![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Klub Pijaczek Żelatyny
No to zaczynamy
![]() ![]() Dzielimy się efektami, chwalimy, żalimy i podtrzymujemy na duchu!
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klub Pijaczek Żelatyny
Hej , kiedyś ją piłam ale potem strasznie to zaniedbałam i stwierdziłam , że nie chcę mi się do tego wracać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pierwsze słyszę - chętnie się dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
http://anwena.blogspot.com/2012/07/akacja-wosomaniaczek-pijemy-zelatyne.html
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No to i ja się dopisuję
![]() ![]() Żelatynę pijemy na włosy ( aby nie wypadały, były mocniejsze i w ogóle lepsze ). Zawiera w sobie kolagen czyli główny budulec naszych włosków, paznokci , oraz skóry. Dodatkowym plusem jest to, że może spłycać zmarszczki, troszkę redukować rozstępy i pomagać na cellulit. Piję się/ spożywa jedną łyżeczkę/ dwie żelatyny codziennie najlepiej przez trzy miesiące. To moja pierwsza przygoda z żelatyną, ale czytałam, że może pomóc. A nie może raczej krzywdzić bo mój TŻ jest zawodowym sportowcem i kiedy miał kontuzję kolana oprócz fachowej opieki lekarz zaproponował picie żelatyny właśnie, aby wszystko szybciej się goiło ![]() Jeśli się w czymś gdzieś mylę to przepraszam , ale chyba dobrze o wszystkim wyczytałam i zachęcam do spożywania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Lepsza niż drożdże? Jak tak, to mnie już nic nie zagnie. Jak ją zdobędę to chętnie się przyłączę do akcji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Również się przyłączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja moge dołączyć, tylko w jakiej wodzie rozrabiac żelatynę, zimnej, gorącej?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Mi i mojej mamie reumatolog kazała pić żelatynę na stawy. Podobno wzmacnia tą maź.
Piłyśmy dość długo, ale GALARETKI (mogą być) rozpuszczone w połowie szklanki wody. Na stawy i "strzykanie" faktycznie pomogło, ale nie zauważyłam żeby włosy, paznokcie czy skóra się poprawiły. A już na pewno nie spłyciło zmarszczek. Co jakiś czas powtarzamy tą kurację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja dziś zrobiłam owocową herbatkę i 2 łyżki wsypałam. Smaku nie czuć
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
oo noto chyba tez tak bede robic a ile lyzek dajesz? i czy do cieplej czy zimnej harbatki?
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- Jedzenie kolagenu jest bez sensu. Każde białko, które może w ogóle strawić człowiek jest trawione na aminokwasy. Nie ma żadnego magicznego sposobu przeniesienia wielkiej cząsteczki kolagenu do stawów, włosów, skóry czy czego tam jeszcze. - Zmarszczek to tym bardziej nie spłyci. Jedną ich przyczyną jest ubytek wody, drugim - w uproszczeniu uszkodzenie sieci kolagenu. Aby wytworzyć kolagen w skórze potrzebna jest wit. C i żelazo, nie zjadanie kolagenu. - Jedynym pozytywnym skutkiem picia żelatyny jest dostarczanie aminokwasów, a te zapewniamy sobie normalnie w diecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35488689]- Głównym budulcem włosów i paznokci jest keratyna, a nie kolagen. - Jedzenie kolagenu jest bez sensu. Każde białko, które może w ogóle strawić człowiek jest trawione na aminokwasy. Nie ma żadnego magicznego sposobu przeniesienia wielkiej cząsteczki kolagenu do stawów, włosów, skóry czy czego tam jeszcze. - Zmarszczek to tym bardziej nie spłyci. Jedną ich przyczyną jest ubytek wody, drugim - w uproszczeniu uszkodzenie sieci kolagenu. Aby wytworzyć kolagen w skórze potrzebna jest wit. C i żelazo, nie zjadanie kolagenu. - Jedynym pozytywnym skutkiem picia żelatyny jest dostarczanie aminokwasów, a te zapewniamy sobie normalnie w diecie.[/QUOTE] Czyli żelatyna mi pomoże bo moja dieta raczej nie jest normalna ![]() no w każdym razie nie zaszkodzi ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam wole kolagen z vit.c w tabletkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
w moim przypadku wszelakie tabletki odpadaja
![]()
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale prawda, że żelatyna nie zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35489741]Nie jest normalna tzn. co z nią jest nie tak? Jeśli np. jesz produkty pochodzenia zwierzęcego, to na 100% dostarczas sobie wszystkich aminokwasów.
