|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Mezoterapia igłowa osoczem bogatopłytkowym - system Angel czy Magellan?
Treść usunięta
Edytowane przez cf41f2cfb5bf51377c5e2faa4e88c532d7ca03d8_609b0c72c088a Czas edycji: 2021-05-11 o 17:42 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mezoterapia igłowa osoczem bogatopłytkowym - system Angel czy Magellan?
Robiłaś może badania hormonalne by wykluczyć ich negatywny udział? U mnie wypadanie włosów jest dzięki wzmożonej produkcji DHT
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
[1=cf41f2cfb5bf51377c5e2fa a4e88c532d7ca03d8_609b0c7 2c088a;88203665]Treść usunięta[/QUOTE]
Niestety jeśli jest podwyższony DHT to wszystkie wyniki włącznie z samym testosteronem wolnym i całkowitym mogą być w normie. Ten najgorszy co powoduje łysienie DHT bez zbadania stężenia można szukać nadal przyczyn wypadania włosów. U mnie jak lekarka pobierała krew to zdziwiła się, że chce wynik tego hormonu, bo zazwyczaj jest on zlecany u facetów z łysieniem. On powoduje duże szkody u kobiet od łysienia na głowie, po brwi i wzmożony trądzik na brodzie i żuchwie Wiesz warto sprawdzić by wiedzieć jak się podleczyć czy to u lekarza czy samemu(ja wybrałam to drugie).Faktem jest, że osocze może wspomóc leczenie, ale jeżeli odpowiedzialny jest za to DHT to problem będzie na tym samym poziomie bo dopóki go nie zbijesz to będzie błędne koło, a nie sztuka wywalić kilka tysięcy na zabiegi.
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
[1=cf41f2cfb5bf51377c5e2fa a4e88c532d7ca03d8_609b0c7 2c088a;88206324]Treść usunięta[/QUOTE]
No nie wiem czy nie da się nic zrobić z podwyższonym DHT, to równie dobrze możesz stwierdzić lub lekarz, że skoro genetyczne jest u kogoś wypadanie włosów to nie da się nic zrobić z tym i tylko siedzieć i załamać ręce. Czytałam, że podwyższone DHT jest już w wieku dorastania u dziewcząt czyli nadmierne owłosienie a później w zależności od życia może być na tym samym poziomie lub pod wpływem jakiegoś czynnika np.stresującego/traumy/depresji itd. może się uaktywnić i wzrosnąć bardziej. Podwyższone DHT nie musi oznaczać nadmiernego trądziku. Mężczyźni którzy łysieją mają również podwyższone DHT a nie występuje u nich trądzik czy np.nadmierny łojotok. Wiesz, ja sama ponad dwa lata próbowałam sama coś robić z problemami włosów itd wydałam kupe kasy, a wystarczyło zrobić dodatkowe badanie aby poznać przyczynę. Myślę, ale to tylko z tego co się doczytałam, że jednorazowe ostrzyknięcie skóry głowy nie wystarczy, trzeba będzie ponawiać co pół roku, taką dawkę przypominającą robić aby nie wypadały włosy i żeby pobudzić uśpione cebulki do wzrostu. Od siebie polece jeszcze darnsonval, poczytaj o tym, sprzęt wcale nie drogi a dobrze działa na pobudzanie cebulek i na wzmocnienie włosów aaa i pomaga wchłaniać lepiej kosmetyki nakładanie na twarz/skórę i działa antybakteryjnie.
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

260cc CPG 322 anatomy mentor
Wiesz warto sprawdzić by wiedzieć jak się podleczyć czy to u lekarza czy samemu(ja wybrałam to drugie).