|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
pustka w głowie
Hej!
Zanim przejdę do meritum sprawy, nakreślę trochę sytuację. Jestem z chłopakiem niecały rok. Głównie kontaktujemy się przez internet, bo dzieli nas dużo kilometrów, ale niedługo to się zmieni. Kiedy rozmawiam z nim online z kamerką, to jestem często bardzo speszona, ale zupełnie nie mam tego problemu, gdy widzimy się na żywo. Mój problem nie jest związany więc z brakiem swobody przy nim. Mianowicie mój problem jest taki, że gdy pyta mnie on na przykład o jakieś słówko po angielsku, to nagle wszystko umyka jakimś cudem z mojej pamięci i mam pustkę w głowie. Większość rzeczy, o które mnie pyta doskonale wiem, pamiętam i używam na co dzień. Wie on, że mam taki problem i czasem trochę robi mi na złość i mnie pyta będąc ciekawym, czy tym razem będę wiedziała. Parę razy już miała miejsce taka sytuacja, że gdy o coś pytał, to ja nie umiałam odpowiedzieć. Czułam się wtedy jak ciołek i wyglądało to, jakbym nic nie wiedziała i nie umiała. Straszliwie mnie to irytuje.. Gdy się o coś pyta, to nagle pojawia się jakaś blokada i coś przeklikuje mi się w głowie. Wtedy automatycznie wszystko wyparowuje mi z głowy. Głęboko w sobie mam strach przed oceną i przed tym, co ludzie sobie o mnie pomyślą. Rozmawiałam z nim o tym i powiedział, że nie muszę być we wszystkim dobra i też że nie jest po to, żeby mnie oceniać i nie zamierza tego robić. Mam kompleksy odnośnie mojej edukacji i wiedzy. Wiem, że mam braki, ale uważam, że są rzeczy, w których jestem całkiem dobra. Strzela mnie jednak coś, kiedy nie umiem swojej wiedzy udowodnić i czuję się wtedy jakbym była debilem.. Boli mnie moje ego za każdym razem, kiedy dzieje się coś s takiego i przez takie momenty strasznie spada mi samoocena........ Miałyście/mieliście tak kiedyś? Macie może jakąś radę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pustka w głowie
Też go zacznij znienacka wypytywać o coś, czego może nie wiedzieć. Po co on Ci robi taką tresurę? Bez sensu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
[1=da42256aa9c6aec4634d4cf bb40fc87bfb6c5639_6087460 4e4598;88665234]Hej!
Zanim przejdę do meritum sprawy, nakreślę trochę sytuację. Jestem z chłopakiem niecały rok. Głównie kontaktujemy się przez internet, bo dzieli nas dużo kilometrów, ale niedługo to się zmieni. Kiedy rozmawiam z nim online z kamerką, to jestem często bardzo speszona, ale zupełnie nie mam tego problemu, gdy widzimy się na żywo. Mój problem nie jest związany więc z brakiem swobody przy nim. Mianowicie mój problem jest taki, że gdy pyta mnie on na przykład o jakieś słówko po angielsku, to nagle wszystko umyka jakimś cudem z mojej pamięci i mam pustkę w głowie. Większość rzeczy, o które mnie pyta doskonale wiem, pamiętam i używam na co dzień. Wie on, że mam taki problem i czasem trochę robi mi na złość i mnie pyta będąc ciekawym, czy tym razem będę wiedziała. Parę razy już miała miejsce taka sytuacja, że gdy o coś pytał, to ja nie umiałam odpowiedzieć. Czułam się wtedy jak ciołek i wyglądało to, jakbym nic nie wiedziała i nie umiała. Straszliwie mnie to irytuje.. Gdy się o coś pyta, to nagle pojawia się jakaś blokada i coś przeklikuje mi się w głowie. Wtedy automatycznie wszystko wyparowuje mi z głowy. Głęboko w sobie mam strach przed oceną i przed tym, co ludzie sobie o mnie pomyślą. Rozmawiałam z nim o tym i powiedział, że nie muszę być we wszystkim dobra i też że nie jest po to, żeby mnie oceniać i nie zamierza tego robić. Mam kompleksy odnośnie mojej edukacji i wiedzy. Wiem, że mam braki, ale uważam, że są rzeczy, w których jestem całkiem dobra. Strzela mnie jednak coś, kiedy nie umiem swojej wiedzy udowodnić i czuję się wtedy jakbym była debilem.. Boli mnie moje ego za każdym razem, kiedy dzieje się coś s takiego i przez takie momenty strasznie spada mi samoocena........ Miałyście/mieliście tak kiedyś? Macie może jakąś radę?[/QUOTE] Koleś to toksyk i tresuje cię jak psa. Im bardziej ci zaniży samoocenę, tym bardziej będziesz potem podatna na jego dalsze manipulacje. Co z tego, że ci powiedział, że cię nie ocenia, jak potem uporczywie wraca do zachowania, które ci sprawia dyskomfort? Nie, nie musisz znać słówek w obcych językach. Twoja edukacja nie świadczy o tym jak wartościowym jesteś człowiekiem. Masz prawo się zestresować i czegoś nie pamiętać, czy to w pracy czy przy znajomych. Ale faceta to ja bym kopnęła w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzałabym z zarzucaniem facetowi, że jest taki, czy owaki. Jak dla mnie, Autorko, po prostu nie jest Ci z tym facetem po drodze, nie umiesz się przy nim czuć swobodnie i po co w takim razie to ciągnąć? Nie każda znajomość musi mieć ciąg dalszy. Przecież to ma być przyjemność, nie męka.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Tak jak napisały dziewczyny wyżej, facet tresuje Cię i traktuje z góry. Oczywiście pod płaszczykiem że "on nie ocenia i masz prawo nie wiedzieć", a i tak po chwili wraca do zachowań, które Ci przeszkadzają. Zupełnie świadomie sprawia, że czujesz się źle. Nie warto być z kimś, kto Cię dołuje i obniża Ci samoocenę.
Swoją drogą, nie wyobrażam sobie celowo wypytywać mojego partnera o słówka po angielsku czy inne tego typu rzeczy (co innego gdybym zapomniała jakiegoś słówka i pilnie go potrzebowała, a liczylabym że on je zna). Czułabym się jak nauczyciel na klasówce, a to chyba nie o to chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dla mnie to co on robi to jest po prostu gaslighting
![]() Także żaden z niego materiał na partnera. Zwłaszcza dla osoby, która już ma jakieś kompleksy czy zaniżone poczucie własnej wartości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziwne to jego wypytywanie o słówka. Co to ma być jakieś test, sprawdzenie wiedzy, dziwna gra ???
Powiedz, że nie podoba Ci się coś takiego bo czujesz się jak w podstawówce. Może facet nie potrafi normalnie rozmawiać i odstawia takie szopki. Jeśli takie zachowanie Ci nie odpowiada i zaniża twoją samoocenę to zakończ znajomość i poszukaj kogoś z kim będzie Ci dobrze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 03:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.