|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak suszyc krotke wlosy, zeby sie nie wywijaly...?
Witam,
przed paroma tygodniami scielam wlosy - z dlugich do pasa do takich jak na zdjeciu. Problem polega na tym, ze zeby uzyskac plus minus taki efekt jak na focie musze walczyc najpierw pol godziny z suszarka, a pozniej kolejne pol z prostownica. Czemu? Podczas suszenia jedna strona (ta bez grzywki) wywija sie ladnie do srodka a nawet troche do przodu tak jak ma Paris, natomiast tyl i druga strona wywijaja sie na zewnatrz. Wygladam wtedy jak pajac :| Co robie zle? Ja kompletnie nie mam pojecia ;( Bylabym wdzieczna na odp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak suszyc krotke wlosy, zeby sie nie wywijaly...?
Podejrzewam, że takie już masz włosy
![]() U mnie włosy po prawej stronie zawsze żyją swoim życiem, tzn po wysuszeniu i wymodelowaniu na szczotce zawsze się wykręcają po swojemu ![]() ![]() Kiedyś nawet ze dwóch albo trzech fryzjerów powiedziało mi, że mam bardzo dziwne włosy, jedna strona jakby inna od drugiej ![]() Ty jak miałaś włosy do pasa to nie zauważałaś jak sie zachowują, bo były długie, ciężkie i spokojnie sobie "leżały" a teraz po ścięciu "wariują" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
A uzywasz kosmetyköw do wlosöw...mozliwe ze zle prostujesz.....
Moze poprobuj najpierw na wilgotne wlosy dodac pianke,wysusz troche ale nie do konca i nawijac na szczotke okräglä suszäc. ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mimi
|
Powiem Ci szczerze, że im bardziej będziesz starała się je ułożyć tym trudniej będzie Ci z czasem nad nimi zapanować bo podniszczą się od używania suszarki i prostownicy przez tyle czasu po każdym myciu. Kiedy zrobią się suche, będą jeszcze bardziej się wywijać a Ty zapewne będziesz musiała je jeszcze bardziej prostować i wpadniesz w błędne koło. Zakładam, że po ścięciu masz zdrowe włosy na całej długości a żeby je zniszczyć pozostaje Ci krótka droga postępując w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odp
![]() Sproboje z ta pianka, aczkolwiek wydaje mi sie, ze ja je poprostu zle nawijam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A ja od siebie mogę polecić do krótkich włosów suszarko - lokówki, jest to bardzo fajna alternatywa dla osób które nie radzą sobie z układaniem na suszarkę i szczotę.
Ja po mimo że jestem fryzjerką też idę na łatwiznę i korzystam z takiego sprzętu bo zdecydowanie przyspiesza modelowanie to raz, idzie łatwiej, a trzy wygoda wygoda i jeszcze raz wygoda. Ja mam taka i z ręką na sercu mogę ją polecić do domowych warunków Aha i dodam jeszcze że mam długie włosy i sprzęcior znakomicie sobie z nimi radzi ![]() ![]() Model: Braun ass1000pro Załącznik 3088387
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja wlasnie taka suszarke posiadam i mimo to nie daje sobie rady ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hm no to rzeczywiście dziwne że nawet suszarko-lokówka nie daje im rady. Ja mam falowano kręcone włosy i po ścięciu na boba zaopatrzyłam sie właśnie w lokówkosuszarke i super sobie radzi z moimi włosami.
Może Twoje włosy potrzebują czasu żeby się przyzwyczaić? I Lady_Anomalia ma rację. Ja układam włosy na tą suszarkę i prostownice nie częściej niż raz w tygodniu a tak przez cały czas nosze taki naturalny artystyczny nieład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
mimi
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
natmod może po prostu masz takie włosy i nic na to się nie poradzi, ja też takie mam, że żyją swoim życiem i jak włosy czy kosmyk sobie coś ubzdura być wywiniętymi to nie ma rady, kiedyś fryzjerka ponad pół godz. różnymi sposobami próbowała podwinąć pod spód i nic...a używała wszystkiego - szczotki, prostownicy ect. po prostu są takie włosy...Moja koleżanka jak jest wilgoć to jedną stronę włosów ma gładką a drugą....pofalowaną, prawie loki
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
mimi
|
Ja na Twoim miejscu żałowałabym, że ścięłam, nie ma dla mnie teraz gorszej makabry niż krótkie kłaki :sciana:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dla mnie tez nie bylo swego czasu gorszej tragiedii. Cale zycie mialam dlugie wlosy i zbieralam sie pare, zeby je sciac. Ale jak juz scielam - nie zaluje. Jest mi w tej fryzurze 100 razy lepiej, a nawet jesli byloby gorzej - wlosy nie nos, odrosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja po prostu podpinam to co się odkręca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.