|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Mezoterapia igłowa osoczem bogatopłytkowym - system Angel czy Magellan?
Treść usunięta
Edytowane przez cf41f2cfb5bf51377c5e2faa4e88c532d7ca03d8_609b0c72c088a Czas edycji: 2021-05-11 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mezoterapia igłowa osoczem bogatopłytkowym - system Angel czy Magellan?
Robiłaś może badania hormonalne by wykluczyć ich negatywny udział? U mnie wypadanie włosów jest dzięki wzmożonej produkcji DHT
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
[1=cf41f2cfb5bf51377c5e2fa a4e88c532d7ca03d8_609b0c7 2c088a;88203665]Treść usunięta[/QUOTE]
Niestety jeśli jest podwyższony DHT to wszystkie wyniki włącznie z samym testosteronem wolnym i całkowitym mogą być w normie. Ten najgorszy co powoduje łysienie DHT bez zbadania stężenia można szukać nadal przyczyn wypadania włosów. U mnie jak lekarka pobierała krew to zdziwiła się, że chce wynik tego hormonu, bo zazwyczaj jest on zlecany u facetów z łysieniem. On powoduje duże szkody u kobiet od łysienia na głowie, po brwi i wzmożony trądzik na brodzie i żuchwie ![]() Faktem jest, że osocze może wspomóc leczenie, ale jeżeli odpowiedzialny jest za to DHT to problem będzie na tym samym poziomie bo dopóki go nie zbijesz to będzie błędne koło, a nie sztuka wywalić kilka tysięcy na zabiegi.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
[1=cf41f2cfb5bf51377c5e2fa a4e88c532d7ca03d8_609b0c7 2c088a;88206324]Treść usunięta[/QUOTE]
No nie wiem czy nie da się nic zrobić z podwyższonym DHT, to równie dobrze możesz stwierdzić lub lekarz, że skoro genetyczne jest u kogoś wypadanie włosów to nie da się nic zrobić z tym i tylko siedzieć i załamać ręce. Czytałam, że podwyższone DHT jest już w wieku dorastania u dziewcząt czyli nadmierne owłosienie a później w zależności od życia może być na tym samym poziomie lub pod wpływem jakiegoś czynnika np.stresującego/traumy/depresji itd. może się uaktywnić i wzrosnąć bardziej. Podwyższone DHT nie musi oznaczać nadmiernego trądziku. Mężczyźni którzy łysieją mają również podwyższone DHT a nie występuje u nich trądzik czy np.nadmierny łojotok. Wiesz, ja sama ponad dwa lata próbowałam sama coś robić z problemami włosów itd wydałam kupe kasy, a wystarczyło zrobić dodatkowe badanie aby poznać przyczynę. Myślę, ale to tylko z tego co się doczytałam, że jednorazowe ostrzyknięcie skóry głowy nie wystarczy, trzeba będzie ponawiać co pół roku, taką dawkę przypominającą robić aby nie wypadały włosy i żeby pobudzić uśpione cebulki do wzrostu. Od siebie polece jeszcze darnsonval, poczytaj o tym, sprzęt wcale nie drogi a dobrze działa na pobudzanie cebulek i na wzmocnienie włosów ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.