|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uciążliwy sąsiad z chorobą psychiczną
Mieszkam w bloku. W mojej klatce mieszka Pan, który ma problemy psychiczne. Niedawno zmarła żona, która się nim zajmowała i został sam. Bardzo pogorszył się jego stan - z mieszkania ciągle słychać wrzaski, wyzywa sąsiadów na klatce. Uderza jakimiś przedmiotami o ściany i podłogi, zalał mieszkającą pod nim rodzinę, wiesza sąsiadom jakieś brudne szmaty na klamkach, bardzo głośno słucha muzyki. To wszystko dzieje się również w godzinach nocnych.
Grzeczne rozmowy nie pomagają, bo z tym Panem praktycznie nie ma kontaktu. Poza tym nikt raczej nie ma odwagi złożyć mu wizyty. Boimy się, że wpadnie mu do głowy jakiś "genialny" pomysł i np. kogoś zaatakuje, odkręci gaz... Wiem od sąsiadów, że był już kiedyś na leczeniu zamkniętym. Kompletnie nie mam pomysłu co z tym zrobić, gdzie zgłaszać... Staram się zachować wyrozumiałość, bo choroba nie wybiera, ale nie ukrywajmy - takie sytuacje są uciążliwe. Edytowane przez chitrv Czas edycji: 2020-11-03 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Uciążliwy sąsiad z chorobą psychiczną
a policja albo mops?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie w bloku mieszkała pani która też tak szalała, z tym że jej stan się pogarszał jak była po alkoholu, bywały dni gdy w miarę przyjaźnie sie zachowywała, ale do starszych sąsiadek była w wiecznym zatargu. Wyrzucała rzeczy przez okno, wszystko co wpadło jej w ręce
![]() Bez bliskiej osoby takim chorym się raczej pogarsza, być może wezwania policji trochę tego pana utemperują, ale tego nie wie nikt na pewno.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Po wezwaniu policji przynajmniej zostanie jakiś dowód, a jeżeli jest niebezpieczny to lekarz pogotowia może zadecydować o badaniu psychiatrycznym i przewiezieniu do szpitala. W obecnych warunkach raczej trudne...
Niestety pozbyć się go z życia nie będzie łatwo i już szybsza będzie wyprowadzka. Nie jest to niemożliwe, ale przepisy nie ułatwiają, a sprawy toczą się latami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
UPDATE: Przyjechała policja, pogotowie i straż pożarna. Siłą otworzono mieszkanie i Pan został zabrany. Nie wiem dokładnie, jak dokładnie do tego doszło, bo ze swojej strony wysłałam tylko maila do dzielnicowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dopiero wątek się zaczął, a tu takie akcje ze strony służb już się rozkręciły...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.