Jak Niektore Kobiety Traktuja Swoje Dzieci :( !!!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-25, 10:18   #1
natalia21
Zadomowienie

Unhappy

Jak Niektore Kobiety Traktuja Swoje Dzieci :( !!!!!!

Przed chwila bedac w pracy przez okno widzialm jak ok.20-paro letnia dziewczyna szla z wozkiem.Dziecko plakalo ona tak telepała tym wozkiem ze pierwsza moja mysl byla ze zaraz to dziecko wypadnie i napewno nie uspokoi sie,podeszlam blizej do okna i zobaczylam jak ona krzyczy na to malenstwo i zatyka mu reka buzie chcialam wyjsc ze sklepu i jej cos powiedziec bo az sie zagotowalo we mnie ale jaka starsza kobieta podeszla do niej i zwrocila jej uwage na to ta laska zeby ona sie nie wtracala to jej dziecko i bedzie robila co bedzie chciala i szybko odeszla z tym wozkiem.... jak mozna tak traktowac bezbronne malenstwo nie rozumiem tego????????? przeciez ono nie powie ze to boli lub przestan mamo oddychac nie moge!!!
szkoda slow normalnie

5.01.2011 [*] Mój aniołek
natalia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 10:37   #2
patrycjaaP
Rozeznanie

Dot.: Jak Niektore Kobiety Traktuja Swoje Dzieci :( !!!!!!

Nieczuła,nieodpowiedzialn a, niedojrzała...

powracam!
patrycjaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 10:42   #3
elly2
Wtajemniczenie

Heh skojarzylo mi sie to z pewnym programem. Chyba to bylo w Rozmowach w toku, ale nie jestem pewna. No ale przejdzmy do sedna sprawy. W jakims duzym hipermarkecie podstawiono kobiete z wozkiem (w wozku byla lalka) - kobieta sie zachowywala w identyczny sposob jak opisalas, trzesla wozkiem i krzyczala...eksperyment polegal na tym czy ktos zwroci jej uwage czy nie...chodzilo glownie o to, czy ludzie sa obojetnie na krzywde (zachowanie) innych czy tez nie sa.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 10:45   #4
natalia21
Zadomowienie

Ale tam raczej lalki nie bylo i szlak mnie trafil jak to zobaczylam... normalnie brak slow dobrze ze siedzialm w sklepie i wyjsc nie moglam bo bym jej chyba palla w ten g.... ł..

Stary 2006-04-25, 10:53   #5
moee
Zakorzenienie

Dużo jest takich zachowań mnie trafia jak widze takie cos bo sama jestem matka ..czesto zauwazam takie zachowania przewaznie u mlodych matek ktore maja dziecko w wieku 2, 3 lat .. jedna kiedys w sklepie popchnela synka tak ze uderzyl glowa w scianie po drugiej stronie sklepiku.. podeszlam , wyciagnelam tel i powiedzialam ze zadzwownie po policje.. wkurzaja mnie matki ktore swoje frustraje wyladowuja na dzieciach, a pozniej slyszymy w telewizji ze ktos skatowal dziecko.. na boga toz to male bezbronne istoty , ktore nie poradzily by sobie bez nas a szarpanie, krzyki slyszymy, widzimy bardzo czesto na ulicy..i widzimy rowniez znieczulice innych ludzi na takie zachowania i to jest przykre
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 10:54   #6
żaba :)
Raczkowanie

GG do żaba :)

Niestety zdarzają się takie sytuacje. Rozumiem, że każdy jest tylko człowiekiem i czasami może się zdarzyć, że zdenerwuje się na dziecko jeżeli jest rozbrykane i nie słucha, ale jak maluch, który nie potrafi mówić ma zasygnalizować, że np coś mu dolega? Tylko poprzez płacz. Rażą mnie takie zachowania. Czasem ludzie nie mają gdzie wyładować frustracji, więc dziecku się dostaje.
Niedawno byłam w sklepie, matka trzymała dziecko (około 5-letnie) na rękach i w pewnym momencie uderzyła je w twarz. Dosłownie mnie zamurowało. Nie wiem czy dziecko coś jej powiedziało, ale sam fakt, że tak zareagowała strasznie mnie zakoczył.
żaba :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 10:58   #7
natalia21
Zadomowienie

Jezu jak ludzie potrafia byc okrutni,bezmyslni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-25, 11:08   #8
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Ja też widuję podobne rzeczy na ulicy, ostatnio z tramwaju widziałam, jak taki maluszek ze 3-4 latka wywrócił się na ulicy. A mamusia zamiast go wziąć na ręce i przytulić, to jeszcze go szarpnęła za rączkę do góry i uderzyła... Ja nie mogę po prostu - po co te matki są w ogóle matkami??? Ja rozumiem, że mogą puścić nerwy, no ale bez przesady!!!