Ale prawda, że żelatyna nie zaszkodzi.[/QUOTE] jadam jadam ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
wasze argumenty do mnie nie trafiają, pozostanę przy pokrzywie, skrzypie, drożdżach, oleju z wiesiołka, CP, vitapilu i chyba tyle wewnetrznie, swoja drogą to i tak dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dołączyłam do akcji Anweny, więc melduję się i tutaj
![]() teraz czekać tylko na efekty, bo mam nadzieję, ze takowe nadejdą. ![]() mój pierwszy raz za mną i podsumuję to tak : FUJ. zrobił mi się z tego jakiś glut, ledwo mogłam to przełknąć. Najbardziej odrażająca jest dla mnie wizja z czego to powstało ![]() Edytowane przez minthairr Czas edycji: 2012-07-25 o 00:15 Powód: wypróbowałam i chciałam się podzielić spostrzeżeniami ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Faktycznie z pospiechu walnęłam gafę nie kolagen a keratynę
![]() Ja tego proszku ( żelatyny ) nie rozpuszczam w wodzie a wsypuję do jogurtu, czy ktoś się orientuje czy tak może być? Czy jednak wtedy się nie wchłonie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35488689]- Głównym budulcem włosów i paznokci jest keratyna, a nie kolagen.
- Jedzenie kolagenu jest bez sensu. Każde białko, które może w ogóle strawić człowiek jest trawione na aminokwasy. Nie ma żadnego magicznego sposobu przeniesienia wielkiej cząsteczki kolagenu do stawów, włosów, skóry czy czego tam jeszcze. - Zmarszczek to tym bardziej nie spłyci. Jedną ich przyczyną jest ubytek wody, drugim - w uproszczeniu uszkodzenie sieci kolagenu. Aby wytworzyć kolagen w skórze potrzebna jest wit. C i żelazo, nie zjadanie kolagenu. - Jedynym pozytywnym skutkiem picia żelatyny jest dostarczanie aminokwasów, a te zapewniamy sobie normalnie w diecie.[/QUOTE] Im więcej komentarzy tym bardziej dostaję świra. ![]() Opierając się na Twoim poście, można dojść do wniosku że picie żelatyny jest bez sensu. Jeżeli ktoś chce ją spożywać ze względu na włosy czy rozstępy. ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
A ja to spróbuję na strzykanie kości, jak to któraś wyżej napisała, że pomogło. Długo szukałam rozwiązania, bo mam mega słabe stawy. Zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Właśnie im bardziej się zagłębiam w temat żelatyny to coraz bardziej dochodzę do wniosku, że ona nic nie pomoże. Zachęcona akcją Anweny kupiłam kilka paczek, a teraz dochodzę do wniosku, że tylko niepotrzebnie się za bardzo nastawiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
ja się dołączam, jeśli chociaż mi pomoże na moje stawy to zwariuje ze szczęścia ! A jeśli na skórę i włosy też to już w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
O proszę jak pomaga na strzykanie to może się skuszę, a jak jeszcze na włosy pomoże to by było super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
słyszałam o piciu drożdży ale nie żelatyny
Kolagen -białko budulcowe skóry nie jest przyswajalny jako duża cząsteczka z żywności. W procesie trawienia i tak zostanie rozbity na aminokwasy, więc taka kuracja nie ma sensu. Poza tym najważniejsze: włosy buduje keratyna -nie kolagen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może autorka postu przybliży nam jakoś jeszcze temat, da linki do jakichś artykułów? (o ile to możliwe) ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.