|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wynagrodzenie za 1 dzień urlopu to 1 zł?
Czy to możliwe, że wynagrodzenie za 1 dzień urlopu to 1 zł? Pracuję na umowę o pracę na czas określony. W maju miałam 1 dzień urlopu. Moje wynagrodzenie brutto co miesiąc to 2500zł. Ile powinnam była dostać wynagrodzenia za ten jeden dzień urlopu? Naliczyli mi tylko 95 groszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wynagrodzenie za 1 dzień urlopu to 1 zł?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Urlop wypoczynkowy czy inny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Widoczne na pasku z wypłaty "wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy" to wynagrodzenie DODATKOWE poza normalną stawką wynikającą z umowy. Czyli jeśli za cały miesiąc pracy dostajesz 2500 zł brutto, to za ten jeden dzień urlopu nie masz go pomniejszonego i w zamian nie dostajesz wynagrodzenia za urlop. Dostajesz normalne wynagrodzenie + wynagrodzenie za urlop, które jest liczone ze składników zmiennych z ostatnich 3 miesięcy poprzedzających urlop. Jeśli w trzech ostatnich miesiącach otrzymałaś premię / dodatek za nadgodziny/ jakiś inny dodatek w wysokości niecałego 100 zł, to faktycznie może się okazać, że dostaniesz 1 zł dodatku do wynagrodzenia za jeden dzień urlopu (ale oprócz tego normalną wypłatę).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ally5 Czas edycji: 2020-10-11 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.