![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Natrêtny adorator w pracy
Czêsc dziewczyny mam problem.
Ostatnio do mojej pracy zatrudni³ siê facet. Problemem jest to ze wpad³am mu w oko. Jedynym plusem tej sytuacji jest to ze bedzie pracowa³ w innym miejscu, ale dalej blisko. Problemem jest to ¿e facet jest bardzo natrêtny. Najlepsze jest to ze ja go widzia³am tylko raz! Nawet nie rozmawiali¶my ze sob±. Po prostu on rozmawia³ z kierowniczk±, a ja ogarnia³am w tym pomieszczeniu swoje obowi±zki. Ogólnie wszystko zacze³o siê od tego ze kierowniczka zazartowa³a ze Melisa te¿ nie ma ch³opaka ![]() Jednak ostatnie pare dni to popis w jego wykonaniu i to w negatywnym sensie. Najpierw wys³a³ mi dwie wiadomo¶ci w odstêpie 2 h. Nie napisa³ nic tylko wys³a³ emotikonki ![]() ![]() ![]() O ile nic wcze¶niej do niego nie mia³am, bo w sumie nie znam faceta tak teraz mam serdeczn± ochote odp. mu s****j. Niestety wiem ze nie mogê. Najgorsze jest to ze wiem ze to ja wyjdê na t± wredn±. Co by¶cie zrobili na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 277
|
Dot.: Natrêtny adorator w pracy
Zablokowa³abym go i tyle. Nie rozumiem problemu.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
Zablokowaæ. Normalni ludzie nie pisz± w drugiej wiadomo¶ci "kochanie" do zupe³nie obcej osoby. I poprosiæ kierowniczkê, ¿eby mu wiêcej nie podawa³a ¿adnych kontaktów do Ciebie, bo sobie tego nie ¿yczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 256
|
Te¿ nie rozumiem problemu. Dlaczego nie mo¿esz napisaæ mu "spier..."? A kierowniczce bym u¶wiadomi³a, ¿e ma nie rozdawaæ moich socjal mediów naoko³o.
![]() |
#5 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 946
|
Ja bym siê nie przejmowa³a, ¿e wyjdê na wredn±. Odpisa³abym kolesiowi 'Daj sobie spokój.' , a potem go zablokowa³a. Natomiast kierowniczce bym powiedzia³a na osobno¶ci, ¿e nie ¿yczê sobie swatania i rozdawania kontaktów do mnie. Niech ma ¶wiadomo¶æ, ¿e ciebie to nie bawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 276
|
Zrób dok³adnie to samo co z ka¿dym innym natrêtnym adoratorem, olej typa czy tam ka¿ mu siê odwaliæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
W jaki niby sposób on jest natrêtny? Widzia³a¶ go raz i nie rozmawiali¶cie. Nie zrobi³ nic, czego nie mog³aby¶ spokojnie olaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 486
|
Napisac "nie jestem zainteresowana znajomoscia", kierowniczce powiedziec o sytuacji i poinformowac, ze sobie nie zyczysz podawania Twoich danych/facebooka itd komukolwuek. Jezeli typ sie nie odczepi, to zablokowac.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Przesadzasz. Mozesz wywalic ze znajomych i nie musisz odpisywac.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 723
|
Cytat:
Wystarczy powiedzieæ, ¿e nie jest zainteresowana a kierowniczce to te¿ bym nagada³a ¿eby siê nie wtr±ca³a w moje ¿ycie prywatne. Nie robi³abym tego w taki wulgarny sposób je¶li macie razem wspó³pracowaæ. Wystarczy ¿eby facet zna³ swoje miejsce i ¿e interesuj± Ciê tylko relacje s³u¿bowe.
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN sta³y
|
Ca³a 3ka jaka¶ dziwna.
![]() Kierowniczka mo¿e ? najmniej i mo¿e tak palnê³a o tym singlowaniu autorki a potem ju¿ tylko powiedzia³a jej ¿e facet pyta³ o insta. Go¶ciu nie pisze ''normalnie'' tylko porozumiewa siê przez emoty (pismo obrazkowe, jak w staro¿ytnym Egipcie ![]() ![]() Autorka robi dramê zamiast powiedziec grzecznie kolesiowi ¿e nie uznaje takich g³upich wiadomo¶ci z³o¿onych g³ownie emotek ani tekstów jak powy¿szy i nie bêdzie na tak± wichurê odpowiadaæ a w ogóle to nie w g³owie jej romanse. Na razie to mu jest daleko do natrêtnego adoratora, tylko uderza do niej z jakimi¶ konskimi zalotami. Niech go sp³awi i dopiero potem robi z niego natrêta. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2021-04-12 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 325
|
Cytat:
Pokonywanie rywali jest bardzo atrakcyjne i mówienie o ch³opaku tylko rozzuchwali adoratora. Znam to z autopsji, te¿ kiedy¶ mia³am takiego adoratora w pracy, wiêc poprosi³am ch³opaka, ¿eby po pracy czeka³ na mnie przed zak³adem, tak by adorator naocznie zobaczy³ nasze czu³e powitanie z poca³unkiem i kwiatami. Efekt by³ odwrotny do zamierzonego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN sta³y
|
Nie ma jedynie dobrych rozwi±zañ bo nigdy nie wiesz na kogo trafiasz. Gdyby kole¶ by³ stalkerem blokada ¶wira mo¿e byæ tylko kosmetyk± a nie faktycznym rozwi±zaniem problemu. Na razie z postu wynika ¿e facet nie tyle jest dla autorki natrêtem co burakiem i gdyby mo¿e podrywa³ j± zmy¶lniej i subtelniej to mo¿e i by siê zainteresowa³a.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 131
|
Je¶li to komunikatory firmowe to bym odpowiada³ wy³±cznie na sprawy s³u¿bowe, ch³odno, krótko i na temat, bez ¿arcików, emotek, grama serdeczno¶ci, schodzenia na inne tematy. Je¶li by to nie pomog³o to bym napisa³ co¶ w stylu "masz jaki¶ dziwaczny zwyczaj zagadywania nowo poznanych sobie ludzi albo zapominasz siê gdzie jeste¶ i po co. Daruj sobie nie bawi mnie to".
Je¶li to jakie¶ fb / insta to bym wyciszy³ typa, niech sobie tam pisze co chce, bez odzewu siê w koñcu znudzi i odczepi. Edytowane przez anzet Czas edycji: 2021-04-12 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Odpowiem hurtem bo nie dam rady ka¿dego cytowaæ.
Problem jest w tym ze ja chcia³abym to rozwi±zac jak najbardziej pokojowo. Jeste¶my w jednej firmie i niestety nie chcê kwasów. A niestety ju¿ wiem ze bêd±. Co do kierowniczki to ona nie widzi nic z³ego ![]() Co do go¶cia. Postanowi³am ze go po prostu oleje i ju¿ mu nic nie bêde odp. Szczerze to nawet nie mam ochoty mu odpisaæ zeby siê odczepi³. Nie zgodze siê te¿ z tym ze nie jest natrêtem. Pisze co 2h i pretensje ze nie odpisuje? Jak dla mnie to swiadczy ewidentnie o byciu natrêtnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Autorko, kobiety tak siê szczypi±ce z natrêtami s± potem jako pierwsze celem molestowania. Praca nie ma nic wspólnego z na si³ê tworzonymi i utrzymywanymi "przyjaznymi stosunkami". Musisz dokonaæ wyboru a przede wszystkim byæ jednoznaczna w komunikatach jakie dajesz temu cz³owiekowi. Wierz mi, nieraz te¿ sili³am siê na bycie mi³± i jakie¶ delikatne "nie" i koñczy³o siê jeszcze bezczelniejszym przystawianiem siê, bo facet stwierdza³, ¿e jestem "urabialna". Napisz mu - o ile jeszcze Ciê zaczepia a piszesz, ¿e to robi - ¿e nie jeste¶ i nie bêdziesz zainteresowana, potem zablokuj. I nie czuj siê winna.
W pracy ludzie z jakiej¶ przyczyny nie traktuj± Ciê serio. Przemy¶l sobie dlaczego. Z racji wieku, czy dlatego, ¿e nie jeste¶ asertywna i na si³ê starasz siê z ka¿dym "dobrze ¿yæ"?
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-04-12 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Lady in red.
Wiadomo¶ci: 67 023
|
Cytat:
Twoja kierowniczka jest mega burakiem. Zanim mu poda³a jakie¶ namiary na Ciebie powinna Ciê zapytaæ, a nie stawiaæ Ciê przed faktem dokonanym i zachowywaæ siê jeszcze bardziej obrzydliwie zarzucaj±c Ci brak dystansu ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-04-12 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN sta³y
|
No ale ile razy Ciê zaczepia³, jak d³ugo. Go¶æ jest od niedawna, wskazalas jakie¶ jednostkowe sytuacje. Có¿ takie sa Twoje granice skoro doprowadza Ciê to do sza³u ¶wiête Twoje prawo. Ale nie dziwie sie s³yszysz o braku dystansu bo ma siê wra¿enie ¿e faktycznie go nie masz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 061
|
Cytat:
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 929
|
Ja bym po prostu bloknê³a typa a kierowniczkê opieprzy³a. Nie da siê pogodziæ normalnej atmosfery w pracy i zamiatania takich rzeczy pod dywan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak dla mnie kiepsko ¶wiadczy to ze w weekend wieczorem pisze do kierowniczki ¿e mu nie odpisuje gdzie napisa³ do mnie nieca³e 2h wcze¶niej. Tak samo jak dla mnie natarczywe jest wysy³anie kolejnych wiadomo¶ci gdy na poprzednie nie dosta³o siê odp w tak krótkim czasie. Ale ok. Jednak cholernie mnie wkurza to jakie "branie brudów" zosta³am wbrew mojej woli wci±gniêta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwni ludzie w tej Twojej pracy. ![]() Zablokowa³a¶ tego trolla, czy nadal siê szczypiesz?
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jednak wiem ze "smród" siê bedzie jeszcze ci±gn±³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Ty masz siê wstydziæ czyich¶ dziwnych, idiotycznych, natarczywych zachowañ. I je¿eli kto¶ pozwoli sobie na jakie¶ komentarze, to b±d¼ stanowcza. Natomiast to dla Ciebie powinna byæ mo¿e te¿ jednak trochê nauka obchodzenia siê z social mediami. Naprawdê wszyscy w pracy musz± wiedzieæ, ¿e masz Instagram? Jest on Ci potrzebny do ¿ycia? Mo¿e jednak warto przemy¶leæ kogo tam masz i komu pozwalasz na obserwowanie Twojego profilu. To samo z kontami na innych platformach. Nawet je¿eli ten kole¶ ju¿ nie pisze, to zostawi³a¶ go z jakiego¶ powodu w¶ród swoich znajomych / obserwatorów. Trochê te¿ dziwne zachowanie z Twojej strony. Dla kogo¶ mo¿na oznaczaæ jednak spory brak konsekwencji. Niby czujesz siê atakowana przez jakiego¶ creepa a nic z tym nie robisz.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Ale jaki smrod przeciez nic sie nie stalo.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Autorka jest okropna
![]() Teraz juz nie dziwi± mnie niektóre w±tki, w których faceci boj± siê napisaæ do jakiej¶ laski, bo zaraz bêdzie krêciæ aferê o molestowanie, albo zrobi± z niego natrêta, psychola itp Wspó³czujê ch³opakowi. No ¿le trafi³. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.