|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co na rumień?
co polecacie na czerwienienie się twarzy? czy kosmetylki redblocker są skuteczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co na rumień?
Ciężko powiedzieć
![]() Może niektórym pomaga. Może niektórym pomaga samo stosowanie kremu (jakiegokolwiek) a te dodatki, specjalnie wybrane roślinne ekstrakty nie są tak naprawdę tutaj znaczące... Jak rumień wynika z np. trądziku różowatego, to raczej szkoda czasu i pieniędzy na redblockery, kosmetyki do skór naczynkowych. Tak naprawdę rozwiązania mogą być prostsze i nie wymagają specjalnych kremów do skóry rumieniącej się, naczynkowej. Mnie na nic się zdawało używanie rano kremu do skóry naczynkowej, jak np. po przekroczeniu progu podwórka z jakimś nagrzanym pomieszczeniem w sezonie grzewczym nagle się rumieniłam. Takie kremy pomagały mi tylko doraźnie w takich właśnie momentach a nie na zapas użyte kilka godzin wcześniej z rana. A przetestowałam tego sporo ![]() Ogólnie jak zmienia się temperatura o jakieś 15 stopni jak nie więcej, nagle od progu normalne wilgotne powietrze zamienia się w powietrze suche jak pieprz od ogrzewania, to nic w tym dziwnego, że skóra może się momentalnie odwodnić, przesuszyć. Niektórzy mają do tego większą skłonność niż inni. Jakikolwiek krem jest wtedy wskazany i pomaga doraźnie, niekoniecznie musi to być specjalny krem specjalnie do skóry naczyniowej. Polecam spróbować ![]() Mnie pomaga to zdecydowanie lepiej niż magiczne składniki. Jakby nie patrzeć takie specjalne składniki nie chronią przed wysuszaniem się skóry na tak długo, na wiele godzin, a właśnie to u mnie było problemem. Jak siedzę w nagrzanym pomieszczeniu i czuję, że zaczynają mi się grzać policzki, to dokładam sobie kremu, pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja już po prostu używam podkładu
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- aczkolwiek spróbuję Twoich sposobów, dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jest jednym z problemów mojej skóry i wiele próbowałam, aby to złagodzić. Niestety bez rezultatów. Obecnie "ukrywam" to wszystko pod makijażem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.