Życie z partnerem po ciężkiej decyzji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-29, 12:50   #1
SalParadise92
Przyczajenie

Życie z partnerem po ciężkiej decyzji

Cześć jestem tu nowa i chciałabym się poradzić kogoś z zewnątrz. Jestem z facetem od paru lat, jakiś czas temu wpadliśmy, z poczatku bylam przerazona, ale myslalam ze on sie mimo wszystko ucieszy i bedzie dobrze. Nie ucieszyl sie... stwierdzil, ze nie poradzimy sobie, nie damy rady finansowo poza tym on nie bedzie dobrym ojcem. Zapał mi przeszedł, zaczęlam się bac, ze zostanę z tym wszystkim sama, ze nie będzie mi pomagał a ze mam tylko jego podjęlam decyzję o aborcji. Nie bylo latwo i wiedzialam, ze będę zalować tego i tak tez jest. Z jednej strony wiem, ze bym nie dala sobie rady a on by mi pewnie za duzo nie pomagal, z drugiej strony wiem, ze jakbym byla z facetem, ktory by inaczej do tego podchodzil to bym się cieszyla z tej ciąży. Minęły 3 tygodnie, jest coraz gorzej między nami, ja co jakiś czas wybucham płaczem, ciągle oskarżam go, ze wywarł na mnie tą decyzje (on uwaza, ze sama chcialam). Nie wiem co robić, cięzko nam się teraz dogadać, ciagle o wszystko jestem na niego wsciekla nagle.. co mi doradzicie, co mogę zrobić? Jakaś moze terapia dla par albo ja sama moze powinnam isc do psychologa? A moze to przejdzie z czasem? Cięzko mi z nim rozmawiac o tym bo od razu rzucam jakies oskarzenia a to byla tez moja decyzja przeciez. Sama nie wiem.
SalParadise92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 13:46   #2
madziamach
Raczkowanie

Dot.: Życie z partnerem po ciężkiej decyzji

Cytat:
Napisane przez SalParadise92 Pokaż wiadomość
Cześć jestem tu nowa i chciałabym się poradzić kogoś z zewnątrz. Jestem z facetem od paru lat, jakiś czas temu wpadliśmy, z poczatku bylam przerazona, ale myslalam ze on sie mimo wszystko ucieszy i bedzie dobrze. Nie ucieszyl sie... stwierdzil, ze nie poradzimy sobie, nie damy rady finansowo poza tym on nie bedzie dobrym ojcem. Zapał mi przeszedł, zaczęlam się bac, ze zostanę z tym wszystkim sama, ze nie będzie mi pomagał a ze mam tylko jego podjęlam decyzję o aborcji. Nie bylo latwo i wiedzialam, ze będę zalować tego i tak tez jest. Z jednej strony wiem, ze bym nie dala sobie rady a on by mi pewnie za duzo nie pomagal, z drugiej strony wiem, ze jakbym byla z facetem, ktory by inaczej do tego podchodzil to bym się cieszyla z tej ciąży. Minęły 3 tygodnie, jest coraz gorzej między nami, ja co jakiś czas wybucham płaczem, ciągle oskarżam go, ze wywarł na mnie tą decyzje (on uwaza, ze sama chcialam). Nie wiem co robić, cięzko nam się teraz dogadać, ciagle o wszystko jestem na niego wsciekla nagle.. co mi doradzicie, co mogę zrobić? Jakaś moze terapia dla par albo ja sama moze powinnam isc do psychologa? A moze to przejdzie z czasem? Cięzko mi z nim rozmawiac o tym bo od razu rzucam jakies oskarzenia a to byla tez moja decyzja przeciez. Sama nie wiem.
Ja mam małe dziecko i wpadła ze swoim chłopakiem, który dziecka nie chciał i namawiał nie na aborcje. Nie uległam jego namową i teraz wiem, że dobrze zrobiłam z wielu przyczyn. Zostawił mnie więc teraz wiem jakim jest człowiekiem przynajmniej i mi, to otworzyło oczy. Wątpię aby wasz związek po tym wszystkim miał racje bytu. Szkoda wielka,że nie będąc pewna zdecydowałaś się na aborcje w dodatku pisząc, że wiedziałaś, że będziesz żałować. Nie zazdroszczę ci sytuacji.

