|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wielkie fanki słodyczy i przekąsek- odstawiamy i wpisujemy efekty
Hej
![]() Widzę wątek 100 dni bez słodyczy, mój ma dotyczyć efektów odstawienia słodyczy i przekąsek dzień po dniu, tydzień po tygodniu. Tylko tutaj można zrobić drobny wyjątek na okazję-urodziny, święta, Sylwester z UMIAREM ![]() Moje odstawienie zaczęło się 30.11.2020, rano moja waga pokazała 62,5 kg. Dziś 02.12.2020 rano waga pokazała 61,5 kg, więc moim pierwszym efektem jest spadek wody w organizmie. Spodziewałam się, że tak to będzie wyglądać, aczkolwiek myślałam, ze taki efekt będzie dopiero na koniec tygodnia, więc jestem miło zaskoczona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 0daff299eefa15f5762663572addb4c5552f87fb_61fc6c8245002 Czas edycji: 2020-12-02 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wielkie fanki słodyczy i przekąsek- odstawiamy i wpisujemy efekty
Chciałabym nie jeść słodyczy ale nie umiem
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wchodzę w to!
Zdecydowanie przesadzam ze słodkim. Chipsów, paluszków, fastfoodów nie jem ![]() ![]() Dzisiaj 64,1 kg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
aga024 - też tak myślałam, trzeba tylko znaleźć motywację, ja swoją znalazłam pewnego ranka
![]() ![]() Marroo- super! Dziś będzie pierwszy dzień? ![]() Niestety dziś nie ma się czym pochwalić, tylko tyle że leci 4 dzień bez słodyczy. Waga rano pokazała 61,8, (+0,3), ale to znowu wina wody, za dużo soli we wczorajszym obiedzie. Może jutro będzie lepiej. Ogólnie u mnie najcięższe są popoludnia i wieczory, bo jak to po obiedzie bez deseru i jak to oglądać film bez słodkiego.. zwykle słodycze i przekąski były dla mnie kolacją.. Ale daje radę, oczywiście czuję się całkowicie bez energii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziś jest 3 dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zaczynam drugi tydzień bez słodyczy. Dziś niestety waga 62kg (-0,5kg niż tydzień temu). Miałam nadzieję, że będzie wynik z środy, ale to jest ten czas, że rzeczywiście woda może się zatrzymywać w organizmie. Mam nadzieję, że woda zejdzie i zobaczę jakąś fajna liczbę, która mnie zmotywuje, ciężko jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajny temat. Będę śledzić. Ja jem słodycze bardzo rzadko, ale najczęściej wybieram gorzką czekoladę z dodatkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja uwiebiam słodycze, ale staram się robić teraz wszystko w domu i dodaję miodu jak szalona, ale jednak musze trzymać wszystko w ryzach, ale ciężko z tym jest :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dołączam się. Od września totalnie się zapuściłam. Tak jak nigdy nie jadłam słodyczy, bo nawet ich nie lubiłam, tak w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy jadłam wszystko. Do tego rozleniwiłam się potwornie... Efekt to prawie... o 20 kg więcej, niż powinnam ważyć.
Ubrania to nie był kłopot. Jest pandemia, pracuję sama w pokoju, jesień, zima... miałam wrażenie, że dość dobrze ukrywam się pod maseczką i swetrami. Zaskoczone i pobłażliwe spojrzenia znajomych też nie były problemem. Aż do wczoraj. Odwiedził mnie przyjaciel i spytał, czy zauważyłam, że moje ciało się całkiem zmieniło. No generalnie w miłych słowach powiedział, że jestem gruba. Nie było to miłe. Ale dziś zrobiłam pierwszy krok. Rano w sklepie nie kupiłam ciasta, tylko jogurt z owocami. Wszystkie ciastka i czekoladki, które miałam w pracy, wyrzuciłam do kosza. Robiłam zakupy i nie kupiłam nic słodkiego. Cudów nie ma, nagle nie schudnę. Próbowałam kilka razy, ale jest bardzo ciężko. Ale przynajmniej dziś zrobiłam 1. krok. Mój pierwszy dzień bez słodyczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Masz wagę, żeby na bieżąco się ważyć?
![]() ja zalożyłam ten wątek, ale niestety zawiodłam. Za dużo pokus w tej końcówce roku, tu były urodziny ciotki chłopaka, tu urodziny Tż. Zaraz święta i Sylwester. Do tego momentalnie jak weszłam w drugą połowę cyklu, to zaczęłam puchnąć i waga wróciła z nadwyżką i choć wiem że to tylko woda, bo mam ogromne wahania wagi, to jednak chwilowo straciłam motywację. Czekam aż ten rok się skończy, żeby nie było więcej pokus i mam nadzieję że dostanę kopa na nowy rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.