------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do galerii zdjęć

Syringa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 11:17   #9
patrycjaaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elly2
Heh skojarzylo mi sie to z pewnym programem. Chyba to bylo w Rozmowach w toku, ale nie jestem pewna. No ale przejdzmy do sedna sprawy. W jakims duzym hipermarkecie podstawiono kobiete z wozkiem (w wozku byla lalka) - kobieta sie zachowywala w identyczny sposob jak opisalas, trzesla wozkiem i krzyczala...eksperyment polegal na tym czy ktos zwroci jej uwage czy nie...chodzilo glownie o to, czy ludzie sa obojetnie na krzywde (zachowanie) innych czy tez nie sa.
i jaki był wynik?

powracam!
patrycjaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 11:18   #10
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjaaP
i jaki był wynik?
wiekszosc ludzi ja omijalo, albo sie tylko patrzylo ..
Stary 2006-04-25, 11:18   #11
Etiuda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elly2
A płacz dziecka puścili z taśmy czy pozorowali, że już zahukane na śmierć?

Etiuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-25, 11:19   #12
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Etiuda
A płacz dziecka puścili z taśmy czy pozorowali, że już zahukane na śmierć?
z tasmy, lalka byla podstawiona, a ona szarpala ja itp
Stary 2006-04-25, 11:26   #13
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moee
Dużo jest takich zachowań mnie trafia jak widze takie cos bo sama jestem matka ..czesto zauwazam takie zachowania przewaznie u mlodych matek ktore maja dziecko w wieku 2, 3 lat .. jedna kiedys w sklepie popchnela synka tak ze uderzyl glowa w scianie po drugiej stronie sklepiku.. podeszlam , wyciagnelam tel i powiedzialam ze zadzwownie po policje.. wkurzaja mnie matki ktore swoje frustraje wyladowuja na dzieciach, a pozniej slyszymy w telewizji ze ktos skatowal dziecko.. na boga toz to male bezbronne istoty , ktore nie poradzily by sobie bez nas a szarpanie, krzyki slyszymy, widzimy bardzo czesto na ulicy..i widzimy rowniez znieczulice innych ludzi na takie zachowania i to jest przykre
Zgadzam sie w 100% z Moee.Szkoda Mi tylko tych bezbronnych dzieci Nie rozumiem jak tak mozna postepowac.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 11:27   #14
elly2
Wtajemniczenie

Czesc ludzi patrzyla, ale czesc podchodzila i zwracala uwage, wiec wszyscy obojetni nie byli. Z tego co pamietam (a to tak raczej za mgla) to uwage zwracaly jej przewaznie osoby starsze, babcie i dziadkowie

Stary 2006-04-25, 11:29   #15
natalia21
Zadomowienie

Ale najgorsze jest to ze nie wiadomo co w takich sytuacjach robic,bo co podejdziesz do takiej zwrocisz uwage to jeszcze cie opieprzy ze nie twoja sprawa... wrrrrr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-25, 11:31   #16
Albertyna
Zakorzenienie

Nie mam jeszcze dzieciaczka, ale czekam na niego z otwartym sercem i nie wyobrazam sobie szarpania mojego dzieciaczka, przeciez to takie kruche maleństwo, tak łatwo mozna je skrzywdzic....
Stary 2006-04-25, 11:39   #17
natalia21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Albertyna
Nie mam jeszcze dzieciaczka, ale czekam na niego z otwartym sercem i nie wyobrazam sobie szarpania mojego dzieciaczka, przeciez to takie kruche maleństwo, tak łatwo mozna je skrzywdzic....
jednak nie wszystkie "mamusie" tak twierdza i nie wiedza chyba o tym...przeciez to malenstwo jest takie malutkie i bezbronne... normalnie nie moge jestem taka zla....

Stary 2006-04-25, 11:40   #18
aferka
Wtajemniczenie

Mnie się to skojarzyło z programem w którym pokazywali zachowanie niani nagrane ukrytą kamerą - jak nie mogła uspokoić płaczącego niemowlęcia i szarpała je i w końcu rzuciła na łóżko. Różnica tylko taka - że to nie była matka. Ale wyładowywała swoją frustrację na dziecku. Mam wrażenie, że takie osoby są niedojrzałe psychicznie, nie potrafią zapanować nad własną złoscią i nie radzą sobie z własnymi emocjami - więc jak mogą sobie poradzić z cudzymi (w tym wypadku dziecka).
Szkoda tylko, że nie da się przeprowadzić jakichś badań na dojrzałość zanim urodzi się dziecko.
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 11:51   #19
bardotka_a
Wtajemniczenie

No właśnie i nikt mnie nie przekona, że wszystkie kobiety powinny zostać matkami.
Chyba wczoraj w Uwadze na Tvn przedstawiona była sprawa małej chyba 3- letniej dziewczynki, którą "mama" zostawiła na dworcu w Warszawie i kazała na siebie czekać a sama pojechała sobie nad morze.
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-25, 11:54   #20
elly2
Wtajemniczenie

Czytalam kiedys, ze kobiety, ktore spodziewaja sie dziecka momentalnie nabieraja dojrzalosci. Moze to jakies bzdury - nie wiem. Ale powodem takiego zachowania moze tez byc jakas nerwica itp.

bardotka_a a w jakim ot miescie bylo? Bo jakis czas temu w faktach na onecie czytalam, ze znaleziona chyba 3 czy 4 letnia dziewczynke na dworcu, tlyko, ze wtedy jeszcze nie bylo mowy o okolicznosciach tego zdarzenia bo nie ustalano kim ta dziewczynka jest.

Stary 2006-04-25, 12:05   #21
AaniaA
Zakorzenienie

wiem, ze dziecko potrafi zdenerowowac doroslego i to naprawde. sama mam trzylatka, ktory teraz mam etap buntownika, krzykacza, itp. zlosc mnie w srodku rozpiera, ale na zewnatrz ignoruje jego wybryki i nie telepie nim.
jak widac z opisanej sytuacji w tym watku dziewczyna nie dorosla do bycia rodzicem. wszystkim sie wydaje, ze jak urodzi sie dziecko to bedzie tak pieknie, ladnie... oczywscie tak jest, ale nie zawsze. wychowujac dzieci trzeba miec duzo cierpliwosci i wytrwalosci.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 12:07   #22
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elly2
Czytalam kiedys, ze kobiety, ktore spodziewaja sie dziecka momentalnie nabieraja dojrzalosci.
Szkoda tylko, że jakoś tej dojrzałości nie widać ( w każdym razie nie we wszystkich przypadkach) - stąd te porzucenia, bicie lub przyzwolenie na bicie itd.
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 12:18   #23
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Mi sie wydaje, ze najwiecej szarpanych malenstwo to dzieci z wpadki, matki poprostu w tym czasie wolalaby robic cos innego i czasem podswiadomie wyzywaja sie na swoich maluchach. Mi sie to akurat w glowie nie miesci. Nie mowie, ze jestem idealna matka, sama urodzilam synka jako bardzo mloda dziewczyna, ale w zyciu nie wyobrazam sobie, ze moglabym zrobic mu krzywde- gdzie tu milosc? Oczywiscie czasem musze zmienic plany, nie moge juz z TZ wyjsc gdzies we 2, bo jestesmy we Wroclawiu zupelnie sami i czasem jestem bardzo, bardzo zmeczona, a maly marudny, ale nigdy nawet nie przyszlo mi do glowy zeby go uderzyc, nie mowiac o tym, ze co te dziewuchy chca osiagnac? Przeciez od szarpania dziecko bedzie plakac bardziej, czy tak trudno przytulic wlasne dziecko?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 12:26   #24
natalia21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona
Mi sie wydaje, ze najwiecej szarpanych malenstwo to dzieci z wpadki, matki poprostu w tym czasie wolalaby robic cos innego i czasem podswiadomie wyzywaja sie na swoich maluchach. Mi sie to akurat w glowie nie miesci. Nie mowie, ze jestem idealna matka, sama urodzilam synka jako bardzo mloda dziewczyna, ale w zyciu nie wyobrazam sobie, ze moglabym zrobic mu krzywde- gdzie tu milosc? Oczywiscie czasem musze zmienic plany, nie moge juz z TZ wyjsc gdzies we 2, bo jestesmy we Wroclawiu zupelnie sami i czasem jestem bardzo, bardzo zmeczona, a maly marudny, ale nigdy nawet nie przyszlo mi do glowy zeby go uderzyc, nie mowiac o tym, ze co te dziewuchy chca osiagnac? Przeciez od szarpania dziecko bedzie plakac bardziej, czy tak trudno przytulic wlasne dziecko?
nie wszystkie dziewczyny to pojmuja... ja nie mam dziecka,ale mam chrzesniaka i potrafil mnie doprowadzic do furiii ale dostal tylko lekkiego klapsa ale potem i tak robil swoje wiec teraz go strasze bo to chlopiec ze spudniczke mu kupie jak bedzie niegrzeczny i skutkuje...tyle ze on ma 6 lat a nie pare miesiecy...

