|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 102
|
Zakochana kuzynka a facet- powiedzieæ jej?
Witajcie
Mam od paru dni dylemat czy mówiæ kuzynce, z któr± jestem do¶æ blisko o tym co zauwa¿y³am ostatnio. Kuzynka pozna³a w tamtym roku ¶wietnego faceta na Tinderze. Zakochali siê w sobie od pierwszego wejrzenia. Mia³am okazje poznaæ siê z nim, to by³o jedno spotkanie, wiêc te¿ nie mam wyrobionego o nim zdania, ale z opowie¶ci kuzynki facet jest cudowny. Szybko siê w niej zakocha³, rozpieszcza j±, jest dla niej dobry, wstawia wspólne zdjêcia na Facebooku, pozna³a te¿ jego najbli¿szych przyjació³. Mieszka on okolo 100 km od naszego miasta, widuj± siê co weekend, czasem w tygodniu. Ostatnio zaprosi³ mnie do obserwowania na Instagramie. Przyku³o moj± uwagê to , ¿e on lajkuje dos³ownie wszystkie zdjêcia niektórych piêknych celebrytek. Przyjrza³am siê g³êbiej, bo zauwa¿y³am, ¿e mamy dwie wspólne kole¿anki. Równie¿ ich wszystkie zdjêcia polajkowa³. By³y te¿ komentarze (i to ca³kiem ¶wie¿e, bo z tego roku, czyli by³ ju¿ z moj± kuzynk±), które s³odz± tym dziewczynom. Wiem, ¿e nie powinnam, ale zajrza³am do niektórych dziewczyn, które on obserwuje i równie¿ to samo. Wszystkie zdjêcia polajkowane, komentarze typu: ,,Piêkna", a przy zdjêciach, gdzie pokazuj± wiêcej cia³a ,,Petarda!", ,,Bogini". Co o tym my¶leæ? Mówiæ nie¶wiadomej kuzynce o tym, czy nie wchrzaniaæ siê lepiej w to? Jeste¶my do¶æ blisko, ale ona jest na maksa szczê¶liwa i zakochana i sama nie wiem czy nie wyolbrzymiam i po prostu ,,ten typ tak ma''. Taki wiecie Insta-boy. Dodam, ¿e go¶ciu jest ju¿ po 30stce. Co by¶cie zrobi³y na moim miejscu? Edytowane przez lollypop_girl Czas edycji: 2021-03-19 o 09:51 |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 803
|
Dot.: Zakochana kuzynka a facet- powiedzieæ jej?
skoro zaprosil kuzynke swojej dziewczyny to chyba sie ze swoja aktywnoscia jakos specjalnie nie kryje, zebys musiala przed nia to ujawniac jak jakas wielka tajemnice.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 946
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
nie widze w tym nic zlego.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88586944]Nie twoja sprawa kompletnie. Sk±d wiesz, ¿e w ogóle by jej to przeszkadza³o? Mo¿e ona nie ma kompleksów wobec innych kobiet? Mo¿e j± krêci, ¿e siê zwi±za³a z takim 'czarusiem' albo nawet s± w zwi±zku otwarty. Jakim prawem ty mia³aby¶ siê wtr±caæ w ich ¿ycie, bo facet nie spe³nia twoich wyobra¿eñ na temat zwi±zku?[/QUOTE]
Ona jest niczego nie¶wiadoma, nie ma instagrama. Znam j± i wiem, ¿e ceni sobie u partnera przede wszystkim wierno¶æ i to, ¿e jest dla niego t± najwa¿niejsza. Wiem, ¿e to s± tylko komentarze i lajki i nie ¶wiadcz± broñ Bo¿e o zdradzie, ale dla mnie ju¿ to by by³a lampka alarmowa. Nie chcia³abym po prostu ¿eby cierpia³a. Kuzynka w poprzednim zwi±zku prze¿y³a zdradê swojego exa i bardzo j± to dobi³o. |
|
|
|
|
#6 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Nic bym nie zrobi³a. W ogóle uwa¿am twój pomys³ za absurdalny, zw³aszcza ¿e lajki na isnta sa jawne, a postêpowanie faceta nie jest zabronione. Je¶li kuzynkê zacznie obchodziæ Instagram, co siê na nim dzieje i co tam robi jej facet, to sobie mo¿e sama za³o¿yæ konto i zobaczyæ. Skoro nie ma tam konta, to widocznie j± nie obchodzi, wiêc nie widzê sensu w spamowaniu jej takich nowin.
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN sta³y
|
W ogóle jakby mi jaka¶ krewna czy kole¿anka zaczê³a donosiæ co mój facet robi na portalach spo³eczno¶ciowych to bym pomy¶la³a, ¿e ma co¶ z g³ow± nie tak i nie ma swojego ¿ycia, bo z jakiej racji w ogóle ¶ledzi i analizuje aktywno¶ci w³a¶ciwie obcej dla niej osoby, a potem sk³ada mi raporty? Bardzo ¼le by w moich oczach wygl±da³o takie w¶cibstwo i ¿yczliwe donosicielstwo.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usuniête
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88587170]W ogóle jakby mi jaka¶ krewna czy kole¿anka zaczê³a donosiæ co mój facet robi na portalach spo³eczno¶ciowych to bym pomy¶la³a, ¿e ma co¶ z g³ow± nie tak i nie ma swojego ¿ycia, bo z jakiej racji w ogóle ¶ledzi i analizuje aktywno¶ci w³a¶ciwie obcej dla niej osoby, a potem sk³ada mi raporty? Bardzo ¼le by w moich oczach wygl±da³o takie w¶cibstwo i ¿yczliwe donosicielstwo.
A to swoj± drog±... Ja bym pomy¶la³a, ¿e ta donosz±ca osoba lubi siê wpieprzaæ w nie swoje sprawy i ma ból ty³ka, ¿e kto¶ ¿yje inaczej ni¿ ona uwa¿a, ¿e powinien. |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 803
|
ja mam instagrama, moj maz nie, nasi znajomi maja. jakby nasi znajomi zaczeli jemu donosic jakie zdjecia lajkuje to bym sie poczula mega dziwnie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 646
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88587170]W ogóle jakby mi jaka¶ krewna czy kole¿anka zaczê³a donosiæ co mój facet robi na portalach spo³eczno¶ciowych to bym pomy¶la³a, ¿e ma co¶ z g³ow± nie tak i nie ma swojego ¿ycia, bo z jakiej racji w ogóle ¶ledzi i analizuje aktywno¶ci w³a¶ciwie obcej dla niej osoby, a potem sk³ada mi raporty? Bardzo ¼le by w moich oczach wygl±da³o takie w¶cibstwo i ¿yczliwe donosicielstwo.
Przecie¿ ca³e sedno istnienia portali spo³eczno¶ciowych to ¶ledzenie ¿ycia innych ludzi. No bardzo to w¶cibskie, ¿e obczai³a profil faceta, który j± doda³ do znajomych ![]() Ja bym zaczê³a ten temat z kuzynk± je¶li jest ci bliska, i je¶li s±dzisz, ¿e takie zachowanie faceta by jej nie odpowiada³o. Przecie¿ dos³ownie mo¿na jedno zdanie rzuciæ " tomek wys³a³ mi zaproszenia na insta, widzia³a¶ kiedy¶ jego profil? patrz". Jak przejrzy z twojego telefonu i j± to nie ruszy, to koniec tematu. |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 504
|
Takim gadaniem jeszcze sama przyczynisz siê do stworzenia jej kompleksów. Bo g³ównym problemem nie bêdzie sam fakt lajkowania innych tylko ¿e robi to tak ostentacyjnie i na tak± skalê ¿e najwyra¼niej przez niego "wiêkszo¶æ" uwa¿a j± za frajerkê skoro a¿ kto¶ specjalnie konspiracyjnie donosi o tym (a nie ¿e tylko ty specjalnie wchodzisz do kobiet które on obserwuje i od razu widzisz ¿e on to polubi³ bo masz tylko jego wspólnego i co gorsza specjalnie rozwijasz i sprawdzasz pod ka¿dym czy zostawi³ komentarz)
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usuniête
|
[1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88587194]Przecie¿ ca³e sedno istnienia portali spo³eczno¶ciowych to ¶ledzenie ¿ycia innych ludzi. No bardzo to w¶cibskie, ¿e obczai³a profil faceta, który j± doda³ do znajomych
![]() [/QUOTE]Nie chodzi o samo obczajanie, tylko o kombo obczajanie + sk³adanie raportu. |
|
|
|
|
#14 |
|
BAN sta³y
|
[1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88587194]Przecie¿ ca³e sedno istnienia portali spo³eczno¶ciowych to ¶ledzenie ¿ycia innych ludzi. No bardzo to w¶cibskie, ¿e obczai³a profil faceta, który j± doda³ do znajomych
![]() [/QUOTE] Czym innym jest ¶ledzenie na zasadzie ogl±dania zdjêæ, filmów czy statusów jakie dodaje dana osoba, a czym innym jest ¶ledzenie na zasadzie sprawdzania tego co kto lakuje, obserwuje lub komentuje. Z tego co wiem na Insta aktywno¶æ znajomych nie wy¶wietla siê od tak. Trzeba pogrzebaæ. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
mnie to trochê zastanawia, sk±d Autorka to wyczai³a.
w sensie musi obserwowaæ chyba te same profile z laskami, co ten go¶ciu, ¿eby zobaczyæ, ¿e on lajkuje takie zdjêcia. albo ona odwiedza takie profile. kiedy¶ by³a opcja, ¿eby obserwowaæ co polajkowali albo skomentowali osoby, które my obserwujemy, ale ju¿ od d³u¿szego czasu tego nie ma. wiêc mo¿e to Autorka ma jaki¶ problem?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 723
|
Zupe³ni nic. To nie twoja sprawa. To ¿e facet kliknie na jakie¶ zdjêcie a ty chcesz z tego robiæ aferê.
To ¿e sam udostêpni³ Ci insta to widocznie nie widzi w tym nic z³ego. Jaka masz pewno¶æ, ¿e z kuzynk± te¿ czasem nie przegl±da tych zdjêæ. Je¿eli w realu kuzynka jest z facetem szczê¶liwa to po co chcesz to niszczyæ jakimi¶ internetowymi wymys³ami
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 486
|
Nie wchrzaniac sie.
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Nie wtr±caj siê. A jak ju¿ tak bardzo Ciê to mêczy to zapytaj co ona o tym my¶li, ale nie baw siê w donosiciela bo ¼le na tym wyjdziesz.
|
|
#19 |
|
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Po pierwsze, nie widzê nic dziwnego/nagannego w lajkowaniu czyich¶ profili czy pisaniu komentarzy - nie jest to zabronione. A po drugie - nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy wtr±caj± siê do ¿ycia innych, bo uwa¿aj±, ¿e maj± monopol na jedyn± objawion± prawdê o zwi±zkach i ich funkcjonowaniu
|
|
#20 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
Cytat:
Nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy chcesz zniszczyc zwiazek swojej kuzynki pod przykrywk± troski A fu |
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
A czemu kuzynka nie dosta³a od niego zaproszenia na insta ?
Nie wtr±ca³abym siê, je¶li by³abym naprawdê blisko to bym zagada³a. Czy nie wie, bo moze wie i jej nie przeszkadza (i wtedy ok). Dla mnie takie zachowanie to wiocha. Nie wiem ilu facetom by siê podoba³o gdyby ich kobiety komentowa³y jakim¶ kolesiom ¿e siê jaraj± piêknem ich torsów, penisów, whatever. A jakby nie mia³ w profilu nic ciekawego poza lajkowaniem ty³ków na insta to bym go pewnie odzaprosi³a z konta.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2021-03-19 o 13:42 |
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 276
|
Nie rozumiem po co siê rozp³ywaæ nad zdjêciami celebrytów, nawet w komentarzach.
Tym bardziej nie rozumiem czemu mia³by kto¶ mieæ z tym problem. Interesuj siê w³asnym ¿yciem autorko, bo to ksi±¿kowy problem z dupy jest. |
|
|
|
|
#23 |
|
BAN sta³y
|
[1=dfa92456d73d4ef7a78ce23 27709265e19ebf5a3_60cd257 269584;88587632]Nie rozumiem po co siê rozp³ywaæ nad zdjêciami celebrytów, nawet w komentarzach.
Tym bardziej nie rozumiem czemu mia³by kto¶ mieæ z tym problem. Interesuj siê w³asnym ¿yciem autorko, bo to ksi±¿kowy problem z dupy jest.[/QUOTE] Niczym siê takie lajkowanie nie ró¿ni od przys³owiowego wykrêcania szyi na ulicy albo podchodzenia do kobiet na przyjêciu i mówienia im ¿e s± piêkne boginie petardy. Super partner, co kto lubi.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 276
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN sta³y
|
Odnios³am siê do ''w czym problem ¿e kto¶ komentuje''.
No w niczym. Jak komu¶ nie wadzi ¿e kto¶ siê ¶lini (w realu czy mediach spo³eczno¶ciowych) do innych ludzi jak jaki¶ wiecznie napalony to spoczi.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 646
|
Ok, ja nie u¿ywam insta i nie wiem jak bardzo trzeba kopaæ, by odnale¼æ czyje¶ lajki.
W kwestii wtr±cania siê - gdyby chodzi³o o ma³¿eñstwo z jakim¶ sta¿em, to te¿ bym radzi³a siê nie mieszaæ. Ale o ile rozumiem, to jest do¶æ ¶wie¿o poznany facet, który mieszka 100km od dziewczyny - ile oni siê tak serio znaj±, ile czasu zd±¿yli spêdziæ ze sob±? Ja bym to potraktowa³a jako przestrogê na dzieñ dobry, na zasadzie: sprawd¼ sobie kim jest ten facet z którym siê umawiasz, zanim siê mocno wkrêcisz w znajomo¶æ. Jego zachowanie jest z leksza ¿enuj±ce, mo¿e kuzynka ma jakie¶ fa³szywe wyobra¿enie na jego temat po kilku miechach znajomo¶ci na odleg³o¶æ. Szklanka zimnej wody na tym etapie znajomo¶ci by jej nie zaszkodzi³a. |
|
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kuzynka nie ma Insta i jest nie¶wiadoma jego komentarzy i lajkowania ty³ków w stringach. Jestem przekonana, ¿e by siê jej to nie spodoba³o. Ale rzeczywi¶cie, macie racjê. Nie powinnam siê w to chyba wchrzaniaæ. Jest szczê¶liwa, to najwa¿niejsze, bo dziewczyna prze¿y³a wcze¶niej okropn± zdradê ze strony ex. I nie , nie musia³am nadto grzebaæ. Mam dwie znajome z tym facetem na Instagramie, które czêsto dodaj± zdjêcia (i zdarza siê na tych fotach pokazaæ wiêcej cia³a ) i on zalajkowa³ wszystkie w ci±gu paru dni + komentarze typu ,,boginii", ,,petarda". Edytowane przez lollypop_girl Czas edycji: 2021-03-19 o 14:38 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
przyczajony tygrys
Wiadomo¶ci: 216
|
Nie czajê problemu, to ze jest z twoj± kuzynk± nie oznacza, ze nie mo¿e komplementowac innych kobiet. Nie wtr±caj siê i tyle
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest mi bardzo blisk± osob±. Generalnie ju¿ podjê³am decyzjê o niewtr±caniu siê, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Serio uwa¿asz, ¿e facet, który komplementuje wypiête w bikini ty³ki , nazywa je w komentarzach ,,Boginiami" jest w porz±dku wobec swojej kobiety? Ja bym nie chcia³a, aby mój mê¿czyzna tak robi³. Edytowane przez lollypop_girl Czas edycji: 2021-03-19 o 18:02 |
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M