|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyrzynająca się ósemka
Mam problem z dziąsłem wokół wychodzącej ósemki. Rok temu miałam to samo, byłam u dentysty to powiedział ze ząb rośnie prawidłowo i będzie jeszcze rósł kilka lat. Miałam wtedy spuchnięte pół twarzy i mega mnie bolała okolica ósemki. Dostałam zalecenia płukania, robienia zimnych okładów i brania przeciwbólowych. Antybiotyku nie dostałam bo dentysta stwierdził ze na takim etapie nie warto. Wszystko przeszło po Ok 9 dniach.
Teraz znowu mam podobnie. Spuchła mi szczęka i boli dziąsło. Dodatkowo to dziąsło można „odsunąć” patyczkiem higienicznym od zęba (między 7 a wychodzącą 8) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyrzynająca się ósemka
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyrzynająca się ósemka
żałuję że nie mam mojego zdjęcia rtg zębów na komputerze. mam 4 ósemki na 30 stopni ustawione do moich zębów. nic mi nie wychodzi z dziąseł i nie wyjdzie. umycha mi zeby i dentystka mi radzi rozciąć dziąsło u góry i na dole i wyjąć te ósemki, bo reszta zebów jest co chwilę zepsuta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.