Czy zrobiłam coś źle? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-30, 22:02   #1
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

Czy zrobiłam coś źle?

Byłam dzisiaj na drugim spotkaniu z facetem z Tindera. Chłopak jest obcokrajowcem, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie w tej sprawie. Bardzo fajnie nam się gadało, mimo że nie jestem jakaś super z angielskiego, rozumieliśmy się, było żartowanie i flirtowanie. Widzieliśmy się popołudniu, spędziliśmy ze sobą prawie 3h i facet nie odyzwa się od tego czasu. Napisałam do niego sama, jak tylko wróciłam do domu. On nawet nie wyświetlił, mimo że był przez moment online. I czuję, że mogłam coś zrobić źle. Po poprzednim spotkaniu sam odezwał się jak tylko wrócił do domu. Potem też do mnie pisał codziennie. A teraz cisza...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dziewczyna_z_sasiedztwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 08:36   #2
parallel_roads
Zadomowienie

Dot.: Czy zrobiłam coś źle?

Szukasz problemu na siłę, jak jest się kimś zainteresowanym to nie trzeba 24/7 wisieć na telefonie. Jak koleś będzie dłużej zwlekał z odpowiedzią, to wtedy się zaczniesz martwić
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 08:39   #3
karawanna
Zakorzenienie

Nie miał czasu, coś mu wypadło, coś się u niego stało, że nie miał czasu ani głowy na pisanie - tego typu powodów może być mnóstwo. Sama mówisz, że online był tylko chwilkę. Nie ma co wpadać w paranoję, bo jakiś facet nie odezwał się od razu po randce...
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 08:47   #4
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

I co? Nadal cisza?
Stary 2021-01-31, 09:35   #5
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
I co? Nadal cisza?
Tak, nadal cisza.

Możliwe, że mnie ignoruje. Nie był od tamtej jednej krótkiej chwili online, ale piszemy ze sobą na instagramie (przenieśliśmy się z Tindera na instagrama, bo on nie ma facebooka, ze znajomymi piszesz na whatsappie, a instagrama zainstalował specjalnie dla mnie). Więc możliwe, że w ogóle tam nie wchodzi, bo właśnie mnie ignoruje. Nie sądzę, że nie miał telefonu w ręku od wczorajszego wieczoru.

Stary 2021-01-31, 10:07   #6
Overcooked
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna_z_sasiedztwa Pokaż wiadomość
Tak, nadal cisza.

Możliwe, że mnie ignoruje. Nie był od tamtej jednej krótkiej chwili online, ale piszemy ze sobą na instagramie (przenieśliśmy się z Tindera na instagrama, bo on nie ma facebooka, ze znajomymi piszesz na whatsappie, a instagrama zainstalował specjalnie dla mnie). Więc możliwe, że w ogóle tam nie wchodzi, bo właśnie mnie ignoruje. Nie sądzę, że nie miał telefonu w ręku od wczorajszego wieczoru.

Rozmyślił się, może na dłuższą metę twój brak lekkości w angielskim jest nie dla niego, a może to, a może tamto. Big love z tego nie będzie i nie warto zaprzątać sobie głowy i obserwować czy jest czy nie jest aktywny
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 10:10   #7
parallel_roads
Zadomowienie

Może jeszcze śpi, niedziela jest

Ja tam często na takim wczesnym etapie nawet dłużej nie odpisywałam, nie pomyślałabym, że już olał
Stary 2021-01-31, 10:16   #8
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Overcooked Pokaż wiadomość
Rozmyślił się, może na dłuższą metę twój brak lekkości w angielskim jest nie dla niego, a może to, a może tamto. Big love z tego nie będzie i nie warto zaprzątać sobie głowy i obserwować czy jest czy nie jest aktywny
Też się tego obawiam. Dla niego angielski też nie jest ojczystym językiem, ale radzi sobie zdecydowanie lepiej niż ja.

Albo stwierdził, że ciężko się ze mną dogadać po angielsku, albo stwierdził, że jestem brzydka i nudna. ((

Stary 2021-01-31, 10:27   #9
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Też się tego obawiam. Dla niego angielski też nie jest ojczystym językiem, ale radzi sobie zdecydowanie lepiej niż ja.

Albo stwierdził, że ciężko się ze mną dogadać po angielsku, albo stwierdził, że jestem brzydka i nudna. ((

Albo już sobie jakąś nową znalazł na Tinderze Nie ma co gdybać i się pogrążać w smutku. To nie jest tak poważna relacja, żeby to tak wpływało na Twój nastrój. Nie myśl o tym, jeśli naprawdę Cię oleje, to mu się nie narzucaj tylko szukaj dalej kogoś innego.
Może to też da Ci motywacyjnego kopa, żeby na przykład podszkolić swój angielski
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 10:32   #10
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Autorko, dokładnie - jeżeli olał, to jego strata. Nic nie poradzisz. Jeżeli nie odezwie się do jutra, to już sobie nagrywaj randkę z kimś nowym.

Z Twoich poprzednich wątków wynika, że szybko i mocno się angażujesz, często w znajomości po których od razu widać, że nie rokują. Może tinder nie jest dobrym pomysłem, póki tego nie przepracujesz?

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2021-01-31 o 10:46
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 10:35   #11
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Autorko, dokładnie - jeżeli olał, to jego strata. Nic nie poradzisz. Jeżeli nie odezwie się do jutra, to już sobie nagrywaj randkę z kimś nowym.
Ja wiem, wiem. Tak naprawdę w międzyczasie już spotykałam się z drugim facetem. Po prostu chodzi o to, że mi się naprawdę podobało na tej wczorajszej randce, wróciłam zadowolona, myślałam, że jemu też się podobało, napisałam, a tu cisza. Po prostu mi przykro i tyle. Widzę, że ja i on zupełnie inaczej oceniliśmy wczorajsze spotkanie. ((

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-31, 10:41   #12
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
myślałam, że jemu też się podobało, napisałam, a tu cisza. Po prostu mi przykro i tyle. Widzę, że ja i on zupełnie inaczej oceniliśmy wczorajsze spotkanie. ((
Dziewczyno, przestań dramatyzować, dopiero co widzieliście się wczoraj wieczorem, dzisiaj jest niedziela rano, a Ty już sobie wmawiasz, że pewnie uznał, że jesteś brzydka. Nie każdy tak ma, że za każdym razem jak weźmie telefon do ręki to musi napisać do drugiej osoby i pierwsze co robi jak się kładzie do łóżka to wchodzi na Instagram. Wyluzuj
Stary 2021-01-31, 10:46   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, wiem. Tak naprawdę w międzyczasie już spotykałam się z drugim facetem. Po prostu chodzi o to, że mi się naprawdę podobało na tej wczorajszej randce, wróciłam zadowolona, myślałam, że jemu też się podobało, napisałam, a tu cisza. Po prostu mi przykro i tyle. Widzę, że ja i on zupełnie inaczej oceniliśmy wczorajsze spotkanie. ((
Nie rozumiesz, że on się może z Tobą super extra bawić a jednocześnie nie wiązać z Tobą żadnych planów? I mieć na raz 4 takie koleżanki z tindera? Facet nie musi szukać związku z Tobą, nawet jeżeli uważa, że jesteś fantastyczna.
Stary 2021-01-31, 10:46   #14
skara
Zakorzenienie

Wyluzuj i olej. Napisze, to fajnie. Nie napisze? Też fajnie.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 11:24   #15
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Byłam dzisiaj na drugim spotkaniu z facetem z Tindera. Chłopak jest obcokrajowcem, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie w tej sprawie. Bardzo fajnie nam się gadało, mimo że nie jestem jakaś super z angielskiego, rozumieliśmy się, było żartowanie i flirtowanie. Widzieliśmy się popołudniu, spędziliśmy ze sobą prawie 3h i facet nie odyzwa się od tego czasu. Napisałam do niego sama, jak tylko wróciłam do domu. On nawet nie wyświetlił, mimo że był przez moment online. I czuję, że mogłam coś zrobić źle. Po poprzednim spotkaniu sam odezwał się jak tylko wrócił do domu. Potem też do mnie pisał codziennie. A teraz cisza...

Cytat:

Może on też jest zajęty spotkaniami z innymi, jak i ty?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 11:37   #16
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Może on też jest zajęty spotkaniami z innymi, jak i ty?
No ale uważam, że jednak mógłby cokolwiek na tamtą wiadomość odpisać. A nawet jej nie wyświetlił, mimo że był online. Możliwe, że wczoraj wieczorem imprezował. Nasze spotkanie trwało 3h, wrócił do akademika późno. Gadał coś o tym, że będzie może pił i grał z kolegami w pokera. Nie wiem.

Wczoraj jeszcze mówił coś w stylu, że żałuje, że nie może wyjść ze mną do restauracji albo chociaż zaprosić do akademika, bo nie wpuszczają ludzi z zewnątrz (to prawda). To trochę irracjonalne, jeśli teraz mnie oleje.

Tak czy siak napisałam raz i już więcej nie napiszę, jeśli się nie odezwie. Jak się nie odezwie do poniedziałku, to będzie thank u next.

Stary 2021-01-31, 11:51   #17
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
No ale uważam, że jednak mógłby cokolwiek na tamtą wiadomość odpisać. A nawet jej nie wyświetlił, mimo że był online. Możliwe, że wczoraj wieczorem imprezował. Nasze spotkanie trwało 3h, wrócił do akademika późno. Gadał coś o tym, że będzie może pił i grał z kolegami w pokera. Nie wiem.
No, czyli zaraz po tym jak się pożegnaliście, to poszedł na imprezę i się upił, dzisiaj pewnie odsypia lub ma potężnego kaca Niejako Cię uprzedził, że nie wyśle DM na dobranoc.

Nie za bardzo osaczasz facetów, z którymi się spotykasz? Ledwo się znacie, wszystko jest ok, fajnie się Wam gada, macie regularny kontakt, raz nie odpisał późno wieczorem i już sobie wmawiasz, że coś jest nie tak. Daj mu trochę luzu, nikt nie lubi czuć się taki kontrolowany i pisać 24/7.

A co do tego, że był online, to mógł wejść przez przypadek albo specjalnie nie odczytać, bo nie miał czasu na dłuższą rozmowę (która pewnie by się wywiązała z Twojej strony)
Stary 2021-01-31, 12:06   #18
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość
No, czyli zaraz po tym jak się pożegnaliście, to poszedł na imprezę i się upił, dzisiaj pewnie odsypia lub ma potężnego kaca Niejako Cię uprzedził, że nie wyśle DM na dobranoc.

Nie za bardzo osaczasz facetów, z którymi się spotykasz? Ledwo się znacie, wszystko jest ok, fajnie się Wam gada, macie regularny kontakt, raz nie odpisał późno wieczorem i już sobie wmawiasz, że coś jest nie tak. Daj mu trochę luzu, nikt nie lubi czuć się taki kontrolowany i pisać 24/7.

A co do tego, że był online, to mógł wejść przez przypadek albo specjalnie nie odczytać, bo nie miał czasu na dłuższą rozmowę (która pewnie by się wywiązała z Twojej strony)
Też tak myślę.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 12:46   #19
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość

Ale jak ja go niby osaczam? Wysłałam jedną wiadomość. JEDNĄ. Wczoraj, jakoś godzinę po spotkaniu. A teraz głośno myślę. Bo te zachowanie nie jest podobne do niego. Intuicja mi podpowiada, że koleś stracił zainteresowanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-31, 12:47   #20
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak ja go niby osaczam? Wysłałam jedną wiadomość. JEDNĄ. Wczoraj, jakoś godzinę po spotkaniu. A teraz głośno myślę. Bo te zachowanie nie jest podobne do niego. Intuicja mi podpowiada, że koleś stracił zainteresowanie.

Widziałaś go dwa razy, skąd wiesz jakie zachowanie jest podobne do niego? naprawdę, więcej dystansu do internetowych znajomości.

69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 12:48   #21
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

nie jest zainteresowany kontynuuowaniem znajomosci
ja bym odpuscila
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 13:49   #22
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88476697]Widziałaś go dwa razy, skąd wiesz jakie zachowanie jest podobne do niego? naprawdę, więcej dystansu do internetowych znajomości.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Chodziło mi o to, że wcześniej szybciej odpisywał.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88476697]Widziałaś go dwa razy, skąd wiesz jakie zachowanie jest podobne do niego? naprawdę, więcej dystansu do internetowych znajomości.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Chodziło mi o to, że wcześniej szybciej odpisywał.

Stary 2021-01-31, 13:59   #23
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
No, Jezu, ledwo go znasz, widzieliście się 2 razy i coś tam pisaliście, po raz pierwszy się zdarzyła taka sytuacja, że nie odpisał przez kilkanaście godzin. Uprzedził Ciebie, że będzie zajęty, zabalował i tyle. Ma też jakieś inne zajęcia, to nie jest tak, że jak dobrze mu się spędza z Tobą czas to czuje potrzebę minimum co 2 godziny coś do Ciebie napisać. Rozumiem, że Ty tak masz, ale widocznie jemu takie pisanie na czacie nie jest potrzebne w takim stopniu. Na początku może miał ochotę, dzisiaj akurat nie miał, może ma kaca, może po prostu odpoczywa, może coś tam. Może umówił się z kimś innym.

Prawie go nie znasz, a już wymagasz, żeby ciągle Ci poświęcał czas, a jak przez kilka h nie odpisze, to sobie zaczynasz wmawiać, że pewnie coś jest nie tak. Nie jest, niedawno Cię poznał, ma też inne rzeczy na głowie, nie jesteś jego priorytetem albo po prostu woli w wolnym czasie robić coś innego niż pisać na czacie i tyle, nie oznacza to, że z Tobą coś jest nie tak albo że go nie interesujesz. Do tej pory mieliście bardzo intensywny kontakt, chwila oddechu i już dramatyzujesz

Jak nie będzie długo odpisywał i zapadnie się pod ziemię, to wtedy wyciągnij wnioski, ale nie, że na Boga, wczoraj się widzieliście, a dzisiaj jeszcze nie pisaliście.

I też może się upewnij, że macie co do tej relacji podobne oczekiwania. Ok, był flirt, ja rozumiem (ale też czytałam tutaj już różne rzeczy i niektórzy flirt widzą wszędzie ), ale może Tobie ogólnie zależy na nim trochę bardziej, a dla niego jesteś jakąś tam po prostu kumpelą albo taką odskocznią, żeby fajnie spędzić czas, ale nie czuje tej ekscytacji. Nie mówię, że tak jest, w końcu to Ty z nim piszesz, ale no, widać, że bardzo się wkręciłaś w tę relację, a naprawdę ledwo co się poznaliście, a już byś chciała, żeby on ciągle odpisywał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-01-31, 14:55   #24
bardzosmutnadziewczyna
Raczkowanie

Facet nie jest stąd, pewnie jest tu od niedawna, skoro nie mówi po polsku i z nudów szuka kogoś, z kim mógłby spędzać wolny czas i nie ma pewnie takich oczekiwań wobec tej znajomości jak ty. Trzeba wyluzować.

Myślę jednak, że jak nie odezwie się w ciągu trzech dni od ostatniego spotkania, to w ogóle szkoda czasu na tę znajomość.

bardzosmutnadziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 16:57   #25
Andziullka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardzosmutnadziewczyna Pokaż wiadomość
Facet nie jest stąd, pewnie jest tu od niedawna, skoro nie mówi po polsku i z nudów szuka kogoś, z kim mógłby spędzać wolny czas i nie ma pewnie takich oczekiwań wobec tej znajomości jak ty. Trzeba wyluzować.

Myślę jednak, że jak nie odezwie się w ciągu trzech dni od ostatniego spotkania, to w ogóle szkoda czasu na tę znajomość.

Też tak myślę, gdyby był bardzo zainteresowany już autorka by o tym wiedziała, intuicja raczej jej dobrze podpowiada. Pewnie się jeszcze odezwie, z nudów albo co gorsza żeby zaliczyć. Radzę wyluzować bo desperację idzie wyczuć i to zniechęca.

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 17:19   #26
magdalenaCat
Raczkowanie

Z mojego doświadczenia wynika ze jeżeli wpadłaś facetowi w oko to nie będziesz miała co do tego żadnych wątpliwości.

Tutaj są dwie możliwości - już sobie odpuścił i pisze z następna albo odezwie się jak zacznie mu się nudzić ale wielkiej miłości z tego nie będzie i tak.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 18:46   #27
11bd71622419137abe56ddfdaa0fc1a26b0d8108_60b176031ff15
Konto usunięte

Rozmyslil sie i tyle

11bd71622419137abe56ddfdaa0fc1a26b0d8108_60b176031ff15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-01-31, 21:11   #28
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610
Konto usunięte

A temu drugiemu, z którym w międzyczasie się spotykalaś, napisałas ze masz innego na oku i ten jest póki co bardziej interesujący?
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-31, 22:09   #29
parallel_roads
Zadomowienie

[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88477724]A temu drugiemu, z którym w międzyczasie się spotykalaś, napisałas ze masz innego na oku i ten jest póki co bardziej interesujący?[/QUOTE]

Z tego co pisała z żadnym wyłączności nie ustalała. Nie dziwnego, w końcu żadnego jeszcze nie poznała za bardzo
Stary 2021-02-01, 09:38   #30
dziewczyna_z_sasiedztwa
Raczkowanie

[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88477724]A temu drugiemu, z którym w międzyczasie się spotykalaś, napisałas ze masz innego na oku i ten jest póki co bardziej interesujący?[/QUOTE]Ale ja żadnemu z nich nie obiecałam, że będę randkować tylko z nim. Poznaliśmy się na Tinderze, więc myślę, że jest świadomy, że pisze z wieloma facetami i z niektórymi mogę się spotkać.

Wracając do tematu, odezwał się. Napisał do mnie wieczorem, że był zajęty i co u mnie słychać. No i chcąc nie chcąc wykonałam podobny numer, bo byłam na akurat imprezie. Wyświetliłam i odpisałam dopiero teraz.

Ale macie rację, nie sądzę, że coś z tej znajomości będzie...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości