|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Co stosować na taką skórę?
Od dłuższego czasu mam problemy z suchymi skórkami na czole, używam peelingów, natłuszczam, ale za 2 dni to samo, wygląda to strasznie i dziwi mnie to, że mimo że mam na czole suche skórki to ciągle jak się dotkne mam strasznie tłustą skórę tam i nie wiem właściwie co robić i jakich kosmetyków używać. Może macie jakieś porady?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co stosować na taką skórę?
Jakich peelingów i jak często używasz? Miałaś tak jeszcze przed tymi peelingami? Ja bym poszła do derma zobaczyć czy to nie jest np. ŁZS - ja wymieniam tylko jedną rzecz, która mi się kojarzy, dermatolog zna tego trochę więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88335685]Jakich peelingów i jak często używasz? Miałaś tak jeszcze przed tymi peelingami? Ja bym poszła do derma zobaczyć czy to nie jest np. ŁZS - ja wymieniam tylko jedną rzecz, która mi się kojarzy, dermatolog zna tego trochę więcej.[/QUOTE]Teraz mam z Soraya mania oczyszczania, a jakie miałam wcześniej nie pamiętam ale przed tymi peelingami też tak miałam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- [1=20a95efe726a92fdad420a0 f54f18a9cf3cdb0ab_6087463 08193d;88335699]Teraz mam z Soraya mania oczyszczania, a jakie miałam wcześniej nie pamiętam ale przed tymi peelingami też tak miałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale wpisałam w internecie łojotokowe zapalenie skóry i w sumie identycznie to wygląda u mnie tylko nie aż tak mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zastanawiałam się czy to nie jakieś kwasy czy coś takiego, a jak mechaniczny to inna sprawa.
Z samodiagnozą jest taki psikus, że są różne stany i choroby skóry podobne do siebie - i jak się nie ma większego doświadczenia w różnicowaniu (jak dermatolog), to łatwo się pomylić. Bo na przykład nie wie się, że te same objawy mogą dotyczyć 10 innych rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
[1=20a95efe726a92fdad420a0 f54f18a9cf3cdb0ab_6087463 08193d;88334709]Od dłuższego czasu mam problemy z suchymi skórkami na czole, używam peelingów, natłuszczam, ale za 2 dni to samo, wygląda to strasznie i dziwi mnie to, że mimo że mam na czole suche skórki to ciągle jak się dotkne mam strasznie tłustą skórę tam i nie wiem właściwie co robić i jakich kosmetyków używać. Może macie jakieś porady?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Przede wszystkim jak często używasz tych peelingów? Są one enzymatyczne czy z drobinkami? Natłuszczasz? Skóre powinno się nawilżać nie natłuszczać, tym bardziej jak widzisz, że robi się tłusta po kilku godzinach. Zaburzyłaś warstwę lipidową skóry stąd suche skórki i tłustość.
![]() |
#6 |
Śnięta Mucha
|
Czym myjesz twarz? Tłustą skórę bardzo łatwo przesuszyć.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że powinnaś się skontaktować z dermo. moja siostra miała podobne objawy, zapisała się na konsultacje dermatologiczne do krakowskiej kliniki xxx i okaząło się, że to łzs. podjęła leczenie i jej skóra wygląda zdecydowanie lepiej niż wcześniej. lepiej skorzystać z porady specjalisty, niż próbować się samemu leczyć. można tylko pogorszyć sprawę.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-12-31 o 20:41 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=20a95efe726a92fdad420a0 f54f18a9cf3cdb0ab_6087463 08193d;88334709]Od dłuższego czasu mam problemy z suchymi skórkami na czole, używam peelingów, natłuszczam, ale za 2 dni to samo, wygląda to strasznie i dziwi mnie to, że mimo że mam na czole suche skórki to ciągle jak się dotkne mam strasznie tłustą skórę tam i nie wiem właściwie co robić i jakich kosmetyków używać. Może macie jakieś porady?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cześć, miałam ten sam problem. Stosuje 1x dziennie Zoxiderm krem i łuszczące się skórki oraz tłustą i zaczerwienioną cera zniknęły. dodatkowo skóra jest nawilżona. Stosuję go również pod makijaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
myśle że tutaj kosmetyki dużo nie pomogą, powinnaś nawilżać skórę od wewnątrz (pić sporo płynów) i zainwestować w zabiegi mocno nawilżające. szukaj w salonach kosmetycznych zabiegów xxx on działa cuda. nawilży ci dogłębnie skórę, a efekt będziesz potem podtrzymywać kremami itp.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-03-18 o 09:27 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.