![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty...
EDIT: NIE JEST TO WĄTEK O NIETRZYMANIU MOCZU
![]() ![]() ...to i tak by mnie obtarły. Nawet buty, kurczę, z chmury. No tak mam, na przykład tydzień temu włożyłam nowe sandałki, i dzisiaj wciąż mam na każdym zapiętku (tak się ta część ciała nazywa?) po 3 żywomięsne rany prawie kłute, każda o wielkości ok. 2 cm. Jakby mnie żubr co najmniej pogryzł. I co najlepsze, że nawet jak buty się mniej więcej rozejdą, to mnie zaczynaja obcierać w innym miejscu, np. przy palcach ![]() Tak więc powiedzcie mi, czy istnieje jakis magiczny sposób na to i ja go nie znam, ale Wy mi go powiecie czy po prostu taka moja karma i zostaje mi stworzyć ranking plastrów (w skrócie RP)? No to na 1 miejscu są rossowe Błazny, czyli blasencośtamnieznoszęniem ieckiego. Najtańsze (5 plastrów 12 zł), żelowe, najbardziej elastyczne jak sie przykleja na zapiętku, i ten żel co sie tworzy na ranie robi jej bardzo dobrze, rana dośc szybko sie goi (u mnie to oznacza 2 tygodnie ![]() Wytrzymuja nawet 2 dni z kąpielami i chodzeniem w normalnych butach, jeśli się je dobrze przyklei. Na drugim miejscu żelowe Scholle, praktycznie takie same jak rossowe, tyle że za ok. 20 zł sa 3 duże plastry i 2 malutkie. Troche mniej elastyczne. Na 3 miejscu klasyka Compeed na zapiętki, są bardzo dobre, tyle że upierdliwe w stosowaniu, bo tylko raz w życiu udało mi sie je przykleic tak, żeby został na swoim miejscu 2 dni. Najczęściej zbyt malo je rozgrzewam i nie są elastyczne. Dzis kupiłam Compeed rekomendowane do butów przez Carolinę Wozniacki, warte są coś, czy któraś z Was je używała? A stosowałyście te sztyfty takie zielone mazidłowe Compeedowe? Dają coś?
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2013-05-14 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Szanelowa Madżesti
|
Dot.: Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty...
Cytat:
![]() Miałam też kiedyś z Avonu taki preparat no odciski ale nie sprawdził się. Dodatkowo jeszcze prawie do każdych butów mam doczepione wewnątrz te żelowe wkładki na zapiętki ale na paski ![]()
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2013-05-13 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pani Mizantrop
|
Też mam ten problem, że mnie każde buty obcierają. Wyjątek to lekkie tenisówki i czeszki
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wątek w sam raz dla mnie
![]() Po wczorajszym spacerze stopy w pęcherzach ![]() Skóra piecze jak cholera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej lubię te Schollowe, bo są chropowate lekko, noga sie nie ślizga. Rossowe sa gladkie i swoją rolę spełniają średnio, tylko w miejscach, gdzie but nie ześlizgnie sie ze stopy. A jakie ja figury wycinam z tych paskow żelowych, żeby mi do butów pasowały ![]() No właśnie z tego, co czytalam, to te sztyfty na odciski są głównie na bazie gliceryny, to ja się zwykłym kremem też smaruję i starczy. Ja szukam jakiegoś hitu. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A polewacie te pęcherze czymś? Bo ja probowałam woda utlenioną, ale współdomownicy zabronili, krzyczę po tym jak zarzynany wieprzek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam taki sam problem i muszę przyznać, że ten zielony sztyfcik Compeed nawet mi pomógł.Stosowałam go w tamtym roku przez całe lato. Smarowałam wszystkie potencjalne miejsca obtarcia przed każdym wyjściem i nawet po całodziennym chodzeniu w butach nie robiły mi się paskudne pęcherze, tylko zostawały czerwone obtarcia, które szybciej się goiły, a to już dla mnie sukces
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oooooo, czyli smarowałaś przed, tak? To jest jakaś myśl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dopisuję się do klubu. Mam wrażenie, że i boso bym pozdzierała stopy do kości
![]() I takim oto sposobem stałam się właśnie posiadaczką mięciutkich balerinek, które haratają mi pięty, nie wiedzieć czemu. A podpiętki już założone. Szugar, a próbowałaś ze sprejem przeciw otarciom?? Np. Kiwi takie robi? Ja jeszcze sobie radzę talkiem do stóp. Nic innego, poza rozbijaniem butów młotkiem, zapiętek, podpiętek, wkładek i plastrów chyba nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pani Mizantrop
|
Mnie też, między palcami i często po boku na linii pasków
![]() Najgorsze są skórzane buty, bo są cięższe i sztywniejsze, niż te ze sztucznych materiałów. Jedne skórzane sandałki Bronx jeszcze w czasach licealnych jakieś 7-8 lat temu w ciągu niecałych 20 minut noszenia obtarły mnie tak, że zostawiałam za sobą krwawe ślady, dosłownie. Dodatkowo odparzyły mi stopy od spodu, potem przez ponad tydzień nawet kapci nie mogłam założyć.
![]() |
#10 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie potalkuję stopy to mi buty zjeżdżają, więc u mnie to odpada. No właśnie, ja też nawet jak boso chodze to mam wrażenie, że poduszki pod piętami mam uwrażliwione ![]() Latajmy ![]() Dokładnie ![]() Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że w sumie jedyne buty jakie mnie nie obcierają to zamszowe wewnątrz, uszyte z jednego kawałka (bo pozszywane na szyciu mnie obcierają). Miałam takie jedne mokasyny raz, to chyba mnie nie obtarły nigdzie. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
kosmita jakiś normalnie
|
ja stosowaałam Compeed na rozwalone już pęcherze/zywą ranę (obtarłam w drodze do pracy i tamże sobie jeszcze raczyły pęknąć, a noga nadal w butach
![]() dopełzłam do apteki, pani mi pomogła nawet przykleić i ...magia! od razu przestało boleć, wręcz raźno pomaszerowaałam spowrotem do fabryki, bo jak się okazuje one mają też i jakis środek przeciwbólowy no i goiło się też raźno ![]() polecam ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zawsze obydwa te rodzaje w torebce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ale mówisz o spray do butów? Bo ja mówię o takim, gdzie się stopy psika. Normalnie, na zdrową niepoharataną jeszcze skórę.
http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=14 924 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() A co mi robią sprzączki-klamerki przy sandałkach, ohooooooohooooooooo ![]() Już widzę to mięso na wirzchu przy czymś takim na przykład: KLIK ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
O to wątek dla mnie
![]() Obcierają mnie wszystkie buty, japonki, baleriny, nawet tenisówki ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
buty ktore mnie najbardziej obtarly to delikatne i miekkie baleriny ktore kupilam bo obtarly mnie szpilki i potrzebowalam innych butow na zmiane w ktorych bede mogla sie szybko poruszac
![]() ![]() poza tym standardowo nawet rozchodzone buty potrafia mnie obetrzec jesli np odstawie je na jakis czas ![]() plasterki compeed ratuja sytuacje, to fakt, ale najczesciej po prsotu musze zmienic buty na inne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Taaaaak, a ile to razy wracałyście z imprezy albo spotkania z koleżankami/randki na boso?
Bo ja średnio co drugie wyjście ![]() Rynek pumeksów zdzierających brud z chodników mam opanowany w małym palcu. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Nakleiłam właśnie kompida na ranę, borze zielony jaka ulga. Żelazkiem go rozgrzałam, to chyba najskuteczniejszy sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja na rany na piętach (duże, czerwone, czasem krwawiące) polecam rivanol
![]() tylko uwaga bo żółty i troszkę brudzi skórę. nie szczypie ![]() http://www.i-apteka.pl/product-pol-9...twor-150g.html Swego czasu potrafiłam na takie rany spirytus lać ![]() Mnie jeśli obcierają stopy, tzn pięty to wkładam chusteczkę higieniczną ![]() O plasterkach nigdy nie pomyślałam (nie wiem czemu). Ostatnio w japonkach obciera mnie zakończenie pasków (robią mi się od tego zgrubienia na stopie) ![]() ![]() Mam tak dziwne stopy, że nawet stare, znoszone buty potrafią mnie obetrzeć.
![]() |
#23 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
O jezu, to jednak nie jestem sama! Mnie też obcierają absolutnie wszystkie buty nawet japonki! Mam tak poobcierane stopy, że wstydzę się je pokazywać
![]()
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
To wszystkie jesteśmy z Wrocławia?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wątek dla mnie. Co do balerinek z gumka, to zawsze ją przecinam i nic już się nie wpija. Moja najgorszą zmorą są poodbijane,odparzone poduszki pod stopami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.