|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bolące piersi u 21 latki
Czy w wieku 21 lat rosną jeszcze piersi czy ten ból jest raczej spowodowany czym innyn(ten ból przy dotykaniu rozpoczął się kiedy miałam 10 lat i zaczynały rosnąć mi piersi i nie przestał do teraz)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bolące piersi u 21 latki
Cytat:
Może to wynikać z jakichs nieparwidłowosci hormonalnych, wiec powinnaś pójść do lekarza ogólnego lub ginekologa i poprosic o siekierowanie do Poradni profilaktyki zdrowia Piersi i tam byc pod kontrola . I nie chodzi mi o to zeby Cie straszyć, bo pewnie nic Ci nie jest, ale jesli piersi sa tak notorycznie przewrażliwione, to moga być z czasem narazone na wieksze ryzyko twoerzenia się jakichś cyst, zmian, zwłóknień i powinnas być pod stałą, regularna, PROFILAKTYCZNA kontrola, miec regularne robione USG i/lub mammografię i mięc to konsultowane przez specjalistę. To jak regularne przeglądy ginekologiczne i powinno być normą u kobiety.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bolące piersi u 21 latki
Problem może być różny, od błahych po skomplikowane:
- Czy boli cię cały czas czy tylko sporadycznie ( ja mam bardzo bolesne tkliwe piersi zawsze jak zbliża mi się okres) od wielu lat - Czy bierzesz hormony jeśli tak może to być przyczyna - Robisz samobadanie ? Może jakieś zmiany? - Masz duże piersi ? Może przez to cie bolą, stanik uciska? - Ja przed okresem nie wytrzymuje go nosić. - Ciąza - Jak coś cie niepokoi idź do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.