|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to depresja?
Witam
Mam dość duży problem i zastanawiam się czy to już ten moment w którym powiniem pójść do psychologa.Zaczne od tego że moje problemy zaczęły się w szkole, byłem dość nękany i wyśmiewany co spowodowało że mam niską samoocenę i dość nieśmiały i zamknięty w sobie.Z tego powodu od wielu lat męczę się z słabym samopoczuciem a najczęściej było to spowodowane moją samotnością ale zawsze jakoś się podnosiłem się z tego i szedłem do przodu.Ale niestety ostatnio w moim życiu dość dużo rzeczy mi się posypało (Utrata dziewczyny i zawiodłem się na przyjacielu) Więc zostałem teraz dosłownie sam, nie mam nikogo z kim mógłbym pogadać czy gdzieś wyjść więc te złe samopoczucie zmieniło się chyba w depresje.Zacząłem zaniedbywać swoje obowiązki, wcześniej co mi sprawiało przyjemność teraz nie daje mi żadnej radości.Jestem strasznie drażliwy, małomówny a najgorsze to że każdy dzień jest dla mnie koszmarem jak wstaje rano to tylko marze aby znów był wieczór i mógłbym iść spać bo to jedyny moment kiedy czuję ulge.Nwm co mam dalej robić bo boje się że jak nic nie zmienię to zacznie mnie to pchać w samobójstwo, nie widzę nadziejii że przyszłość będzie lepsza a wręcz przeciwnie będzie coraz gorzej.I coraz więcej ludzi się ode mnie oddala bo nikt nie chce się zadawać z tak ponurym człowiekiem jak ja i się im nie dziwie.Sam siebie nie umiem ścierpieć.Nwm po co tutaj to pisze ale chyba chciałem się wygadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to depresja?
Możliwe, że to depresja. A nawet jeśli nie, to przy tak obniżonym nastroju, konsultacja u psychologa lub psychoterapeuty jak najbardziej jest wskazana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Specjalista + szczera rozmowa z kimś bliskim (choćby rodzicem?).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Czy to depresja jest w stanie powiedzieć specjalista
Przy takim nastawieniu do życia jakie obecnie masz rozmowa z terapeuta będzie dobrym wyjściem możesz też spróbować porozmawiać o swoich problemach z rodziną. Rodzice, rodzeństwo krewni z którymi utrzymujesz dobry kontakt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
raczej psychiatra niż psycholog, przynajmniej na początek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.