Stary 2006-04-25, 12:43   #25
serducho
Raczkowanie

Mi sie wydaje,ze niektore kobiety (dziewczyny) traktuja dziecko jak lalke.Taki malutki,slodziutki bobasek,zawsze usmiechniety,itp.Niestety ,zycie bywa inne.Sama jestem mama chlopca,ma teraz 10 lat.Wiem doskonale,ze male dziecko potrafi czasem doprowadzic do rozstroju nerwowego,ale nigdy nie robi tego "specjalnie".Z regoly takie zachowania dzieci sa checia zwrocenia na siebie uwagi matki,ojca.Jezeli dziecko juz umie mowic,to jest to o tyle prostsze,ze mozna sprobowac z nim porozmawiac,na poziomie dziecka mu wytlumaczyc,itp.Jezeli jest bobas w wozku,paromiesieczny to wydaje mi sie,ze skoro podjelo sie decyzje urodzenia dziecka,to powinno sie takze stanac na wysokosci zadania i wykazac swoja dojrzalosc.A juz wogole nie potrafie zrozumiec,jak mozna swoje wlasne dziecko uderzyc w twarz lub szarpac?!Moj syn nigdy nie dostal ode mnie nawet klapsa w pupe,ale od poczatku staralam sie z mni duzo rozmawiac,tlumaczyc,itp.A jezeli juz naprawde nie ma sie cierpliwosci,nerwow to nalezy poszukac gdzies pomocy!
Dzieci sa do tego,zeby je kochac,nawet takie malutkie maja swoja godnosc,a nie sa po to,zeby sie nad nimi znecac i wyladowywac swoja zlosc i frustracje!
serducho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 12:49   #26
monyczkaaa
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65682

Polecam ten wątek
monyczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 13:20   #27
Paula07
Wtajemniczenie

Post Dot.: Jak Niektore Kobiety Traktuja Swoje Dzieci :( !!!!!!

Cytat:
Napisane przez Impersona
Mi sie wydaje, ze najwiecej szarpanych malenstwo to dzieci z wpadki, matki poprostu w tym czasie wolalaby robic cos innego i czasem podswiadomie wyzywaja sie na swoich maluchach.
Z tym to ja się nie zgodze, poniewaz większość dzieci jest z własnie takich wpadek. I to wogóle od tego nie zależy tylko od dojrzałości psychicznej i chyba posiadaniu normalnych ludzkich uczuć.
Szczeże mówiąc to co dzieje się w naszym kraju jest niewyobrażalne w stosunku do dzieci. Słyszy się o coraz bardziej okrutnych przypadkach znęcania się nad dziećmi, które prowadzą do ich trwałego kalectwa lub śmierci. Sama się zastanawiam dlaczego tak się dzieje, ale wiem że niektórzy ludzie wogóle nie powinni posiadać dzieci i powinno się ich kastrować.
Ale także ważne jest tu społeczeńswo, obecnie totania znieczulica. Nie obchodzi ich sytuacja u sąsiadów, u których dzieje się źle. Dopiero jak zdarzy się tragedia to łapią się za głowę. Oczywiście nikt nikt nie wiedział, ale jak się wgłebić to każdy wiedział ,że w tej rodzinie nie jest najlepiej.
Przypadek z przed trzech dni: dwuletni chłopiec został zakatowany przez ojczyma dlatego, że mu przeszkadzał oglądać mecz. Jego mamusia oczywoiście teraz rozpacza, nie wiedziałą, że jej fagas do tego się posunie (przepraszam, ale nie wierzę). Uważam ,że takie matki także powinny być karane, że wiąża się z facetami, którzy są zagrożeniem dla życia jej dzieci.

Osobiście , jak widziałabym taką sytuację na ulicy to podeszłabym i zwróciłą uwagę. Nie można przejść obojętnie , ponieważ to będzie znak do akceptacji takiego zachowania. A argumenty takiej matki, że to jest jej dziecko i może z nim zrobić chce są totalnie idiotyczne, ponieważ niestety nie jest to rzecz tylko osoba, która ma prawa.
Paula07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 13:29   #28
natalia21
Zadomowienie

Popieram cie 100 a nawet w 200%

Stary 2006-04-25, 13:32   #29
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Gdy ja byłam mała,to nie zasnęłam i nie potrafiłam się uspokoic dopóki moi rodzice nie trzęsli wózkiem.Tylko to pozwalało mi się uspokoić
Ale to troszke inna sytuacja.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 13:40   #30
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona
Mi sie wydaje, ze najwiecej szarpanych malenstwo to dzieci z wpadki, matki poprostu w tym czasie wolalaby robic cos innego i czasem podswiadomie wyzywaja sie na swoich maluchach.
Cytat:
Napisane przez Paula07
Z tym to ja się nie zgodze, poniewaz większość dzieci jest z własnie takich wpadek.
Hmm...napisałaś to samo, co Impersona , to dlaczego się nie zgadzasz?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości