poza tym, to też nie zamierzam wiązać się na całe życie z jedną partią tak, jak to robi mój ojciec. W tych wyborach pasują mi jedni, w drugich mogą pasować drudzy. No ale nie to jest istotą problemu. Istotą jest dziwna sytuacja między mną a moim chłopakiem. Czyli myślicie, że jednak powinnam mu powiedzieć, co mi leży na sercu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Matka lekarka, tatuś sędzią.
![]() Dziewczyno, tak w ogóle to radzę Ci się przygotować na więcej poniżeń z jego strony. To jest bananowy dzieciak i nie zdziwi mnie jak kiedyś zacznie Ci wypominać, że nie jesteś na jego poziomie ekonomicznym. Dla mnie to inne światy, bo nie ma w ogóle porównania z kasą w wykonaniu sędziego i lekarza, a taksówkarza i przedszkolanki. On to "elyta" i przeczuwam, że jeszcze nie raz da Ci to do zrozumienia. Masz ładną buźkę, ale na pewno nie znaczy to, że on uważa Cię za równą sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Czytam pobieżnie. Ale ty znasz się z tym człowiekiem chyba długo. Jeśli tak to jest poważny problem. Ja lubię wiedzieć kto ma jakie poglądy. Gdybym miał spotkać nową osobę, to jedno z pierwszych pytań jakie bym jej zadał, brzmiałoby czy byłaby w stanie zagłosować na głupka albo na Biedronia lub innego razemitę ekoterroystę czy komucha, chociaż komuch i ekoterrorysta to w istocie jedno i to samo zło. Gdyby mi powiedziała, że tak, to byłby koniec spotkania. Choćby to była Adriana Lima za najlepszych lat. Kto mówi, że tego typu rozbieżność to nie problem, to nie wie wg mnie co mówi.
Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
wg mnie za bardzo się spinasz żeby rozwalać sobie dobry związek przez politykę i to nawet nie będąc jakąś działaczką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
⊰⠀klara. ♡
|
Ja tylko tak od siebie dorzucę, że mam taką sytuację w rodzinie, iż babcia jest za PiS-em, a dziadek za PO i jakoś przeżyli razem ponad 50 lat małżeństwa. Zawsze trochę się pospierają w trakcie oglądania wiadomości, ale potem przełączają program w telewizorze i dalej się kochają.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, problem jest w tym, że to chyba do niego wcześniej nie docierało, iż w kwestii polityki myślimy inaczej i kiedy się zorientował wyśmiał mnie za własne zdanie. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Podsumowując, myślicie, że powinnam dzisiaj z nim o tym pogadać i powiedzieć, że jest mi bardzo przykro po tej akcji czy póki co przymknąć na to oko i jak taka sytuacja się powtórzy, to wtedy mu powiedzieć, co o tym myślę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym to twoje realne uczucia. Jeśli mu powiesz, a on znowu Cię wyśmieje, to masz jasność, że to jak ktoś wyżej napisał: typowy bananowy dzieciak, który w problematycznych sytuacjach tylko w heehszki umie uciekać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Koniecznie powiedz mu, że jego reakcja cię zabolała. I obserwuj, czy w innych kwestiach toreruje twoje odmienne zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie poglądy polityczne i religijne są ważne. Nie zdecydowałabym się na związek z prawicowcem. Randkowałam z jednym i od początku mi ten temat bardzo nie leżał.
Powiedz mu o swoich odczuciach, jego reakcja może Ci wiele powiedzieć. Natomiast tak czy siak, ten temat może Was poróżnić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pozdrówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że mu o tym powiedz. Jesteście bardzo młodym związkiem, warto od początku rozmawiać o takich rzeczach, co jest dla ciebie ważne, jak się poczulas itd. Na studiach byłam w takim związku, co wstydziłam się właśnie, że chłopak mnie "wyśmieje" za niektóre moje zainteresowania, że źle przed nim wypadnę. I z czasem zobaczyłam, że szczęśliwa relacja to taka, w której mogę być sobą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jak mi facet powiedział, że ten Bosak to taki niegłupi, BO GOSPODARKA to też go obśmiałam
![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() A jak zobaczyłam w TVN, że jego żona jest "ekspertem w Ordo Iuris" z zawodu to... Lol. Ale nie o tym wątek. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#25 | ||
⊰⠀klara. ♡
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Jeśli faktycznie jest tak, jak ktoś już tu domyślił się i napisał: ty głosujesz na Dudę, a on na Trzaskowskiego, to nie dziwię się, że się zburzył. Po pierwsze Duda i Trzaskowski stanowią dla siebie nawzajem największe zagrożenie. Po drugie konflikt PiS vs. PO to konflikt odwieczny i entuzjaści tych obu partii wygarniają sobie głównie jakieś błędy władzy. Poza tym elektorat PO jest naprawdę duży i zróżnicowany: lewica; centrum; umiarkowana prawica, która obraziła się na PiS/nie lubi Kaczyńskiego. Więc szczerze, ja bym tak nie brała tego do siebie. Następnym razem Ty pożartuj (pożartuj, nie wyśmiej) sobie z niego. Będziecie głosować na różne partie, ale z tego co widzę światopogląd macie chyba podobny, jesteście oboje katolikami, więc raczej powinniście nadawać na tych samym falach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja i mój chłopak będziemy głosować na dwóch zupełnie innych kandydatów. I ani on mnie nie wyśmiewa, ani ja jego. Potrafimy z szacunkiem rozmawiać ze sobą. Polityka nie jest dla mnie aż tak istotna, bym miała kłócić się z tego powodu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Problem rozwiązany. Pogadaliśmy, powiedziałam, jak się czuję i jest już okay. Co prawda, próbował tłumaczyć się tym, że nadinterpretowałam jego reakcję i jestem chyba trochę przewrażliwiona na krytykę... Ale najważniejsze, że przeprosił. Mam nadzieję, że taka sytuacja się już nigdy więcej nie powtórzy.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Powodzenia dalej, trzymam kciuki za dobrą komunikacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
LOL
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.