Edytowane przez madziamach
Czas edycji: 2020-12-29 o 13:47
madziamach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 14:02   #3
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-05 o 04:43
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 14:04   #4
madziamach
Raczkowanie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88393364]Treść usunięta[/QUOTE]

Co ja takiego złego napisałam?
Stary 2020-12-29, 14:07   #5
oko_kocie
Raczkowanie

Uważam że po takiej trudnej decyzji jaką jest aborcja, powinnaś poszukać profesjonalnego wsparcia dla siebie. Zajmij się najpierw własnym zdrowiem psychicznym a dopiero potem myśl o ewentualnej terapii dla par. Jednak myślę że skoro on nie chce dziecka a Ty tak, to się nie dogadacie. W takich sytuacjach nie ma mowy o kompromisie.
oko_kocie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 14:09   #6
SalParadise92
Przyczajenie

Wczesniej też się nie pchalam w macieżyństwo ale jak już się okazalo, ze jestem w ciązy to bardzo się wahalam. Stwierdziłam, ze skoro już jest to moze tak mialo być.
Stary 2020-12-29, 14:13   #7
Alekto123
Zadomowienie

Idzi do psychologa albo na terapię, jak wolisz, bo już po Twoim wpisie widać, że tragają Tobą silne emocje.

Staraj się nie obwiniać siebie. W tamtym czasie postąpiłaś najlepiej jak mogłaś i nie miałaś zasobów na inną decyzję.

Decyzje o kontynuowaniu związku przemyśl na spokojnie na chłodno, przegadaj z psychologiem. Podejrzewam, że prawdopodobnie możesz nie chcieć kontynuować tego związku, ale lepiej nie podejmować takich decyzji pod wpływem silnych emocji.
Alekto123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-12-29, 14:16   #8
Ninanina88
Rozeznanie

Cytat:
Wczesniej też się nie pchalam w macieżyństwo ale jak już się okazalo, ze jestem w ciązy to bardzo się wahalam. Stwierdziłam, ze skoro już jest to moze tak mialo być.
Moim zdsniem Ty powinnaś iść na terapuę, alw sama. A z nim się niestety rozstać, nie pasujecie do siebie, w takich kwestiach niecma kompromisu. Ty oczekiwałaś, że on powie, że jesteście w tym razem i sobie poradzicie i że chce tego dziecka. On oczekiwał, żexw takich sytuacjach na 100%aborcja. Ty mu tego nie zapomnisz, jakbyś zatrzymała ciąże to on by mógł Cię obwinić. Idzcie każde w swoją stronę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ninanina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 14:22   #9
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ninanina88 Pokaż wiadomość
Moim zdsniem Ty powinnaś iść na terapuę, alw sama. A z nim się niestety rozstać, nie pasujecie do siebie, w takich kwestiach niecma kompromisu. Ty oczekiwałaś, że on powie, że jesteście w tym razem i sobie poradzicie i że chce tego dziecka. On oczekiwał, żexw takich sytuacjach na 100%aborcja. Ty mu tego nie zapomnisz, jakbyś zatrzymała ciąże to on by mógł Cię obwinić. Idzcie każde w swoją stronę.

Dokładnie.
Stary 2020-12-29, 14:37   #10
evonla
Zadomowienie

Skoro Twój partner wiedział, że nie jest gotów na dziecko, nie będzie w stanie go utrzymać, ani wziąć za nie odpowiedzialności, to po co uprawiał seks? Każdy stosunek liczy się z ewentualną ciążą, nawet zabezpieczając się.. Twojemu partnerowi brak jakiejkolwiek wyobraźni, empatii, wykazuje zero odpowiedzialności za własne czyny, bez problemu przerzucił wszystko na Ciebie, a Ty zastanawiasz się czy dalej z nim być? Pierwsze co, zerwij z nim kontakty i najlepiej zapisz się sama na terapię, bo jeśli tego nie przepracujesz to później możesz bardzo cierpieć..
evonla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 14:42   #11
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
z twojego opisu widac ze wasz zwiazek raczej nie przetrwa i moim zdaniem podjelas sluszna decyzje bo gdybys zdecydowala sie utrzymac ta ciaze to tez by nie przetrwal,mialabys tylko mase dodatkowych problemow ,nie tylko rozpad zwiazku ale rowniez samotne maciezynstwo ktore jest ciezkim kawalkiem chleba
teraz masz szanse na nowy zwiazek,mozesz zaplanowac ciaze kiedy bedziesz gotowa i mozesz poznac kogos z kim bedziesz sie lepiej dogadywac
poszlabym na terapie sama i rozstala sie z tym facetem bo wam poprostu nie po drodze
ps.do ludzi ktorzy sie lepiej znaja na polskim prawie czy taki terapeuta moze zglosic na policje ze zostalo opelnione przestepstwo (namawianie do aborcji?)czy obowiazuje go tajemnica lekarska ?
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-29, 14:43   #12
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Napisane przez Alekto123 Pokaż wiadomość
Idzi do psychologa albo na terapię, jak wolisz, bo już po Twoim wpisie widać, że tragają Tobą silne emocje.

