|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brzemię ładnej dziewczyny
Chcialabym poruszyc kwestie ktora zastanawia mnie juz od dawna. Tak zeby sobie popisac i poznac zdanie innych osob. Czy myslicie ze jest cos takiego jak „brzemie ladnej dziewczyny”? Napisala tak do mnie siostra po poruszeniu tematu o przyjaciolkach/ kolezankach. Czy uwazacie ze ciezko jest sie przyjaznic z ladniejsza od siebie kobieta? Czy ladne dziewczyny koleguja sie tylko z brzydkimi? A brzydkie z podobnymi? Nie chce oczywiscie nikogo tu oceniac czy jestesmy ladni czy brzydcy. Po prostu jestem ciekawa.
Ps. Nie pisze artykulu. Po prostu jestem ciekawa. Ja sama borykam sie z brakiem przyjaciolek/kolezanek. Mam kilka znajomych, ale nikogo bliskiego memu sercu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzemię ładnej dziewczyny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Wg. psychologii społecznej ludzie poszukują kontaktów wśród zbliżonych do siebie osób gdyż tak łatwiej o akceptację i porozumienie. W kontekście urody zapewne jest podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
bardzo ładnych ludzi jest mało
ale na wydziale była dziewczyna, co została miss regionu i startowała w wyborach miss miała przerąbane: śliczna, zgrabna, zwracała uwagę nawet jak szła wyrzucić ogryzek do kosza, to płynęła jak na wybiegu, nie umiała inaczej chociaż gdyby miała twarz i figurę jak ja, to z takimi włosami nie schowała by się w tłumie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że takie rozkminy zostają za szkolnymi drzwiami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie zaobserwowałam niczego takiego. Mam naprawdę śliczną przyjaciółkę i ma ona dużo innych koleżanek, znajomych, ludzie ją lubią - po prostu ma przyjazne usposobienie, jest miła, otwarta, interesuje się tym, co ludzie mają do powiedzenia itp. Także jeśli nie masz koleżanek, to raczej szukałabym winy w charakterze - może jesteś np. zamknięta w sobie, a nie w wybitnej urodzie.
Jak chodziłam do szkoły, to zauważyłam wręcz odwrotną tendencję - ładne dziewczyny miały swoje "fanki". W liceum była taka jedna naprawdę piękna, fotomodelka, inne dziewczyny się jej jakby podlizywały i miała grono "psiapsiółek" i bliską paczkę koleżanek o różnym wyglądzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
theatrical romantic
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wizażowy Kot Igor
|
Też tak uważam.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam czegoś takiego, często wśród przyjaciółek jest np jedna bardzo ładna, kilka przeciętnych i może jedna nieco mniej ładna.
Jedyne co często widuję to dobieranie się pod względem stylu dbania o siebie - dziewczyny na sportowo razem, koleżanki mocno 'zrobione' razem - no ale może po prostu poznały się na siłowni/ na wybiegu / w spa / cokolwiek. Na pewno nie tłumaczyłabym braku przyjaciółek wyglądem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.