|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak zmienić kolor włosów sposobami naturalnymi?(bez użycia farby)-wątek zbiorczy
Mam długie włosy.Jakieś pół roku temu rozjaśniałam je naturalnie rumiankiem i cytryną.Teraz chciałabym je przyciemnić bo wyglądałą na zniszczone i nienajładniej ale nie obcinać.Czy są zioła które przyciemniają włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: ciemniejsze włosy
podobno kora dębowa, ale nie uzywałam [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Liść orzecha włoskiego przyciemnia,ale też wysusza nieco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Re: ciemniejsze włosy-do Anety
Zdradż proszę jak rozjaśniłaś włosy. Tzn. jak wyglądała cała procedura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rozjaśniłam je następująco.Potrzebne sa dwie cytryny i 4 torebeczki rumianku.Zagotowałam wodę - 1 litr i zalałam nim rumianek,zostawiłam do nasiąknięcia przez około 30 minut.Następnie wyjełam niepotrzebne juz torebki rumianku i wycisnełam sok z dwóch cytryn (przedtem przekroiłam na połówki).I takim płynem płukałam włosy zaraz po umyciu zwykłym szamponem.Żeby był lepszy efekt zawinełam głowe czystą torebką foliową i potem ręcznikiem.I w takim turbanie chodziłam po domu przez około godzine.Na koniec czesanie i/lub suszenia.To cała filozofia.
El napisał(a): > Zdradż proszę jak rozjaśniłaś włosy. Tzn. jak wyglądała cała procedura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Aneto
![]() Mam nadzieję, że również i Ty znajdziesz odpowiedż na swoje pytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
liście orzecha włoskiego. postaram sie znalezc przepis na mixture [bo gdzies czytalam] ale nie obiecuje.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
jak w naturalny sposób rozjaśnić włosy?
jestem ciemna blondynka z delikatnym balejazem chcialabym aby moje wlosy byly troche jasniejsze nie chce stosowac farb ani srodkow utleniajacych moze znacie sposob na jakas płukankę z gory dziekuje za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: jak w naturalny sposób rozjaśnić włosy?
Cześć
![]() Zajrzyj tutaj: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1028744781 http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1030197868 W przypadku linku nr 2 niech Cię nie zmyli temat ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
przyciemnienie włosów
JAK W NATURALNY SPOSÓB PRZYCIEMNIĆ WŁOSY ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Re: przyciemnienie włosów
chyba jest to mozliwe chna- basma, przynajmniej taka kidys byla mozliwosc.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Re: przyciemnienie włosów
jest nadal taka możliwość,ale włosy powinny być naturalne,nie po farbach chemicznych i później tez trzeba długo odczekac zanim zdecydujesz się na farbę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Sposób na ciemne włosy?
Witam,
Dysponuje naturalnymi ciemnymi włosami(taki dosc ciemny, zimny brązik)i generalnie pasuje mi ten kolor. Niestety latem włosy "rudzieją" mi od słońca i przybierają lekko spłowiały odcień. Chciałabym w miare możliwości zachować głęboki ciemny kolor włosów nie koloryzując ich- czy istnieją na to jakieś naturalne sposoby? - jakieś ziółka, miksturki czy płukanki? Bardzo prosze o jakieś sugestie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Re: Sposób na ciemne włosy?
sa szampony do ciemnych wloskow zazwyczaj z wyciagiem z kory debu, badz innych ziolek. Pokrzywa tez generalnie zciemnia wloski i wzmacnia je. Mozesz uzyc henny do wlosow(to juz farbowanie)ale delikatne na naturalnych skladnikach. Czarna henna badz brazowa nada im pozadamy odcien jest calkowice naturalnym produktem(to sproszkowane liscie , korzenie roslinne)wloski po farbowaniu sa miekkie odzywione, takie farbowanie polecam tym co maja cienkie delikatne wloski, sa naprawde wzmocnione. Aha a na lato uzywaj szamponow z filtrami ktore tez zabezpiecza przed plowieniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
mam dokładnie to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dziękuje wam serdecznie za sugestie. Na pewno jakiś sklepik zielarski odwiedzę i coś sobie wybiorę.
Pozdrawiam i buziakuje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Tez kiedys zapragnelam zmienic kolor wloskow czyms w miare naturalnym i polakomilam sie na henne. Efekt byl ok, taki jak chcialam. Ale sposob nakladania tej papki byl okropny. Bardzo szybko styglo i robily mi sie z plynnej masy grudki, tak ze jak mi mama smarowala glowe to te grutki lataly w kolo i musialam potem niezle sie nameczyc by domyc lazienke,bo grutki nie chcialy sie tak latwo zmyc. Probowalam tego dwa razy i za kazdym razem dzialo sie tak samo. Chyba ze teraz sa jakies inne henny, ja kupowalam takie zwykle w papierowych torebkach. Tak wiec uprzedzam przed efektami specjalnymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
to sie zgadza
![]() ![]() stygnięcie nie ma większego znaczenia, nie wiem po co na opakowaniach kłada na to taki nacisk, kiedyś nakładałam już całkiem "wystygniętą" i efekt był taki sam. używam tylko tych w torebkach, bo do tubkowych walą chemię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi jak to jest z tą henną. Kiedy farbowałam włosy nawet na ciemne zimne brązy, po czsie, kolor się wymywał i włosy też stawały się jakby spłowiałe - mam wrażenie, że dzieje się tak dlatego, że włosy muszą być jakąś tam substancją zawsze rozjaśnione i dopiero wtedy inna substancja z farby albo szamponu nadaje im kolor - jak się kolor wymywa zostaje taki wyrudziały włos...czy henna działa na tej samej zasadzie?
Ja generalnie nie lubie koloryzować włosów, wygodnie mi z kolorem, który posiadam, chciałabym tylko żeby mi sie latem nie robiły takie jakieś rudowate...bo nie jest mi najlepiej w tym odcieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tez mam ciemne włosy i zawsze latem sa w odcieniu, szczególnie pod słońce, rudawym
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Na stronie www.ziola-leki.pl znajdziesz w podkategorii Zioła i kosmetyki> Pielęgnacja włosów ziołowe metody przyciemnienia włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jak zmienić kolor włosów sposobami naturalnymi?(bez użycia farby)-wątek zbiorczy
Witam, chciałam się dowiedzieć, czy jest jakiś "domowy" sposób na rozjaśnienie włosów ciemny blond. Moze istnieją jakieś szampony delikatnie rozjaśniające fryzurke? Nie chcę używaż farb itd.
Chciałam się też dowiedzieć, co zrobić z suchymi i niesfornymi końcówkami, nie są rozdwojone, ale stroszą się na wszystkie strony przez co moja fryzurka wygląda niezbyt ciekawie... :/ Proszę o pomoc i z góry dziękuję! Pozdriawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Re: Naturalne rozjaśnianie włosów
witam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
podlanczam sie pod watek , sun moze pamietasz jak nazywala sie ta plukanka ? i jak sie ja stosuje i najwazniejsze czy byly efekty ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hmmm to nie byla chyba zbytnio wyszukana nazwa,cos w stylu "mieszanka ziołowa do rozjaśniania włosów"
![]() ![]() ![]() jescze oswiecilo mnie,w gazecie kiedys wyczytalam ze mozna sprobowac rozjasnic pojedyncze pasemka traktujac je soczkiem z cytyny i dla polepszenia efektu poddac sie dzialaniu sloneczka,ale dzialania nigdy nie sprawdzalam ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo za podpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Aaa... Właśnie... Słyszałam, że po naparze z rumianku włosy ciemny blond nabierają rudego kolorku... =( Nie wiem czy to prawda i dlatego boję się tego wypróbować....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dodam jeszce,ze moja kolezanka robila wlasnie proby z rumiankiem(ma co prawda jasno brazowe/ciemny blond kudleki) i jej wlosy rude sie nie wyszly,ale ich odcien stal sie taki ciezki do okreslenia,ale z pewnoscia do ladnych nie nalezal,wiec rumianek moze tylko jasnym blondynkom sluzy?
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja mam włosy średni blond i powiem wam, że rumianek rzeczywiście służy raczej jasnym. Ale mogę wam polecić serię kosmetyków do włosów blond. Seria SoBlonde firmy Got2B - dostępna tylko w wybranych punktach, więc będziecie musiały dobrze poszukać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.