Staraj się nie obwiniać siebie. W tamtym czasie postąpiłaś najlepiej jak mogłaś i nie miałaś zasobów na inną decyzję.

Decyzje o kontynuowaniu związku przemyśl na spokojnie na chłodno, przegadaj z psychologiem. Podejrzewam, że prawdopodobnie możesz nie chcieć kontynuować tego związku, ale lepiej nie podejmować takich decyzji pod wpływem silnych emocji.
W punkt wpis .

Autorko nie samobiczuj się za to, zrobiłaś jak uznałaś za słuszne, bo czułaś że nie dałabyś rady. Porozmawiaj z profesjonalistą, daj sobie czas na przeżycie tych trudnych emocji i straty. Najważniejsze jest teraz byś zadbała o siebie. Sama sprawa tego czy w związku pozostać czy z niego wyjść jest teraz mniej priorytetowa i pewno wyklaruje Ci się jak poukładasz sobie emocje i myśli.

Stary 2020-12-29, 14:47   #13
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2020-12-29 o 15:56
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:04   #14
Alassska
Raczkowanie

Bardzo współcuje sytuacji. Aborcja czasem jest najlepszą na świecie decyzją, ale widać, że tu nie była ani łatwa, ani tak autonomiczna, jak powinna być. Idź na terapię, żeby sobie to ułożyć w głowie.

Z facetem bym się roztała. Jeśli nie mogłabym na niego liczy w takiej sytuacji, to związek nie miałby dla mnie sensu.
Alassska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:09   #15
evonla
Zadomowienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88393464]z twojego opisu widac ze wasz zwiazek raczej nie przetrwa i moim zdaniem podjelas sluszna decyzje bo gdybys zdecydowala sie utrzymac ta ciaze to tez by nie przetrwal,mialabys tylko mase dodatkowych problemow ,nie tylko rozpad zwiazku ale rowniez samotne maciezynstwo ktore jest ciezkim kawalkiem chleba
teraz masz szanse na nowy zwiazek,mozesz zaplanowac ciaze kiedy bedziesz gotowa i mozesz poznac kogos z kim bedziesz sie lepiej dogadywac
poszlabym na terapie sama i rozstala sie z tym facetem bo wam poprostu nie po drodze
ps.do ludzi ktorzy sie lepiej znaja na polskim prawie czy taki terapeuta moze zglosic na policje ze zostalo opelnione przestepstwo (namawianie do aborcji?)czy obowiazuje go tajemnica lekarska ?[/QUOTE]

Nie wiem czy wszyscy terapeuci, ale moja znajoma takie przestępstwa zgłasza
evonla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:12   #16
SalParadise92
Przyczajenie

Mam tylko jego bo nikt z rodziny by mi nie pomógł z dzieckiem, wiem to. Matka ma mnie gdzies, ma swoją nową rodzine i swoje zycie, ojciec sam jest jak dziecko. Matka obrazila sie na mnie za aborcje, nawet juz nie mam z nią kontaktu i wiem, ze by mi nie pomogła. Mam tylko jedną przyjaciółkę, ktora teraz sama ma sporo problemów, a poza nimi nikogo więcej.
Stary 2020-12-29, 15:12   #17
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Gościu jak tak na 100 pro nie chciał dziecka to mógł zainwestować w wazektomię. Niestety, jest już po fakcie, ja sądzę, że nie pozbędziesz się żalu do niego nigdy, a wrogość i frustracja w Tobie będzie tylko narastać. Zamiast myśleć nad terapią dla par, po prostu odejdź. Tu naprawdę nie ma czego ratować.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:14   #18
SalParadise92
Przyczajenie

On mnie nie namawiał do aborcji... sama postanowiłam to zrobic kiedy okazało się, ze on nie jest gotowy, zeby mi przy tym dziecku pomóc. On powiedział tylko, ze nie nadaje się na ojca i ze na pewno nie damy sobie rady.
Stary 2020-12-29, 15:30   #19
Konto usunięte

Cytat:
On mnie nie namawiał do aborcji... sama postanowiłam to zrobic kiedy okazało się, ze on nie jest gotowy, zeby mi przy tym dziecku pomóc. On powiedział tylko, ze nie nadaje się na ojca i ze na pewno nie damy sobie rady.
no i dobrze ze ci prawde powiedzial
przynajmniej nie zdecydowalas sie na dziecko z naiwna wiara ze wszystko bedzie super i po jego urodzeniu nie przekonalas sie ze nie masz zadnego wsparcia a dziecko trzeba ubrac ,wyzywic zapewnic dach nad glowa
to byla dobra decyzja skoro wiesz ze sama nie dalabys sobie rady utrzymac dziecka ,jakie to dziecko mialaoby zycie ze sfrustrowana matka ,bez ojca ktory go kocha ?
idz na terapie ,to sa ciezkie wybory musisz je przedyskutowac z jakims specjalista
tak juz jest w zyciu ze czasami musimy wybierac mniejsze zlo,moim zdaniem wybralas slusznie ,mozesz jeszcze miec dzieci z kims kiedys kiedy ty i twoj partner bedziecie czuli sie gotowi i chcieli miec dzieci to nie byl dobry czas
teraz zadbaj o siebie i nie badz dla siebie zbyt surowa
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-29, 15:36   #20
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:

Może nie namawiał, ale oczekiwał, że to zrobisz.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:42   #21
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Powinnas iść do psychologa, najlepiej sama.
Jeśli się rozstaniecie, to w następnym związku poruszaj ten temat wcześniej. Oboje zawaliliście nie robiąc tego, a ty dodatkowo zakładając bezpodstawnie, że facet będzie się cieszył.
Bardzo niesprawiedliwie wytykasz mu, że twoja decyzja to jego wina. Bo to naprawdę była twoja decyzja. Nikt ci przecież na siłę tej aborcji nie robił.
Jeśli facet naprawdę nie chciał dziecka i naprawdę uważa, że nie będzie dobrym ojcem, to powiedział prawdę i to jest po prostu rzeczywistość, którą należy brać pod uwagę w kalkulacjach.
Cytat:
Napisane przez evonla Pokaż wiadomość
Skoro Twój partner wiedział, że nie jest gotów na dziecko, nie będzie w stanie go utrzymać, ani wziąć za nie odpowiedzialności, to po co uprawiał seks? Każdy stosunek liczy się z ewentualną ciążą, nawet zabezpieczając się.. Twojemu partnerowi brak jakiejkolwiek wyobraźni, empatii, wykazuje zero odpowiedzialności za własne czyny, bez problemu przerzucił wszystko na Ciebie, a Ty zastanawiasz się czy dalej z nim być? Pierwsze co, zerwij z nim kontakty i najlepiej zapisz się sama na terapię, bo jeśli tego nie przepracujesz to później możesz bardzo cierpieć..
W takim razie to samo można powiedzieć o autorce. Ostatecznie też stwierdziła, że nie poradzi sobie z dzieckiem i usunęła ciążę

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88393464]
ps.do ludzi ktorzy sie lepiej znaja na polskim prawie czy taki terapeuta moze zglosic na policje ze zostalo opelnione przestepstwo (namawianie do aborcji?)czy obowiazuje go tajemnica lekarska ?[/QUOTE]Co tu jest do zgłaszania? Kobieta nie jest w PL karana za poddanie się aborcji, a terapeucie nie trzeba mówić jak do tego doszło. Mogła sobie na legalu np. pojechać z granicę i terapeuta tylko zrobiłby z siebie pajaca zgłaszając.
Cytat:
Zajmowanie się własnym dzieckiem to nie jest pomoc, tylko odwalanie swojej części obowiązków.
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88393593]Może nie namawiał, ale oczekiwał, że to zrobisz.[/QUOTE]Skąd wiesz czego oczekiwał?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:45   #22
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 15:49   #23
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziamach Pokaż wiadomość
Co ja takiego złego napisałam?
Zastanów się dziewczyno. Istotnie, zero empatii. Aż wstyd.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-12-29, 15:50   #24
Konto usunięte

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88393601]Powinnas iść do psychologa, najlepiej sama.
Jeśli się rozstaniecie, to w następnym związku poruszaj ten temat wcześniej. Oboje zawaliliście nie robiąc tego, a ty dodatkowo zakładając bezpodstawnie, że facet będzie się cieszył.
Bardzo niesprawiedliwie wytykasz mu, że twoja decyzja to jego wina. Bo to naprawdę była twoja decyzja. Nikt ci przecież na siłę tej aborcji nie robił.
Jeśli facet naprawdę nie chciał dziecka i naprawdę uważa, że nie będzie dobrym ojcem, to powiedział prawdę i to jest po prostu rzeczywistość, którą należy brać pod uwagę w kalkulacjach.
W takim razie to samo można powiedzieć o autorce. Ostatecznie też stwierdziła, że nie poradzi sobie z dzieckiem i usunęła ciążę

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Co tu jest do zgłaszania? Kobieta nie jest w PL karana za poddanie się aborcji, a terapeucie nie trzeba mówić jak do tego doszło. Mogła sobie na legalu np. pojechać z granicę i terapeuta tylko zrobiłby z siebie pajaca zgłaszając.
Zajmowanie się własnym dzieckiem to nie jest pomoc, tylko odwalanie swojej części obowiązków.
Skąd wiesz czego oczekiwał?[/QUOTE]

pytam bo slyszalam ze namawianie do aborcji jest karalne i dlatego pytam czy ten terapeuta nie moglby zglosic gdzies ze kobieta zostala zmanipulowana do usuniecia ciazy
chociaz zgadzam sie z toba ze nie zostala bo sama zdawala sobie sprawe ze ciaza teraz to nie jest dobry pomyl ale wiesz w tym obsesyjnym katolickim kraju trzeba uwazac co sie komu mowi
Stary 2020-12-29, 15:52   #25
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamach Pokaż wiadomość
Ja mam małe dziecko i wpadła ze swoim chłopakiem, który dziecka nie chciał i namawiał nie na aborcje. Nie uległam jego namową i teraz wiem, że dobrze zrobiłam z wielu przyczyn. Zostawił mnie więc teraz wiem jakim jest człowiekiem przynajmniej i mi, to otworzyło oczy. Wątpię aby wasz związek po tym wszystkim miał racje bytu. Szkoda wielka,że nie będąc pewna zdecydowałaś się na aborcje w dodatku pisząc, że wiedziałaś, że będziesz żałować. Nie zazdroszczę ci sytuacji.
Kop leżącego, pewnie
Stary 2020-12-29, 15:54   #26
mariamalaria
BAN stały

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88393464]z twojego opisu widac ze wasz zwiazek raczej nie przetrwa i moim zdaniem podjelas sluszna decyzje bo gdybys zdecydowala sie utrzymac ta ciaze to tez by nie przetrwal,mialabys tylko mase dodatkowych problemow ,nie tylko rozpad zwiazku ale rowniez samotne maciezynstwo ktore jest ciezkim kawalkiem chleba
ps.do ludzi ktorzy sie lepiej znaja na polskim prawie czy taki terapeuta moze zglosic na policje ze zostalo opelnione przestepstwo (namawianie do aborcji?)czy obowiazuje go tajemnica lekarska ?[/QUOTE]

Też sądzę, że w twojej sytuacji dobrze zrobiłaś, że usunęłas ciążę.
Teraz jeszcze usuń niedoszłego ojca ze swojego życia. Nie sprawdził się.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 16:08   #27
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-05 o 04:43
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 16:40   #28
SalParadise92
Przyczajenie

Dziękuję Wam za tyle odpowiedzi, myslę, ze dam sobie jeszcze trochę czasu a jak mi się nie poprawi pójdę do specjalisty. Co do związku nie wiem, zobaczymy, nie chcę byc teraz z tym wszystkim sama.
Stary 2020-12-29, 16:47   #29
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88393627]pytam bo slyszalam ze namawianie do aborcji jest karalne i dlatego pytam czy ten terapeuta nie moglby zglosic gdzies ze kobieta zostala zmanipulowana do usuniecia ciazy
chociaz zgadzam sie z toba ze nie zostala bo sama zdawala sobie sprawe ze ciaza teraz to nie jest dobry pomyl ale wiesz w tym obsesyjnym katolickim kraju trzeba uwazac co sie komu mowi[/QUOTE]

Nie, nie mógłby bo to sprzeczne z etyką zawodową. To, co mówisz psychologowi/terapeucie zostaje w gabinecie i z niego nie wychodzi bez zgody osoby zainteresowanej, czyli kobiety.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 16:57   #30
Luxanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evonla Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wszyscy terapeuci, ale moja znajoma takie przestępstwa zgłasza

Podaj namiary na tę terapeutkę, żeby się na nią mniej ludzi zdecydowało. Jak może w ogóle rozpowiadać prywatne rzeczy z gabinetu, co z tajemnicą lekarską, wtf.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości