|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój chłopak za dużo pije
Otóż jak w tytule.. z początku nie pił w ogóle, sporadycznie,wręcz okazjonalnie. Później po zamieszkaniu razem zaczęło się od piwka dziennie, zaczęło mi sie to niezbyt podobać więc wspominałam mu O tym. Niby było okej Ale później brat namawiał go na więcej i więcej. Zaczął robić sie nieznośny, tzn. Niemiły w stosunku do mnie po alkoholu, bez szacunku. Stwierdziłam,że albo to skróci albo z nami koniec.Było okej Ale po jakimś czasie znów, piwko 1,2. Rozmawiałam z nim Ale później zaczął kupować na kraty gdzie jedna potrafiła pójść w 2,3 dni. Po rozmowach stwierdzał, że to tylko dla smaku i relacji,nic takiego. Z dwa razy kiedy po prostu wiedziałam,że już za dużo A on dalej się upierał że chce pić wylalam mu wszystkie. Ostatnio stwierdził ,że jak wyleje to będzie zły. Po wylaniu stwierdził,że nie istnieje dla niego. Stwierdzam ,ze jesteśmy rok razem i jest naprawdę kochany Ale nie wiem co robić....
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chłopak za dużo pije
Cytat:
Widząc Twoje poprzednie posty na forum, to z tym związkiem cały czas masz jakieś wątpliwości i problemy. Warto się tak męczyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie niszczy się czyjejś własności.
Pan jak dla mnie rokuje bądź jest alkoholikiem. Bardzo kochany, powiedział tylko, że dla niego nie istniejesz - a mógł zabić. Czytając to forum naprawdę uważam, że powinni wprowadzić w szkołach jakieś podstawy psychologii co by uświadomić młodzież jak odróżnić patologiczne zachowania od normalnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
astro-loszka
|
Twój facet jest na dobrej drodze, żeby zostać regularnym alkoholikiem.
Nie marnuj na niego czasu.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Autorko, poczytaj sobie chociażby tuaj na forum jak wygląda życie z alkoholikiem, i zastanów się czy tego chcesz dla siebie i swoich potencjalnych przyszłych dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lady in red.
|
Twój facet jest alkoholikiem. Zapewne zanim sam to zauważy miną lata. Najlepiej gdybyś odeszła. Ty mu pomóc możesz, a nie warto byś dała sobie zaszkodzić.
Moim zdaniem jedyną drogą jest odejście. Stawianie mu ultimatum Ty albo alkohol nie ma sensu. On nie będzie w stanie wybrać Ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Ło matko, uciekałabym w podskokach. Wylewanie alko żeby facet nie pił to pierwszy objaw współuzależnienia. Oszukujesz samą siebie, facet leci po równi pochyłej i jest alkoholikiem, teraz tylko kwestia czasu aż choroba przejdzie w kolejne stadium i tylko przybierze na sile. Współczuję że będziesz musiała przejść przez rozstanie ale z drugiej strony sytuacja jest tak jasna że praktycznie poza rozstaniem nie masz innej opcji. No chyba że chcesz tkwić w związku z alkusem ale to już wg mnie zakrawa o brak instynktu samozachowawczego. Nie wiem ile masz lat, ale czy masz 25 czy 40 to i tak szkoda życia. Pożegnałabym się z nim raz a dobrze i cieszyłabym się wolnością. Zdaj sobie sprawę że Twoje życie będzie piękniejsze bez niego niż z nim.
Cytat:
Edytowane przez Senija Czas edycji: 2021-04-12 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wszystkie twoje watki dotycza problemow z tym samym facetem. Przejzyj na oczy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ach, dobrze wiedzieć, żeby nie tracić czasu na doradzanie. Niektórym nie da się pomóc.
![]() |
#10 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
Z tym wylewaniem alkoholu to już przesada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.